SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / VIBORG-HCM BAIA MARE 30-31

Şansă uriaşă » HCM Baia Mare poate visa chiar la Final Four în Liga Campionilor

Articol de - Publicat marti, 17 februarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 16 februarie 2015 21:19

Două victorii în ultimele trei etape le pot trimite pe maramureşence pe locul 3 în grupă, evitînd astfel pe Buducnost


Plecată cu zero puncte în grupele principale, HCM Baia Mare are acum o şansă nesperată! Să prindă chiar locul 3! Jocul rezultatelor, dar şi victoriile sale o fac favorită acum pe campioana României la poziţia a treia. Ce înseamnă acest lucru? HCM Baia Mare ar scăpa în "sferturi" de o împerechere cu Buducnost Podgorica, vicecampioana Europei, echipa Cristinei Neagu care pare cea mai în formă formaţie în momentul de faţă.

Dacă HCM Baia Mare obţine minimum patru puncte din ultimele trei etape, campioana României e aproape sigură de calificare. Condiţia e ca Metz şi Viborg să nu cîştige puncte cu echipele deja calificate în "sferturi", Larvik şi Gyor. Băimărencele au o şansă uriaşă, mai ales că vor evolua cu Viborg şi Savehof în faţa propriilor suporteri!

Maramureşencele stau prost la jocurile directe cu Metz. În cazul unei egalităţi la puncte, campioana Franţei va termina în faţa HCM-ului pentru că a cîştigat ambele jocuri în faza grupelor.

Joacă mai bine în deplasare!
Paradoxal, HCM Baia Mare a reuşit în acest sezon patru victorii în cele nouă partide disputate. Dintre cele patru succese, nu mai puţin de trei au fost realizate însă în deplasare. La Baia Mare, HCM a reuşit să cîştige doar în faţa polonezelor de la MKS Lublin, echipă care nu a reuşit să se califice mai departe. "Presiunea e mai mare în faţa propriilor suporteri. Ajutorul lor e însă imens şi sperăm să începem să cîştigăm şi la Baia Mare" e explicaţia jucătoarelor lui Tonje Tiselj.


Dinamo Volgograd sigură de locul 3
Dacă va termina pe locul 3 în grupă, HCM Baia Mare e aproape sigură că va juca în sferturi cu Dinamo Volgograd, campioana Rusiei. Echipa pregătită de Viktor Riabîh e surpriza de pînă acum, în etapa trecută cîştigînd la scor, 33-25, cu Vardar Skopje! Dinamo Volgograd nu a ajuns niciodată în semifinalele Ligii Campionilor şi ar fi o şansă mare pentru HCM să treacă de rusoaice, în ciuda faptului că primul joc va fi la Baia Mare, iar al doilea se va juca la Volgograd.

Gyor nu mai e favorită
Cîştigătoarea ultimelor două ediţii ale Ligii Campionilor, ETO Audi Gyor era văzută drept mare favorită la începutul sezonului la un nou triumf. Numai că pierderile grele de jucătoare suferite de echipa lui Martin Ambros, au contat în opinia bookmakerilor, care văd acum Buducnost (cotă 2,1/1) cu prima şansă. Baia Mare are doar a opta şansă, cotă 81/1. Gyor are 2,5/1, Vardar 8/1, iar Larvik 9/1 şi Volgograd 26/1.

652137-grupe.jpg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează