SPORTURI  »  HANDBAL  »  

ROMÂNIA - UNGARIA 28-27, CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // VIDEO Laura Pristăvița dezvăluie ce s-a întâmplat la pauză: „Ne-am dat seama că e ultima noastră șansă!”

Articol de , - Publicat vineri, 06 decembrie 2019 14:07

România a învins dramatic Ungaria, scor 28-27, și s-a calificat în grupa principală a Campionatului Mondial de handbal feminin din Japonia. „Tricolorele” le vor avea adversare acolo pe Rusia, Suedia și Japonia. 

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.
  • Citește AICI cronica meciului dintre România și Ungaria!
  • România va juca în grupa principală cu Rusia (8 decembrie), Suedia (10 decembrie) și Japonia (11 decembrie).

Laura Pristăvița (30 de ani), extrema dreaptă de la Gloria Bistrița, a marcat un gol și a avut un rol esențial în minutele de final, când a scos lovitura de la 7 metri prin care România s-a impus. 

- Laura, ce ţi-ai zis în momentul în care Ryde a apelat la tine?
-  Mi-am zis să intru şi să joc ce ştiu eu, cum ştiu eu, şi se pare că mi-a ieşit. Cred că am făcut-o şi la momentul potrivit pentru echipă, am fost conduse, finalul era tensionat şi am învins.

- Nu prea eşti euforică, de ce?
- E incredibil ce trăiesc, nici nu prea ştiu cum să mă bucur. Am un sentiment atât de profund încât o să am nevoie de câteva minute, chiar o oră, ca să realizez ce am reuşit.
 

- La pauză ce a fost în vestiar?
- Atmosfera era moale, eram dezamăgite, cumva logic datorită, pardon, din cauza prestaţiei slabe pe care noi am avut-o în prima repriză. Ne-am adunat, am zis că avem ultimele 30 de minute la dispoziţie pentru a nu rata acest Mondial. Cred că s-a produs un scurtcircuit şi ne-am descătuşat după pauză.
 

- Cum a fost presiunea din final?
- Credeţi-mă că am resimţit-o, a fost un consum mental teribil. Noi am fost echipa sub presiune mereu, eram cu spatele la zid, dar am rezistat eroic. Marcam, primeam, marcam, apoi iarăşi primeam, era teribil de greu de rezistat din punct de vedere psihic. Dar am avut şi noroc în defensivă şi am câştigat câteva baloane.
 

- Ce v-a învăţat acest meci?
- Să ai încredere până la capăt, fiindcă în sport primeşti şansă şi atunci când crezi că ai pierdut tot.
 

- Ai avut puterea să urmăreşti execuţia Cristinei?
- Sincer, în primă fază, am ezitat, apoi m-am uitat, am avut încredere că va da gol.
 

- Cum o să sărbătoriţi?
- Cu fetele şi cu Moş Niculae.
 

- Pentru cine e această victorie?
- Pentru noi, fetele, pentru voi, toţi românii, şi pentru noi împreună, adică pentru România.

Vezi și: 

ROMÂNIA - UNGARIA 28-27 // Kim Rasmussen, antrenorul Ungariei, furios pe arbitraj: „A fost o rușine ce s-a întâmplat în ultimele minute!”

Ce urmează pentru România: adversarele și programul din grupa principală a Campionatului Mondial din Japonia 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
sorinache
sorinache  •  06 Decembrie 2019, 17:05

Hai, Udrea, spune! Au fost penibile. Dacă erai tu pe teren, băteau la 15 goluri.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează