SPORTURI  »  HANDBAL  »  NAŢIONALA

S-a întors! » FRH a decis ca Gheorghe Tadici să preia "naţionala" feminină

Tadici revine la cîrma naţionalei de handbal
Tadici revine la cîrma naţionalei de handbal

Articol de - Publicat marti, 26 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 25 iunie 2012 20:37

După boicotul din 2008, noul antrenor principal al "tricolorelor" doreşte ca în acest mandat să aibă o mai bună comunicare cu jucătoarele.

Consiliul de Administraţie al FRH a ales ieri, cu 9 voturi pentru şi o abţinere, în funcţia de antrenor principal al selecţionatei feminine pe Gheorghe Tadici, actualul antrenor al echipei HC Zalău. Mariana Tîrcă, a doua nominalizare făcută de federaţie, nu a fost prezentă la şedinţa Consiliului de Administraţie.

"Este o nouă provocare pentru mine şi, într-o perioadă scurtă de timp, trebuie să construim o echipă naţională nouă", a spus Tadici. Acesta a explicat şi cum va face reconstrucţia: "jumătate dintre jucătoare vor avea între 22 şi 27 de ani, un sfert dintre ele vor fi sportive cu mare experienţă, iar restul va fi completat cu jucătoare foarte tinere. În doi-trei ani, putem face din nou o echipă care să impună respect".

În vîrstă de 60 ani, Gheorghe Tadici revine la cîrma "naţionalei" feminine, cu care a cucerit medalia mondială de argint în 2005, iar doi ani mai tîrziu s-a clasat pe locul 4 la Mondialul din Franţa. După clasarea pe locul 7 la Olimpiada de la Beijing 2008 nu i-a mai fost prelungit mandatul şi din cauza boicotului jucătoarelor de la Oltchim Rm. Vîlcea, care au ameninţat că se vor retrage de la "naţională" în cazul în care Tadici va fi păstrat în funcţie. Luminiţa Huţupan împreună cu colegele sale au susţinut că sînt insultate şi terorizate psihic.

Tocmai de aceea, Tadici a declarat ieri că îşi doreşte ca în noul mandat să aibă o mai bună comunicare cu jucătoarele, cu antrenorii principali şi secunzi de la cluburi. El va rămîne antrenor şi la clubul din Zalău. Obiectivele impuse pentru următorii patru ani sînt de a califica echipa României la turneele finale ale CM din 2013 şi 2015, CE din 2014 şi 2016, plus Jocurile Olimpice din 2016.

6.000 de euro va fi remuneraţia lui Gheorghe Tadici pe un an la "naţională"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
paul.nic
paul.nic  •  27 Iunie 2012, 21:19

L-am dat de rau ,l-am luat de bun .......am dat o palma la un rahat ! Trebuia sa-i dam acelei generatii unantrenor de calitate ,nu pe pacaliciul de Voina! Cu o asemenea conjunctura o data la 50 de ani ai ocazia sa te intalnesti .Ce sa faca Tadici cu o echipa distrusa de cuplul idiot Gatu- Voina de trecerea vremii ,de accidentari de..... de ...Oricum suntem abonati la locu 5.......8 Propun sa-i punem lui Gatu sutien si bikini si sa joace si el Sa-i dam o sansa sa se faca total de ras

ceaiuri
ceaiuri  •  27 Iunie 2012, 16:26

nu stiu cum procedau daca era 5-5(comisile sunt totdeauna impare...)nu inteleg chestia cu nationala noua(echipa avea nevoie de antrenor)pt ca sunt destule jucatoare cu experienta si nu cred sa vine cineva din spate ca acestea sa fie schimbate(1-2jucatoare noi si acestea sa faca in primul rand faza de aparare)dar primul examen va fi europeanul din serbia iar rezultatele ne vor arata pe ce drum suntem..o provocare si pt tadici legat de atitudine(ca antrenor al nationalei cred ca va cantari altfel situatiile din teren ale..arbitrilor)

suporter_valcean
suporter_valcean  •  26 Iunie 2012, 16:48
Postat de l0iza pe 26 Iunie 2012, 11:36

6000 euro/an pt ca antrenorul e la nationala decat 2-3 luni adunate pe an. este foarte putin.

Nici pe acestia nu-i merita!!! Oricum are el grija sa-si faca parte prin diverse smecherii. Cand era antrenor la OLTCHIM pina si cazarea se facea in locuri alese de el.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează