SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

S-au stabilit semifinalele Ligii Campionilor! Ce a ratat CSM București? Două debutante și o singură echipă care a mai cucerit trofeul

Articol de - Publicat marti, 16 aprilie 2019 19:57

Marți, la Budapesta, a avut loc tragerea la sorți a semifinalelor Ligii Campionilor. Pentru a 6-a oară consecutiv, cele mai bune patru echipe își vor disputa trofeul în Laslo Papp Arena din Budapesta.

Anja Althaus, fostul pivot al "naționalei" Germaniei, ambasador EHF pentru acest eveniment, și Predrag Boskovici, vicepreședinte al forului European au efectuat tragerea la sorți, la eveniment fiind prezente și câte o jucătoare de la fiecare formație.

Eduarda Amorim ( Gyor), Mayssa Pessoa (Rostov Don), Manon Huette (Metz) și Katrine Lunde (Vipers Kristiansand).

Metz, echipa care a eliminat CSM București în "sferturi", a fost prima echipă extrasă din urnă. Pentru prima dată prezentă în Final 4, campioana Franței va întâlni în prima semifinale pe Rostov Don, campioana Rusiei. În cel de-al doilea meci, Vipers Kristiansand va juca împotriva marii favorite, Gyor.

Interesant, cele patru echipe au jucat în aceleași grupe, în preliminarii, și de fiecare dată victoriile au revenit uneia singure.

Gyor a câștigat de două ori cu "viperele" norvegiene, 33-29 în Ungaria și 33-26 la Kristiansand, iar Metz a bătut de două ori pe Rostov, echipa pregătită de selecționerul României, Ambros Martin: 29-25 la Metz, 26-18 în Rusia.

Gyor e singura echipă care a câștigat trofeul, și nu o dată, ci de patru ori. Rostov e la a doua participare consecutivă, anul trecut terminând pe locul 4, iar Vipers și Metz sunt debutante. 

Programul semifinalelor
Metz-Rostov Don
Vipers-Gyor

"Au jucătoare foarte bune pe fiecare post, le-am învins de două ori, dar la Budapesta totul se ia de la capăt. Două meciuri, două zile, orice e posibil. Primul meci e cel mai important, sper să facem o impresie foarte bună" Manon Huette, extremă Metz

"Întâlnim cea mai puternică echipă. E fosta mea echipă, am câștigat Liga cu Gyor, dar acum sper să le pot bate cu Vipers. E ceva special pentru noi, prima participare cu Vipers. Încercăm să oferim cel mai bun handbal și să producem surpriza" Katrine Lunde, portar Vipers

"Întotdeauna e dificil să joci cu o echipă norvegiană. Ele aleargă mereu, am simțit-o în meciurile jucate în acest sezon. Nu e nicio presiune pe echipă, sper să continuăm jocurile bune din acest sezon" Eduarda Amorim, inter Gyor

"Am jucat cu ele, am avut probleme în ambele partide. Au jucătoare extraordinare pe fiecare post. Vor fi alte meciuri acum, mergem la Budapesta să luptăm. Nu cred că va fi ușor niciuneia dintre echipe"
Mayssa Pessoa, portar Rostov Don

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
ceaiuri
ceaiuri  •  18 Aprilie 2019, 14:33

de departe gyor pare favorita(are un management f eficient iar pe viitor o sa fie greu de depasit numai daca Audi nu se mai intelege cu..Orban si se muta mai spre...rasarit)rusoaicele au puterea sa treaca de metz ..dar pt a castiga o finala trebuie ceva mai mult

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  17 Aprilie 2019, 12:00

Si, TIGROAICELE din Liga Florilor? Vedeti ce se intampla daca nu li se maresc salariile?

1193763450806064
Valentin Ghindoveanu  •  17 Aprilie 2019, 04:32

Rostov bate clar METZ si Gyor bate Vipers. Finala Gyor-Rostov si castiga Gyor. Surpriza ar fi Rostov care e de luat in seama ptr la pariuri pentru castigarea ligii campionilor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează