SPORTURI  »  HANDBAL  »  PLAY-OFF / HCM BAIA MARE-DUNĂREA BRĂILA 38-24

Să vină titlul! » HCM Baia Mare e gata de sărbătoare după victoria cu Dunărea Brăila, 38-24

Melinda Geiger a marcat aseară de 8 ori // Foto: Alex Nicodim
Melinda Geiger a marcat aseară de 8 ori // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat joi, 22 mai 2014 00:00 / Actualizat joi, 22 mai 2014 00:07

După victoria de aseară, cu Brăila, nimic nu le mai poate opri pe băimărence din dumul spre trofeu. Baia Mare nu a avut nici cea mai mică emoţie în al doilea meci din Final 3, contra celor de la Dunărea Brăila.

Deşi antrenorul Costică Buceschi a rulat întreg lotul şi nu le-a putut folosi pe Ungureanu şi Diniş-Vîrtic, HCM a făcut instrucţie cu brăilencele. Ca şi în meciul trecut, cu Corona, de pe teren propriu, Brăila a părut că e deja în vacanţă, după ce a prins in extremis locul 3 şi şi-a asigurat prezenţa în cupele europene.

Baia Mare a stabilind recordul sezonului, marcînd 38 de goluri în poarta adversarelor. S-a terminat 38-24, spre fericirea celor 2.500 de spectatori care au umplut Sala "Lascăr Pană" din Baia Mare.

Campioane matematic
HCM Baia Mare mai are două meciuri de disputat în actuala ediţie, dar poate fi matematic campioană încă de duminică. Are nevoie de o victorie în faţa Coronei Braşov.

După izbînda de sub Tîmpa, 35-30, nici o înfrîngere pînă la patru goluri diferenţă nu le-ar compromite obiectivul maramureşencelor, dar antrenorul Buceschi vrea spectacol. "Ne dorim să cîştigăm într-o manieră apropiată de valoarea noastră. Să sărbătorim titlul împreună cu suporterii", a declarat Buceschi pentru emaramureş.ro.

Odorheiul salvează sezonul
Formaţia harghiteană a învins aseară cu 28-21 pe Energia Tg. Jiu şi şi-a asigurat locul în viitoarea ediţie a cupelor europene, la masculin. HC Odorhei are şase puncte în grupa pentru locurile 4-6 şi nu mai poate pierde poziţia a patra, indiferent de rezultatul partidei din ultima etapă dintre Pandurii Tg. Jiu şi Dinamo.

Două accidentări grave
Partida dintre HC Zalău şi HCM Roman, în play-off-ul Ligii Naţionale, pentru locurile 4-6, desfăşurată ieri, la Zalău, s-a încheiat cu două accidentări grave. Mai întîi, în ultimele secunde ale primei reprize, Diana Druţu, interul stînga al echipei moldovene, a aterizat greşit şi s-a lovit la genunchiul piciorului stîng.

Azi ea va efectua un RMN, dar e suspectă de ruptură de ligamente. Apoi, în ultimele secunde ale meciului, Crina Pintea, pivotul "naţionalei" României, autoare a 15 goluri ieri, s-a lovit şi ea la genunchiul stîng.

"Azi va efectua un RMN, dar mi-e frică să nu fi fost afectat meniscul, pentru că i s-a blocat genunchiul", a declarat antrenorul Gheorghe Tadici. HC Zalău a învins la final cu 34-27 şi continuă lupta cu U Jolidon Cluj pentru ultimul loc de Europa în cupele europene.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează