SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - RUSIA, VINERI, 18:30, TVR 1, GSP.RO

ROMÂNIA - RUSIA // Portarii, principalul pericol! Declarațiile celor doi selecționeri înaintea meciului direct: "Vom lupta ca leii"

Foto: Marius Ionescu
Foto: Marius Ionescu

Articol de GSP - Publicat joi, 13 decembrie 2018 20:23

Selecționerul României și antrenorul Rusiei au vorbit înaintea meciului direct din semifinalele Campionatului European de handbal feminin care va avea loc vineri.

  • România - Rusia, meci contând pentru semifinalele Campionatului European, se joacă vineri, de la ora 18:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TVR 1!
  • Marian Ursescu, expert in handbal și șeful departamentului Sporturi de la GSP, este la Euro, de unde transmite cele mai proaspete informați

Selecționerul României își dorește ca fetele să joace precum o echipă și să nu cedeze în niciun moment.

Ambros Martin e pentru prima oară în semifinalele unui turneu final de când a preluat echipa României. E o situație dificilă, dar optimismul este încă încolo, chiar dacă echipa sa a pierdut-o pe cea mai bună jucătoare.

- Ambros, cum trebuie să joace România în meciul cu Rusia?
-Trebuie să jucăm ca o echipă, așa cum am făcut-o la acest Campionat European sau la cele anterioare. Nu va fi ușor pentru că toată lumea știe cât de importantă e Cristina Neagu pentru noi. Cel mai important este să uităm tot ce s-a întâmplat, Cristina va fi cu spiritul pe teren alături de noi și știm că ne va ajuta și mâine contra Rusiei.

- Cunoști foarte bine Rusia.
- Da, știu cum joacă, știu că e campioana olimpică, și-au recăpătat stilul care le-a dus pe primul loc, le cunosc pe jucătoare pentru că pe unele le antrenez la echipa de club și știu că va fi foarte greu pentru că sunt foarte puternice.

- Cine crezi că-și va asuma responsabilitatea în teren?
- Echipa.

- Cine este șeful în Rusia, antrenorul sau jucătoarele, vorbim la Rostov?
- Cele mai importante sunt jucătoarele. Noi, antrenorii nu avem un rol atât de important când partida se joacă.

- Lipsa Cristinei va impune o noua tactică?
- Nu avem timp să facem alta. Vom încerca să supraviețuim, nu e despre tactică. vom lupta ca leii, ne dorim să le împingem spre limite, să le enervăm și așa vom avem șanse.

- În apărare sau în atac?
- La amândouă trebuie să lucrăm, trebuie să controlăm și să avem inițiativa în apărare, pentru că sunt o echipă foarte ofensivă, înscriu mult, nu puteam juca gol cu gol cu o echipă care are o asemenea forță în atac. Trebuie să nu le lăsam să marcheze și să o facem noi pe contraatac. Eu sunt bucuros de felul în care au evoluat fetele în meciul cu Ungaria. A fost, alături de cel cu Norvegia, un meci complet. Nu am fost eficienți, așa cum s-a întâmplat cu Norvegia, care și ea a avut unele probleme, dar cu excepția unor minute, a fost foarte bine. În meciul cu Olanda, și pentru câteva momente în cel cu Spania am fost sub presiune pentru că vedem clar șansa de a fi în semifinale și de aceea nu am jucat la nivelul pe care ni l-am dorit și pe care l-am avut în celelalte partide.

- E un duel și al tău cu Evgheni Trefilov, tu ești la Rostov Don, el la Kuban?
- Nu, v-am mai spus noi nu suntem importanți. Important este ca jucătoarele să se simtă bine, să fie o echipă, să aibă încredere, să fie relaxate. Trebuie să luptăm și facem un meci bun, un handbal de calitate.

- Cum le simți pe jucătoare după accidentarea Cristinei?
- A fost un șoc în acel moment, când am văzut-o pe jos și am auzit cum țipa pe teren, mai ales că trebuia să câștigăm acel meci și aveam unele probleme, dar echipa a reacționat bine și a continuat să preseze și să obțină calificarea fără ea. După meci, când știam că suntem în semifinale, reacția Cristinei a fost incredibilă. A ieșit din cameră, a început să țipe de bucurie și să ne arate că e fericită și atunci toate jucătoarele s-au adunat și am trăit împreună un sentiment incredibil. 

Antrenorul Rusiei, Evgheni Trefilov, consideră că Denisa Dedu și Iulia Dumanska sunt jucătoarele cheie pe care fetele sale trebuie să le depășească pentru a merge în semifinale

Legendarul antrenor al echipei Rusiei, în vârstă de 63 ani, a trăit multe cu naționala feminină. La dialogul cu jurnaliștii români, el a răspuns, scurt și la obiect, uneori strecurând și câte o glumă.

- Domnule Trefilov, cunoașteți foarte bine echipa României.
- Da, atât echipa, dar și România ca țară.

- Acum 11 ani ați jucat împotriva României o semifinală de Campionat Mondial în această sală.
- Da, îmi amintesc foarte bine.

- Ați pierdut ultimul meci pe care l-ați jucat contra României, la Trofeul Carpați.
- Da, dar acel meci nu înseamnă nimic pentru mine. Am mers la București cu jucătoare tinere.

- Cum credeți că o să arate România fără Cristina Neagu?
- România și-a pierdut cea mai bună jucătoare, iar acum e momentul să demonstreze că aceasta este echipa a României și nu echipa lui Neagu.

- Care credeți că sunt jucătoarele-cheie din echipa României?
- Cei doi portari pe care îi are, ele sunt jucătoarele cheie. Dacă vom găsi modul în care să le depășim, atunci nu vom învinge.

- E o provocare pentru dumneavoastră că-l veniți întâlni pe Ambros Martin, el antrenează la Rostov, dumneavoastră la Kuban?
- Nu. Nu confundăm competițiile între ele. E important să câștigăm.

Citește și:

 Dorința care s-a frânt! Cristina Neagu nu-și va putea îndeplini visul pe care l-a dezvăluit într-un interviu exclusiv pentru Gazeta Sporturilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
dora
dora  •  14 Decembrie 2018, 09:39

Cand ti-e lumea mai draga - a se vedea meciul cu Ungaria - cele 2 jucatoare cheie ne-au cam "lasat"...

adi67
adi67  •  13 Decembrie 2018, 23:07

Daca traducerea este corecta , inseamna ca asta e varza ...

gtn5
gtn5  •  13 Decembrie 2018, 21:02

denisa dedu jucatoare cheie,o sa vedeti ce jucatoare cheie va fi,o sa vedeti si dumanska ce jucatoare e,compari trandafirul cu ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close