SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - RUSIA, AZI, 17:45, TVR 2 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Am evitat Norvegia în penultimul act al CE de handbal » Vom juca semifinala cu Suedia!

Articol de - Publicat joi, 16 decembrie 2010 00:00

România o va întîlni sîmbătă, de la ora 15:30, în semifinalele Euro 2010 pe Suedia, echipa care nu i-a pus probleme în ultimul timp.

România a evitat Norvegia, campioana olimpică şi europeană, şi va întîlni Suedia în semifinalele Campionatului European din Danemarca şi Norvegia.

Suedia, care a învins incredibil în grupe Norvegia cu 24-19, avea nevoie de un egal aseară, în faţa Ungariei pentru a-şi păstra primul loc în grupă. Scandinavele au avut însă emoţii. Maghiarele, care în cazul unui succes mergeau în semifinale, au condus toată repriză întîi, chiar şi cu cinci goluri. În partea a doua însă, Suedia a revenit şi a cîştigat cu 24-19. Franţa e singura echipă care a învins Suedia în grupa de la Lillehammer.

"Orice s-ar spune, e mai bine cu Suedia decît cu Norvegia. Să nu se înţeleagă însă că va fi uşor. Dacă Suedia a învins Norvegia, înseamnă că e o echipă puternică", a declarat Radu Voina. Tehnicianul a început deja să-şi facă temele. "Nu ne mai interesează meciul cu Rusia, nu am făcut nici o vizionare. Ne pregătim pentru Suedia. Acela e meciul cel mai important", a adăugat Voina.

România a fost mai mereu "naşa" Suediei în ultimul timp. În cinci ani, scandinavele au cîştigat un singur meci, dar au pierdut şapte. Din cele trei partide oficiale, "tricolorele" au cîştigat două şi una s-a încheiat nedecis.

Ultima dată la Europene, România şi Suedia s-au duelat la ediţia Ungaria 2004. Echipa noastră s-a impus clar, 32-25.

7-1 e scorul rezultatelor directe pentru România în ultimii ani. Două meciuri s-au încheiat nedecis

Rezultate România-Suedia ultimii cinci ani
noiembrie 2010    32-26    turneu Paris
septembrie 2010    27-27    Cupa Mondială Danemarca
septembrie 2009    41-24 Cupa Mondială Danemarca
octombrie 2008    24-29 Cupa Mondială Danemarca
august 2008    34-30    Jocurile Olimpice Beijing
octombrie 2007    28-17 Cupa Mondială Danemarca
iunie 2007    24-24    calificări CM 2007, Rm. Vîlcea
iunie 2007    25-16    calificări CM 2007, Udevalla
noiembrie 2006    28-20    Cupa Mondială Danemarca
noiembrie 2005    29-28 Cupa Mondială Danemarca

Rezultatele Suediei la Euro 2010
Grupa C
27-25 cu Germania
33-25 cu Ucraina
25-18 cu Olanda
Grupa Principală II
24-19 cu Norvegia
21-22 cu Franţa
24-19 cu Ungaria

Nu mai sînt bilete
Cerere enormă pentru bilete la faza semifinalelor şi a finalelor Campionatului European. "Toată lumea sună din ţară şi ne întreabă de bilete. Din păcate, acestea s-au vîndut din luna septembrie. Fiecare federaţie a fost întrebată în septembrie cîte tichete doreşte, dar pînă la 15 octombrie ele trebuiau şi achitate. Nu puteam să riscăm", a declarat managerul României, Narcisa Lecuşanu. MCH Arena, care poate găzdui 12.500 de spectatori, va fi arhiplină sîmbătă şi duminică, dar foarte puţini români vor încuraja "naţionala" noastră. Un tichet la finală costă între 300 şi 500 de coroane daneze, aproximativ între 40 şi 70 de euro.

Liber la cumpărături
Handbalistele României au avut ieri prima zi de relaxare la Euro 2010. Radu Voina le-a spus că îşi pot face singure programul, singurul lucru obligatoriu fiind odihna de după-amiază. Pe frigul din Herning, la minus 10 grade Celsius, jucătoarele au mers la cumpărături la magazinele din centrul oraşului. Ele s-au întors la hotel cu plasele pline, cumpărînd haine, jucării, suveniruri. "Pentru noi nu prea am avut ochi, mai mult pentru cei de acasă", au declarat Mihaela Smedescu şi Ada Moldovan.

Trefilov a ofertat-o pe Huţu
Evgheni Trefilov s-a întîlnit cu Luminiţa Huţupan Dinu la hotelul "Scandic" din Herning, acolo unde sînt cazate toate cele şase echipe din grupa I principală. Cei doi s-au îmbrăţişat, iar Trefilov i-a spus Luminiţei. "Nu mai joci? Ştiu că ai născut, dar credeam că reintri. Hai, vino la mine la echipă, la Zvenigorod, măcar pînă în vară!", i-a spus Trefilov. Luminiţa i-a spus că nu mai poate să revină, dar Trefilov a insistat. "Să ştii că nu glumesc, gîndeşte-te!".

Voina şi Gaţu nu s-au certat
La televizor, la finalul meciului cîştigat de România, 23-21 cu Muntenegru, camerele TV ale televiziunii daneze au captat nişte imagini care i-au derutat pe telespectatori. Părea că antrenorul Radu Voina ţipă la Cristian Gaţu. În fapt, preşedintele FRH a coborît din tribună să-l felicite pe tehnician. Acesta era încă în febra partidei. "Nu se poate, am avut cinci goluri şi iar a trebuit să tremurăm pentru victorie. Nu ne-am mai concentrat", a ţipat Voina. Gaţu a vrut doar să-l liniştească spunîndu-i: "Radule, am cîştigat. Nu mai contează acum!". "M-au sunat mulţi din ţară să mă întrebe de ce ţipam la Cristi Gaţu, dar nu a fost aşa", a spus şi Voina.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (21)
alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  16 Decembrie 2010, 23:21

Sincer, avand in vedere gaurile din echipa (nu tu extreme, nu tu contraatac, rezerve cu 2 clase sub titulare, lipsa unor idei si faze lucrate pe atac pozitional, aciidentarile din lot etc) ar fi o minune sa ne calificam in finala. Am vazut multe echipe la acest turneu si sunt cel putin 4-5 care au un joc mai bun decat al nostru (Rusia, Spania, Muntenegru, Danemarca, Norvegia). Sper ca fetele sa mai faca un efort de concentrare si vointa si sa castige cu Suedia pentru a avea o medalie. Succes!

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  16 Decembrie 2010, 23:10

Nu suntem carcotasi. Le-am laudat pe fete cand au meritat, dar cei care ne cer sa le laudam si dupa o infrangere la 15 goluri cu Rusia nu au simtul realitatii! Sa speram ca aceasta infrangere nu le va afecta prea mult moralul pentru sambata. iata insa ca Muntenegru, o tara mica si nou aparuta, a reusit sa bata Danemarca la ea acasa in ciuda publicului, a comentatorului, a arbitrilor. Sistemul de calificare ne-a avantajat. Nu cred ca am fi reusit un egal cu rusia, chiar si cu echipa de baza.

emil72
emil72  •  16 Decembrie 2010, 21:47

,, Mica " Bradeanu cred ca va reusii un record ABSOLUT. Daca e jucata in continuare si joaca la fel va obtine perfrmanta UNICA de procentaj aproape de 0 % fANTASTIC , EXTRAORDINAR CRED CA JOACA LA MIC

Vezi toate comentariile (21)
Comentează