SPORTURI  »  HANDBAL  »  ECHIPA NAȚIONALĂ U19

România U19, locul 5 la Campionatul European de handbal din Ungaria

Bucuria trăită de „tricolore” după victoria cu Franța FOTO EHF
Bucuria trăită de „tricolore” după victoria cu Franța FOTO EHF

Articol de - Publicat duminica, 21 iulie 2019 18:08

Naționala de tineret a României a câștigat 5 partide la turneul final și a pierdut două. Actuala generație U19 va participa anul viitor la Mondialul sub 20 de ani organizat de România.

Reprezentativa feminină sub 19 ani a României a terminat cu o victorie concludentă Campionatul European organizat la Gyor (Ungaria). În partida pentru locurile 5-6, echipa pregătită de Bogdan Dobrescu a învins Danemarca, 34-26. A fost o dispută dominată de „tricolore”, care au condus de la un capăt la altul și în care au ieșit în evidență portarii Diana Ciucă și Andreea Chetraru, dar și Andra Moroianu, desemnată MVP-ul partidei, Patricia Moraru, Andreea Popa sau Miruna Pica.

România și-a trecut în cont al cincilea succes la turneul final din Ungaria, cu victorii la Portugalia, Suedia, Spania, Franța și Danemarca. A pierdut însă în fața Norvegiei și a Ungariei. Actuala generație poate să-și ia revanșa însă la Mondialul de anul viitor, care va fi organizat de România, la București și Brașov.

Până atunci, jucătoare precum Diana Ciucă, Andra Moroianu, Patricia Moraru, Andreea Popa, Miruna Pica, Ioana Bălăceanu, Eva Kerekes, Roberta Stamin, Gabriela Vrabie, Ștefania Jipa vor putea evolua în Liga Națională, mai ales după regula introdusă de federație, cu obligativitatea folosirii unei sportive sub 20 de ani, cel puțin 10 minute, în fiecare partidă.

Rezultatele naționalei U19 la Europene

28-26 cu Portugalia
30-20 cu Suedia
25-30 cu Norvegia
29-24 cu Spania
21-31 cu Ungaria
37-27 cu Franța
34-26 cu Danemarca

VEZI ȘI:

Dinamo, amendată pentru scandările rasiste ale fanilor! Decizia a fost anunțată de CNCD

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează