SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - SENEGAL 29-24

ROMÂNIA - SENEGAL 29-24 // Tomas Ryde, surprins de adversarele de azi: „Pentru mine a fost ceva nou” + Ce spune Crina Pintea

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 decembrie 2019 12:55

Tomas Ryde, selecționerul naționalei României de handbal feminin, și Crina Pintea au vorbit la conferința de presă de după victoria în fața Senegalului, scor 29-24.

  • Meciul s-a disputat la Yatsushiro (Japonia).
  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.
  • Următoarele meciuri ale României: Kazahstan (3 decembrie), Muntenegru (4 decembrie) și Ungaria (6 decembrie).
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

„Pentru mine a fost ceva nou să joc împotriva Senegalului. Se știe că ele sunt la prima participare la Campionatul Mondial. Jocul a fost mult mai bine pregătit, mai ales după felul în care am pierdut primul meci cu Spania. 

Am sentimentul că suntem mult mai bine, sunt mulțumit de felul în care am jucat și de felul cum am făcut-o în apărare. Sunt mulțumit de echipă, de Crina, de felul în care a jucat”, a declarat Ryde.

„Cristina a fost într-o formă fantastică, s-a simţit bine, a luat exact deciziile care trebuie la fiecare acţiune, practic în ofensivă a fost play makerul nostru” - Tomas Ryde

Crina Elena Pintea, pivotul naționalei, l-a completat pe Ryde: „Vreau să felicit echipa. Știu jucătoarele din Senegal pentru că le-am întâlnit în Franța. Felicit echipa din Senegal pentru că a jucat foarte bine, dar și noi am jucat bine”.  

Selecționerul Senegalului: „Mai avem de lucrat”

Frederic Bougeant, selecționerul Senegalului, a declarat: „Sunt fericit pentru spiritul pe care-l are echipa mea. Când joci prima dată la un turneu final nu e ușor. Mai avem de lucrat la niște detalii, fiindcă începutul meciului n-a fost deloc bun. Nivelul e foarte ridicat. Am încercat să jucăm până la final și să le demonstrăm fanilor că putem juca la acest nivel”.

+29 FOTO

Clasament Grupa C

ROMÂNIA - SENEGAL 29-24 // Tomas Ryde, surprins de adversarele de azi: „Pentru mine a fost ceva nou” + Ce spune Crina Pintea

Vezi și:

ROMÂNIA - SENEGAL 29-24 // Corespondență din Japonia » Africa ne pansează rănile. Victorie fără emoții pentru naționala noastră!

România - Spania 16-31 // Naționala României, debut umilitor la Campionatul Mondial din Japonia! De când nu am mai suferit un astfel de eșec + ce urmează

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
1000833093403035
Bolon Yokte  •  01 Decembrie 2019, 17:52

Senegal,Nigeria tot țări africane,gen cum fac confuzii strainii -Bucureștiul cu Budapesta..

1033810140009614
Pernes Arin  •  01 Decembrie 2019, 13:13

Senegal sau Nigeria tot un drac...nimeni da nicarii

capablanca
capablanca  •  01 Decembrie 2019, 13:11

Hotariti-va, am jucat cu Senegal sau cu Nigeria ? :))))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează