SPORTURI  »  HANDBAL  »  PREMIERE

Rudi Stănescu şi Laurenţiu Toma, cetăţeni de onoare ai municipiului Constanţa

Articol de GSP - Publicat marti, 30 martie 2010 00:00


Handbaliştii Ionuţ Rudi Stănescu (foto) şi Laurenţiu Toma, legitimaţi la HCM Constanţa, au primit, marţi, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa, în cadrul sedinţei ordinare a Consiliului Local.


Directorul executiv al HCM Constanţa, consilierul local Nurhan Ali, a precizat în cadrul sedinţei Consiliului Local Municipal, că cei doi sportivi nu au primit această distincţie datorită rezultatelor obţinute în ultimii ani cu echipa de handbal, ci pentru "loialitatea şi devotamentul faţă de oraşul Constanţa".


Portarul Ionuţ Rudi Stănescu şi extrema dreaptă Laurenţiu Toma s-au declarat onoraţi de titlul pe care l-au primit şi au mulţumit constănţenilor pentru că au fost şi sînt alături de ei şi de echipa masculină de handbal.


Laurenţiu Toma, în vîrsta de 28 de ani, a evoluat în cariera sa numai la HCM Constanţa, iar în anul 2009, a fost desemnat cel mai bun jucător din România.


Portarul Rudi Stănescu (30 de ani) a debutat în handbal la CS Dinamo Braşov, în sezonul 1998-1999, iar în anul 2000 a venit la HCM Constanţa. Cei doi jucatori au cucerit cu echipa lor patru titluri de campioni ai României (în anii 2004, 2006, 2007, 2009) şi cinci Cupe ale României. De asemenea, cei doi au evoluat şi în cupele europene alături de formaţia lor, ajungînd pînă în semifinalele Cupei Challenge (în 2004) şi Cupei Cupelor (în 2006). În Liga Campionilor, Rudi Stănescu şi Laurenţiu Toma au evoluat de trei ori în faza grupelor, iar în acest sezon au reuşit calificarea în optimi, unde au şi evoluat în prima manşă, cu Veszprem, la Constanţa, pierzînd cu scorul de 27-23.


De-a lungul timpului, au mai primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa şi alţi sportivi, printre care Gheorghe Hagi, Andrei Pavel, Leonard Doroftei, Francisc Vaştag, Simona Amânar şi Cătălina Ponor.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează