HANDBAL  ·  HANDBAL

România și Spania au rămas singurele campionate neînghețate din handbalul european

Meskov Brest e din nou campioană în Belarus FOTO SEHA Liga
Meskov Brest e din nou campioană în Belarus FOTO SEHA Liga

Articol de - Publicat joi, 30 aprilie 2020 13:27

Asta după ce Portugalia și Belarus au decis și ele să pună punct sezonului. O decizie în România s-ar putea da luni, 4 mai

Portugalia și Belarus sunt ultimele două campionate din handbalul european care au anunțat că au pus punct sezonului. Deși în Belarus s-au mai jucat câteva etape pe vreme de pandemie, ultima chiar pe 25 aprilie, federația a ajuns la concluzia că nu se mai poate ajunge la final.
Meșkov Brest era lider autoritar în Belarus, cu 48 de puncte, patru peste SKA Minsk, și un meci mai puțin disputat (se acordă două puncte la victorie). Federația a decis astfel ca titlul să le fie acordat celor de la Meșkov Brest. 

La fete însă, situația este total diferite. Liderul Gomel și BNTU Minsk sunt despărțite de doar două puncte la finalul rezonului regulat. Pentru a se stabili campioana, federația de la Minsk a decis o finală între cele două echipe, cu meciuri în 13 și 17 mai. Dacă Gomel va câștiga însă primul meci, va câștiga și titlul! Final Four-ul Cupei Belarusului nu se mai joacă acum, și cel mai devreme în toamnă. 

Fără campioană în Portugalia

În prima ligă portugheză, la masculin, Porto avea un punct avans la intrarea în play-off în fața rivalei de la Sporting Lisabona. Federația a decis însă că nu se mai poate juca și a decis ca titlul să nu fie acordat. Clasamentul actual va conta pentru participarea în ediția viitoare a cupelor europene. În plus, nimeni nu va retrograda, iar liga va număra din sezonul viitor 16 formații, în loc de 14 până acum. 

Spania nu a luat nicio decizie până în prezent, dar la fel ca în România, federația insistă să se încheie competiția pe teren. În Liga Asobal, Barcelona e lider detașat, având 19 victorii din tot atâtea meciuri disputate, cu 5 mai multe decât Ademar Leon. Mai sunt de jucat însă 11 etape. 
 

La feminin, Bera Bera San Sebstian e lider cu 26 de puncte, după 16 etape, cu 3 mai mult decât Elche Mustang. Jucătorii spanioli sunt însă tranșanți și nu vor să mai intre pe teren. “Nu doar că nu vom juca în iunie, ci nu vom juca până când siguranța ne este garantată. Aceasta trebuie să fie pusă înaintea oricărei circumstanțe”, au anunțat jucătorii, conform farodevigo.es. 

În România, Federația a propus mai multe planuri de a încheia sezonul, luându-se în calcul și înghețarea campionatului. Totul se va decide, cel mai probabil, în ședința Consiliului de Administrație din 4 mai. 

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!Ministrul sportului, surprins la mare într-o mașină pe cheltuiala Registrului Auto Român. O camera la Hotel Sport pentru cei din sistem e 30 de lei
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 11 - Brescia Romena
TVR 1
17:00 Fotbal, Premier League
Liverpool - Burnley
Eurosport
17:30 Fotbal, Liga 1
Hermannstadt - FC Voluntari
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, La Liga
Osasuna - Celta Vigo
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
18:15 Fotbal, Serie A
Lazio - Sassuolo
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
19:30 Fotbal, Premier League
Sheffield Utd - Chelsea
Eurosport
20:30 Fotbal, La Liga
Valladolid - Barcelona
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
Brescia - Roma
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Premier League
Brighton - Manchester City
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Juventus - Atalanta
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, Serie A
Atletico Madrid - Betis
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1