SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA

ROMÂNIA - UNGARIA 29-31 // Crina Pintea a izbucnit în lacrimi: "Vom juca pentru Cristina! Şi ea a făcut-o de atâtea ori pentru noi!"

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 12 decembrie 2018 21:59

România a pierdut cu Ungaria, scor 29-31, dar e ca și calificată în semifinalale Campionatului European de handbal feminin. Crina Pintea a izbucnit în lacrimi după meci. Nu a putut trece peste accidentarea Cristinei Neagu. Fetele nu au mai avut puterea să se bucure pentru calificarea în semifinale.

  • Marian Ursescu, expert in handbal și șef departament Sporturi la GSP, este trimisul Gazetei la Euro, de unde transmite cele mai proaspete informații.
  • România și Rusia vor juca vineri în semifinale, de la 18:30. Cealaltă semifinală, Franța - Olanda, se joacă de la 22:00. Ambele meciuri au loc la Paris.
  • Finala mică se joacă duminică, de la 15:00, în timp ce marea finală are loc tot duminică, de la 18:30, tot la Paris. 

Un meci pierdut în faţa Ungariei e dureros, dar durerea vine din altceva. România şi-a pierdut aseară, la Nancy, liderul de echipă, pe Cristina Neagu. În minutul 51, secunda 50, Cristina Neagu a căzut la pământ. Lângă ea Szimonetta Planeta, care a încercat doar să o oprească. Era 27-26 pentru Ungaria şi româncele trăgeau cu dinţii pentru o calificare în semifinale.

La final, deşi calificarea se obţinuse, fetele nu au mai putut să se bucure. Au păşit spre bancă agale, cu capetele plecate. Îşi pierduseră busola, tot orizontul.

"Am spus de la început că o să fie greu cu Ungaria, ele nu aveau nimic de pierdut. Toată lumea își doreşte să ne bată, e un titlu de glorie, nimeni nu ne doreşte acolo sus", începe Crina Pintea dialogul.

A plâns, se vede asta, dar acum încearcă să se stăpânească. Şi-a şters lacrimile, dar ochii ei verzi, cristal, păstrează încă umezeala lacrimilor.
"Off, începusem atât de bine şi apoi, dintr-o dată a venit acea prăbuşire. Am intrat într-o stare foarte proastă, am început să facem greşeli. În partea a doua am ratat mult, situaţii de unu la unu şi astea ne-au costat. E o calificare foarte dureroasă. Sincer, mai bine nu ne calificam, dar să o avem pe Cristina cu noi", adaugă Crina.

Vine momentul să vorbească despre Cristina, despre acel minut 52, acele momente de panică în tabăra României. "Când am văzut-o jos, ţinându-se de genunchi, pur şi simplu mi-au dat lacrimile", spune Crina.
Plânge din nou, nu se mai poate stăpâni. "Ştiu cât de mult îşi dorea să mergem mai departe, a fost mereu cu noi, ne încuraja la fiecare pas. Sper din tot sufletul să nu fie ceva grav", spune pivotul României.

În momentul accidentării, Crina era cea care făcea semne disperate la bancă, spre stafful medical, spă vină mai repede. "Da, pentru că o durea foarte tare, avea nevoie de o foarfecă, să-şi dea genunchera jos, şi nu putea. O strângea acolo".

Lacrimile curg şi curg pe faţa celei mai înalte jucătoare a României.

Un uriaş cu suflet sensibil

"Da, putem, trebuie să putem merge mai departe . E deja un rezultat bun ceea ce noi am obţinut, dar trebuie să continuăm. Acum, ideea e că trebuie să ne liniştim, să vedem ce se întâmplă. Vom juca pentru Cristina şi, cu siguranţă, o să ne motivăm foarte tare. Nu vreau să dramatizez acum, dar când pui suflet, joci cu inima, te doare foarte tare. Iar pe mine mă doare. Şi nu vreau să ştiu ce e în sufletul Cristinei", încheie Crina.

Pleacă spre vestiar, cu paşii săi de uriaş, dar cu lacrimile continuând să curgă pe obraji.

Vezi și: 

ROMÂNIA - UNGARIA 29-31 // Ambros Martin, conferință devastatoare: "Vă rog, faceți ceva! Nu vă mai gândiți doar la voi"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
maryan72
maryan72  •  12 Decembrie 2018, 22:52

aveti dreptate urias cu suflet mare zau daca nu zici ca-i HODOR din urzeala tronurilor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează