SPORTURI  »  HANDBAL  »  CALCULE

Şanse cît un fir de păr » Româncele îşi fac speranţe degeaba pentru accederea între primele 4 echipe

Crina Pintea prinsă în menghina formată din Katarina Bulatovici (stînga) şi Radmila Miljanici ilustrează poziţia României la Europeanul din Serbia // Foto: Marius Ionescu (Novi Sad)
Crina Pintea prinsă în menghina formată din Katarina Bulatovici (stînga) şi Radmila Miljanici ilustrează poziţia României la Europeanul din Serbia // Foto: Marius Ionescu (Novi Sad)

Articol de - Publicat duminica, 09 decembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 08 decembrie 2012 20:48

România are doar un punct după faza grupelor. Nici o echipă cu mai puţin de două puncte nu a ajuns în semifinale la ediţiile precedente de la Euro.

Cu un egal, reuşit în faţa Rusiei, dar şi înfrîngere la Muntenegru, România a intrat în Grupa Principală II cu un singur punct. În aceste condiţii, şansele "tricolorelor" de a prinde semifinalele sînt infime. Victoriile pe linie în faţa Spaniei, Ungariei şi Germaniei nu ar aduce siguranţa că România va ajunge în semifinale. Pe lîngă cele şase puncte, româncele ar mai sta şi la mîna rezultatelor.

Calcule, calcule, calcule
Dacă România va cîştiga cele trei meciuri de la Novi Sad, acolo unde se dispută partidele din grupa a doua principală, atunci "tricolorele" ar mai avea nevoie de o singură condiţie, ca să nu mai stea la mîna altor rezultate: Muntenegru să bată Ungaria. În aceste condiţii, cele şase puncte ar fi mai mult decît suficiente pentru atingerea careului de aşi.

În condiţiile în care însă Muntenegru nu bate Ungaria, duminică, de la ora 19:15, atunci România va sta şi la mîna celorlalte rezultate, chiar dacă obţine şase puncte. Asta pentru că, la egalitate de puncte cu Muntenegru, "tricolorele" sînt dezavantajate de înfrîngerea directă suferită în faţa Katarinei Bulatovici şi compania.

Istoria nu ne e favorabilă
Pînă acum, de cînd Campionatul European se desfăşoară după actualul format, nici o echipă care a avut mai puţin de două puncte după faza grupelor nu a acces în semifinale. Şi au fost cinci ediţii pînă acum, începînd cu 2002.

Cu doar două puncte au fost însă multe echipe care au ajuns pînă în Top 4: Rusia, Franţa (2002), Rusia, Danemarca (2004), Franţa, Germania (2006), Spania (2008) şi România (2010). Ediţia trecută, în Danemarca, România a intrat cu două puncte în faza principală şi a acces în semifinale după doar primele două jocuri, ajutată de celelalte rezultate!

"Eu mai cred în şansa noastră. Vom juca pînă la capăt. Cu trei victorii sînt sigur că vom juca în semifinale. Le-am spus şi fetelor, trebuie să muncim şi să credem că putem realiza şase puncte", a declarat selecţionerul Gheorghe Tadici.

La masculin s-a putut!
Anul acesta, la Europenele masculine găzduite de Serbia în luna ianuarie, "naţionala" Danemarcei a reuşit să se califice în semifinale în ciuda faptului că urcase în grupele principale cu 0 puncte. În faţa sa se aflau Serbia şi Germania, cu cîte 4 puncte, Polonia, cu 2, Suedia şi Macedonia, cu cîte unu.

Danezii au reuşit trei victorii, iar jocul rezultatelor i-a favorizat în aşa măsură încît la finala s-au clasat pe locul secund, cu 6 puncte, în urma Serbiei, care a adunat 7. Mai mult, nordicii au depăşit semifinalele, după 25-24 cu Spania, apoi au cucerit titlul european, învingînd Serbia în finală, 21-19!

542874-clasament-grupa.jpg

542875-program-romania.jpg

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
supereduardo10
supereduardo10  •  09 Decembrie 2012, 22:09

bahh da de rusia nu ieti nimic?

emalexandru
emalexandru  •  09 Decembrie 2012, 12:21

Gorbicz nu joaca,cel putin azi.E racita,are febra.La Muntenegru e posibila reintrarea lui Popovici.

shaklu
shaklu  •  09 Decembrie 2012, 11:48
Postat de tatabanya pe 09 Decembrie 2012, 08:15

GŐRBICZ si compania o sá vá rezolve problemele calificári....nu vá faceti iluzii...iar primávara o sá vá rezolve si Dzsudzsák la fotbal .....Comentariul tău...

suge-o bozgore sa vezi ce o sa plangi dupa meciul ala mancane-ai pwla la toti romanii ....

Vezi toate comentariile (11)
Comentează