SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

ROSTOV - CSM BUCUREȘTI // De la ruși vin punctele » „Tigroaicele” au misiune grea în fața finalistei Ligii Campionilor

Articol de - Publicat vineri, 15 noiembrie 2019 16:25

CSM București a câștigat de două ori la Rostov, în precedentele întâlniri, pierzând o singură dată. Cristina Neagu și compania au însă o misiune foarte grea mâine în fața finalistei Ligii Campionilor. 

  • Rostov Don - CSM București se joacă sâmbătă, de la ora 14:00 și va fi transmis pe TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look Sport.  

În partida tur, de la București, CSM a făcut cel mai bun meci al sezonului și a reușit să scoată un rezultat de egalitate în fața campioanei Rusiei, 23-23. Speranțe sunt și la Rostov, mai ales că antrenorul Adrian Vasile va avea acum tot lotul la dispoziție. Cristina Neagu, Andreea Lekici și Carmen Martin au revenit la antrenamente și pot juca în Rusia. 

„Meciul e unul foarte greu. Știe toată lumea ce reprezintă Rostov în momentul de față. După ce am pierdut pe teren propriu cu Esbjerg, ne dorim să câștigăm în Rusia și să mergem cu 5 puncte în Main Round. Când ai în față însă finalista Ligii Campionilor, numai simplu nu poți să zici că e”, a declarat antrenorul Adrian Vasile. 

Rostov a câștigat în această săptămână derbyul în campionatul intern cu CSKA Moscova, noua echipă formată peste noapte în capitala Rusiei cu vedete din toată Europa: 25-20. De altfel, Rostov a terminat turul în Superliga rusă cu maximum de puncte, 11 victorii din tot atâtea partide disputate. 

În meciul tur, de la București, Ana Viahireva, micuțul inter dreapta al Rostovului, a dat mari bătăi de cap defensivei „tigroaicelor”. A înscris de 12 ori.  

„Ne-am luat măsuri la ea, dar Viahireva e o jucătoare specială. Știi ce face pe teren, te aștepți la faza respectivă, dar îți alunecă parcă printre mâini”, spunea Crina Pintea, pivotul CSM. 

Va fi și prima confruntare din teren a Cristinei Neagu, în fața antrenorului Ambros Martin, după ce acesta a părăsit „naționala” României și a preluat reprezentativa Rusiei. 

După acest meci, marea majoritate a jucătoarelor ambelor echipe vor merge la echipele naționale pentru Campionatul Mondial din Japonia. CSM București va avea la întrecerea de final de an 9 jucătoare: 4 pentru România, două pentru Serbia și Muntenegru și una la reprezentativa Spaniei. 

Clasament grupa B 
1. Rostov Don 5 (3-1-1) 144-121 7 
2. CSM București 5 (3-1-1) 131-108 7 
3. Team Esbjerg 5 (3-0-2) 132-127 6 
4. MKS Lublin 5 (0-0-5) 101-152 0 
* primele 3 clasate sunt calificate în Main Round 

Ultima etapă: Rostov-CSM (16 noiembrie), Esbjerg-Lublin (17 noiembrie) 

VEZI ȘI:

Corona Brașov - Gloria Bistrița // Duelul românesc, partea a doua!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează