SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Romania si Ungaria ar putea organiza CM din 2011 la feminin sau masculin

Articol de GSP - Publicat joi, 19 iulie 2007 00:00

Presedintele FR Handbal, Cristian Gatu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX ca Romania si Ungaria doresc sa depuna o candidatura comuna pentru organizarea Campionatului Mondial din 2011, la feminin si masculin, pentru a avea mai multe sanse.

"Presedintele federatiei din Ungaria, Sinka Laszlo, a venit cu propunerea si nu pot sa nu fiu de acord. Urmeaza insa ca aceasta propunere sa primeasca si acceptul Consiliului de Administratie al federatiei noastre, care va avea sedinta la 27 iulie. Cred ca daca am depune impreuna candidatura am avea mai multe sanse la organizarea unuia din cele doua Campionate Mondiale din 2011", a declarat Gatu.

In 2006, Romania a ajuns pana in "finala" voturilor membrilor Consiliului Federatiei Internationale de Handbal (IHF) pentru organizarea Campionatului Mondial din 2009, dar a pierdut la o diferenta de un singur vot, in favoarea Croatiei. Principalul motiv al pierderii organizarii CM din 2009 la masculin a reprezentat absenta unei infrastructuri solide, care sa permita organizarea unei competitii de asemenea anvergura.

Pentru editiile din 2011 ale Mondialului si-au depus candidatura Australia, Brazilia si Olanda, la feminin, respectiv Australia, Cehia, Danemarca, Grecia, Ungaria, Qatar, Spania si Suedia, la masculin.

IHF nu a anuntat un termen limita pana la care se pot depune candidaturile, doar ca la finalul anului acestea vor fi validate sau nu, intr-o sedinta a consiliului.

 
 

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează