SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - OLANDA, AZI, 19:00, TVR 1, GSP.RO

ROMÂNIA - OLANDA // Meciul între cele mai bune echipe » Ambros Martin: "Olanda e un mix între Germania și Norvegia"

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 09 decembrie 2018 09:00

Olanda şi România au arătat în primele trei jocuri o forţă ofensivă deosebită. Cele două se înfruntă în grupa principală a Campionatului European de handbal feminin din Franța.

  • Cele 12 echipe calificate au fost împărțite în două grupe de 6 echipe. Primele două din fiecare grupă se califică în semifinale;
  • România debutează în grupa principală azi, de la 19:00, împotriva Olandei. Partida e liveTEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct pe TVR 1;
  • Marian Ursescu e corespondentul GSP în Franța și transmite cele mai noi informații de la Campionatul European.

Cine va face marele pas spre semifinale, România sau Olanda? Cu patru puncte în clasament, după prima fază a grupelor, ambele echipe au şanse mari de a merge împreună la Paris, indiferent de rezultatul din această seară, de la Nancy.

Olanda e o formație extrem de solidă, "un mix între Norvegia şi Germania", cum a caracterizat-o selecţionerul Ambros Martin. "Are rapiditatea jocului Norvegiei, cu o apărare exactă, la limita sportivităţii. E ceva şi din rigoarea şi precizia germană", a spus Ambros.

Olanda a ajuns în semifinale la ultimele patru mari competiţii majore la care a participat, cucerind şi trei medalii: argint la Mondialul din 2015 şi la Euro 2016, bronz la CM 2017. A jucat semifinale la JO de la Rio, dar a ratat medalia.

"Au jucătoare care, luate individual, sunt printre primele în lume. Am lucrat cu câteva dintre ele, le cunosc foarte bine, dar asta nu înseamnă mare lucru", spune Martin. Linia de 9 metri a Olandei este redutabilă, după meciurile din grupe fiind pe primul loc la golurile marcate. Nycke Groot, care joacă la Gyor, Louise Abbingh (Rostov Don), Laura van der Heijden (Bietigheim), Estavana Polman (Esbjerg) sunt gurile de tun ale naţionalei "oranje".

Antrenoarea Olandei, Helle Thomsen cunoaşte şi ea, foarte bine, naţionala României. Când a antrenat la CSM Bucureşti, daneza a lucrat cu Cristina Neagu şi Aneta Udriştoiu. "E genul de antrenoare care pregăteşte foarte bine meciurile. Nu-i place să lase nimic la întâmplare. Cu siguranţă nu vom avea deloc un meci uşor", spune Aneta Udriştoiu. 

Olanda şi România faţă în faţă

Marea problemă: nu au pivot!

Olanda a pierdut ambii pivoţi de top pe care i-a folosit la ultimele competiţii. Danick Snelder, jucătoarea de la FTC Budapesta, s-a accidentat chiar înainte de Euro 2018, iar Yvette Broch, fostul pivot de la Gyor, s-a retras din handbal la doar 28 de ani, invocând faptul că nu mai poate face faţă psihic sportului de performanţă.

În plus, cele două jucătoare erau şi foarte bune apărătoare în naţionala lor. În locul lor, Kelly Dulfer a fost reprofilată, fiind folosită la linia de 6 metri, deşi ea este inter stânga. Olanda are un singur pivot de meserie în lot, pe Merel Freriks, jucătoare în liga a doua germană.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
cluj_cluj
cluj_cluj  •  09 Decembrie 2018, 11:55
Postat de mioriticul pe 09 Decembrie 2018, 09:43

„Cine va face marele pas spre semifinale, România sau Olanda? Cu patru puncte în clasament, după prima fază a grupelor, ambele echipe au şanse mari de a merge împreună la Paris, indiferent de rezultatul din această seară, de la Nancy.“ Daca tot e pus de 2x textul asta, hai sa-l mai pun si eu o data. Trebuie ca-i f. Interesant

In functie de rezultate, din grupa asta au sanse Romania, Olanda, Norvegia si Germania. Spania e clar iesite si nici Ungaria nu stiu ce mai poate face. Mie mi-e frica de relaxare, ca daca joaca ce au jucat pana acuma nu stiu cine le poate bate. Dar Olanda e o nuca tare. Sper sa jucam cu rezervele cu ele, fiind deja calificati.

alegsandru
alegsandru  •  09 Decembrie 2018, 11:08

Olanda e un mix intre Sodoma si Gomora.

2264101893823582
Kiss Péter  •  09 Decembrie 2018, 10:51

Momentan cele mai bune echipe nu sint doar Olanda si Romania,ci Norvegia ,Franta si Rusia.Cine va castiga? Veti vedea va fi o surpriza?Poate sa castige oricare echipa dintre cele de mai sus,dar sa nu excludem nici pe germani ,nici pe sarbi.O finala Serbia Germania nu ar fi o surpriza,cum nu ar fi nici Rusia-Olanda !!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează