SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - RUSIA, AZI, ORA 18:30, TVR 1 ȘI LIVETEXT PE GSP.RO

RUSIA - ROMÂNIA. Bazaliu, coșmarul rusoaicelor » Cine e jucătoarea care trebuie s-o înlocuiască pe Cristina Neagu

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 decembrie 2018 13:37

Bianca Bazaliu, 21 de ani, a fost chemată de urgență în Franța pentru a o înlocui pe Cristina Neagu, accidentată la meciul cu Ungaria. Cele două sunt colege la CSM București, unde evoluează ca inter stânga.

Imediat după calificarea în semifinale, tehnicianul Ambros Martin a convocat-o de urgență pe tânăra jucătoare pentru ultimele două meciuri de la Euro 2018. De ce s-a apelat tocmai la ea? Bianca a strălucit la Turneul Carpați, unde a condus echipa a doua a României spre o victorie surprinzătoare chiar în fața Rusiei, 25-24. Aceasta a marcat de ȘASE ori și a fost motorul ”tricolorelor”.

Bazaliu e unul dintre liderii noii generații, fiind medaliată cu aur la Campionatele Mondiale de tineret din 2014. La acel turneu a fost declarată cel mai bun inter stânga și a terminat pe locul 3 în clasamentul golgeterilor cu 76 de reușite în 9 meciuri. La numai 21 de ani, Bazaliu a mai câștigat Liga Campionilor, patru titluri, trei Cupe și două Supercupe cu CSM București.

”Simt și presiune pentru că joc pe același post cu Neagu, dar asta mă ambiționează. Cristina este cea mai bună handbalistă din lume pe merit, iar venirea ei reprezintă o șansă în plus pentru mine de a progresa”
Bazaliu în 2017, după ce Cristina Neagu semnase cu CSM

A făcut dans și balet

”Handbalul a fost prima și singura dragoste adevărată. Înainte nu mă interesase nimic, așa, serios. Încercasem eu cu dansul, cu baletul, dar eram prea imobilă pentru o balerină”, mărturisea Bianca anul trecut într-un interviu pentru Libertatea. Aceasta a vorbit și despre principalele ei atuuri, care o pot ajuta și în confruntarea de azi cu Rusia: ”Toată lumea știe că punctul meu forte este aruncarea. Slăbiciunile le țin la secret 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
2264101893823582
Kiss Péter  •  14 Decembrie 2018, 17:08

Bazaliu este o jucatoare de viitor,dar nu va face fata exeprimentatelor jucatoare ruse.Ea mai are de asteptat...

dakesis
dakesis  •  14 Decembrie 2018, 16:38

pacat ca este accidentata Zamfir... Bazaliu este al treilea om pe pozitia aia...

bogdared9
bogdared9  •  14 Decembrie 2018, 16:29

Sincer si eu sper sa gresesti cand spui infrangere..

Vezi toate comentariile (10)
Comentează