SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Salvaţi de NIRO? » Oltchim ar putea fi preluată de un grup de firme

Jucătoarele de la Oltchim nu cunosc soarta clubului în sezonul viitor // Foto: Raed Krishan
Jucătoarele de la Oltchim nu cunosc soarta clubului în sezonul viitor // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 16 aprilie 2013 00:00 / Actualizat luni, 15 aprilie 2013 21:57

Echipa de handbal de la Vîlcea ar putea fi preluată de grupul de firme NIRO Investment SA. Campioana României îşi pierde însă de la zi la zi jucătoarele.

Ratarea dramatică a calificării în finala Ligii Campionilor a schimbat total cursul lucrurilor la Oltchim Rm. Vîlcea. Campioana României, rămasă fără sprijin financiar, încearcă acum să găsească sponsori pentru a termina sezonul, dar şi pentru anul viitor. Cu titlul asigurat, Oltchim e calificată direct în grupele Ligii Campionilor.

Petrom s-a răzgîndit?
Petrom, compania petrolieră care a sponsorizat cu 800.000 de euro echipa în actualul sezon, şi-a arătat disponibilitatea înainte de jocurile din semifinale ca să colaboreze cu cea mai bună echipă din România şi în sezonul viitor. Numai că, după ce Oltchim a ratat calificarea, şefii Petrom nu au luat nici o decizie în privinţa parteneriatului cu gruparea vîlceană.

NIRO, colacul de salvare
La Vîlcea se vorbeşte în ultimele zile de un alt posibil parteneriat. Grupul de firme NIRO, cel care a mai avut legătură cu handbalul, sponsorizînd "naţionalele" masculine şi feminine, la turneele finale, e dispus să investească şi la Vîlcea, pentru a salva cea mai valoroasă echipă românească din ultimii douăzeci de ani.

"Nu ştiu nimic de aşa ceva, dar nu neg informaţia", a declarat preşedintele FRH, Cristian Gaţu. Oficialul FRH declarase imediat după ce Oltchim a pierdut calificarea, la Veszprem, că "mi-aş dori ca echipa să nu moară, dar la cum merg lucrurile, Oltchimul se va desfiinţa.

Cine este NIRO?
În vîrstă de 47 de ani, Nicolae Dumitru este acţionarul principal al NIRO Investment Group, care adună în structura sa 20 de companii distincte, dintre care cele mai cunoscute sînt Dragonul Roşu, Crama Domnească, Central Residential Park, Chiajna SA, Grand Hotel du Boulevard, Overland Guard. Averea estimată a lui Dumitru este de 300 de milioane de euro, fiind plasat pe locul 18 în Top Forbes Romania.

NIRO, sponsor la Dinamo şi COSR
De mai mulţi ani, NIRO Investment Group s-a implicat în sportul românesc. În 2008, a fost sponsorul oficial al COSR premiindu-i pe medaliaţii olimpici cu 10.000 euro (aur), 5.000 euro (argint) şi 3.000 de euro (bronz). A fost partenerul mai multor secţii sportive din cadrul CS Dinamo, printre care cea de canotaj, rugby, volei. NIRO este sponsorul oficial al FR Ciclism, sprijinind anual Turul României, şi al FR Handbal, fiind alături de echipele naţionale în competiţiile internaţionale.

Ungureanu pleacă la FTC Budapesta!
Între timp, nu trece ziua la Vîlcea fără să nu se anunţe cel puţin o plecare. Ultima pe listă, portarul Paula Ungureanu. Aceasta s-a înţeles cu fosta adversară a Oltchimului din Liga Campionilor, vicecampioana Ungariei, FTC Budapesta. Paula nu va merge singură la Ferencvaros, ci va fi însoţită de fosta extremă stînga de la Oltchim, Valentina Elisei Ardean, naşa ei de cununie.

Pe lîngă Ungureanu, şi-au mai anunţat plecarea de la Vîlcea: Marija Jovanovici la Astrahanocika Astrahan (Rus), Oana Manea (Krim Ljubljana), Katarina Bulatovici (Gyor), Alexandrina Barbosa (Vardar Skopje) şi Alison Pineau. Ultima are mai multe oferte, dar nu a anunţat asupra căreia s-a hotărît.

Pineau şi-a luat la revedere!
Ieri, la primul antrenament al echipei, după "drama" de la Veszprem, au lipsit Alexandrina Barbosa, Katarina Bulatovici şi Silvia Navarro. Toate au fost învoite însă de antrenorul Jakob Vestergaard, urmînd să se alăture de azi echipei. În schimb, franţuzoaica Allison Pineau s-a înţeles cu conducerea echipei să plece deja. Ea şi-a luat deja la revedere de la coechipiere!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
cumvretivoi
cumvretivoi  •  23 Aprilie 2013, 08:38

Oare s-au terminat competitiile internationale de handbal dupa returul cu Gyor!!??chiar nu puteti da nici o veste despre handbalul masculin din VELUX C.L.????!!!!

elfs77
elfs77  •  16 Aprilie 2013, 21:52
Postat de qpax pe 16 Aprilie 2013, 18:50

Bulatovici ramane cea mai buna sportiva / sportiv din lume, care a jucat la vreo echipa romaneasca, in istoria sporturilor romanesti! Cand vad ce abreatii va ies din tastatura ... imi dau seama, ca nu nu se va mai repta prea curand acest lucru! Si im vine sincer sa mictionez pe cei responsabili cu educatia voastra ... de ciuda!

Aici nu prea sunt de acord cu tine. Cristina Neagu a fost peste. Pe langa calitatile de aruncare avute de catre ambele, Cristina juca bine si ca centru, stia cum sa faca o angajare cu pivotul. Pe langa asta trebuie spus ca Bulatovici nu stie deloc sa faca faza defensiva

qpax
qpax  •  16 Aprilie 2013, 18:50

Bulatovici ramane cea mai buna sportiva / sportiv din lume, care a jucat la vreo echipa romaneasca, in istoria sporturilor romanesti! Cand vad ce abreatii va ies din tastatura ... imi dau seama, ca nu nu se va mai repta prea curand acest lucru! Si im vine sincer sa mictionez pe cei responsabili cu educatia voastra ... de ciuda!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează