SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM 2023

România, printre cele 29 de țări calificate deja la CM de handbal feminin » Cum vor fi stabilite ultimele 3 locuri + EHF a anunțat urnele pentru preliminariile EURO 2024

România se numără printre cele 29 de țări care și-au asigurat prezența la Campionatul Mondial de handbal feminin din acest an.
România se numără printre cele 29 de țări care și-au asigurat prezența la Campionatul Mondial de handbal feminin din acest an.

Articol de - Publicat vineri, 14 aprilie 2023 18:07 / Actualizat vineri, 14 aprilie 2023 18:09

România se numără printre cele 29 de țări care și-au asigurat prezența la Campionatul Mondial de handbal feminin din acest an.

  • Campionatul Mondial este programat în perioada 29 noiembrie - 17 decembrie 2023. Va fi organizat în Danemarca, Norvegia și Suedia și va avea la start 32 de țări. 

România s-a distrat în barajul cu Portugalia, scor general 63-44, și păstrează imaculat recordul. „Tricolorele” sunt singurele care au participat la toate Campionatele Mondiale de handbal feminin organizate vreodată.

Slovenia - România 0-2 » Victorii palpitante pentru Jaqueline Cristian și Ana Bogdan! Suntem aproape de calificarea în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup
BILLIE JEAN KING CUP
Slovenia - România 0-2 » Victorii palpitante pentru Jaqueline Cristian și Ana Bogdan! Suntem aproape de calificarea în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup

Pentru ediția din acest an mai sunt doar trei necunoscute. America de Nord va trebui să își stabilească reprezentanta, într-un turneu ce va avea loc în luna iunie. Celelalte două poziții vor fi completate cu invitații din partea Federației Internaționale.

Cele 29 de națiuni calificate la Campionatul Mondial de handbal feminin: 

  • Țări organizatoare: Danemarca, Norvegia și Suedia 
  • Reprezentante ale Europei: Franța, Țările de Jos, Muntenegru, Croația, Cehia, Germania, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Spania și Ucraina 
  • Reprezentante ale Africii: Angola, Camerun, Congo și Senegal 
  • Reprezentante ale Americii de Sud: Argentina și Brazilia, Chile, Paraguay 
  • Reprezentante ale Asiei: China, Iran, Japonia, Kazahstan și Coreea de Sud

România, în urna a doua a preliminariilor pentru EURO 2024

Tot săptămâna aceasta, Federația Europeană de handbal a stabilit urnele pentru tragerea la sorți a grupelor preliminariilor EURO 2024. Ceremonia va avea loc pe 20 aprilie, la Zurich, iar „tricolorele” vor face partea din urna a doua.

Va fi primul turneu continental cu 24 de echipa la start. Primele două clasate din fiecare grupă preliminară se vor califica. La fel și cele mai bune patru națiuni de pe locul 3.

  • Urna 1: Franţa, Danemarca, Germania, Olanda, Suedia, Spania, Muntenegru, Croaţia;
  • Urna 2: România, Slovenia, Serbia, Polonia, Cehia, Macedonia de Nord, Slovacia, Islanda;
  • Urna 3: Portugalia, Ucraina, Turcia, Italia, Feroe, Lituania, Grecia, Kosovo;
  • Urna 4: Israel, Finlanda, Luxemburg, Bosnia-Herţegovina, Letonia, Azerbaidjan, Bulgaria

VIDEO. Florentin Pera, declarații după România - Portugalia 35-20: „Este foarte bine că am rezolvat problemele din defensivă”

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Steaua se transformă » „Militarii” vor să intre în lupta pentru titlu sezonul următor cu un antrenor nou și 8-10 transferuri

Victoria carierei! Românca de pe locul 217 WTA, revenire fantastică în „thriller-ul” cu Elina Svitolina

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
ceaiuri
ceaiuri  •  18 Aprilie 2023, 17:00

raman la pararea ca un C.E. e mult mai puternic decat un C.M. ,la europene ne putem califica din grupe cu echipa a 2a(daca formatul ramane asa)iar la mondial am ramas datori cel putin ultimele editii cu niste rezultate ce par imposibil si acum de crezut

pleng87845
pleng87845  •  15 Aprilie 2023, 22:28

Articolul are 2 liste - CM si CE. Organizatori (3+3) sint calificate direct si lipsesc din urne.

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  15 Aprilie 2023, 14:00
Postat de danut.petnaise pe 14 Aprilie 2023, 22:29

Păi în urna 3 e calificată Portugalia? Nu le-am eliminat noi?

Le-am eliminat pentru CM 2023, alea sunt urnele pentru CE 2024 din care o sa se faca grupele de calificare la CE, s-ar putea sa dam iar de portugheze in grupe :)

Vezi toate comentariile (9)
Comentează