SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ DE HANDBAL FEMININ

Scandal în Liga Naționala de handbal feminin? Corona Brașov a pierdut la masa verde două meciuri și atacă acum federația! 

Articol de - Publicat miercuri, 01 noiembrie 2017 16:19

Brașovencele de la Corona Brașov au pierdut la masa verde două partide, unul în prima ligă, altul în liga a doua. Dacă la meciul de ligă secundă nu au contestat decizia, la cel din prima ligă amenință federația cu instanțele civile!

După un start aproape perfect de campionat, patru victorii în cinci etape, singura înfrângere venind în faţa campioanei CSM Bucureşti, lucrurile încep să se complice pentru echipa de handbal Corona BraşovPrimul rezultat slab, înfrângerea de la Danubius Galaţi (19-22), vine "la pachet" cu vestea venită de la FRH, care a decis ca meciul cu Universitatea Cluj, din etapa a treia a Ligii Florilor, să fie pierdut la masa verde cu 10-0, iar echipa antrenată de Costică Buceschi să fie depunctată şi cu un punct în clasament, pentru folosirea unor jucătoare fără drept de joc.

Mai exact, la partida disputată pe 16 septembrie şi încheiată cu Victoria Coronei (30-23), au fost folosite Daciana Hosu şi Sorina Tîrcă, care cu câteva ore mai devreme evoluaseră şi pentru echipa secundă, în Divizia A (35-18 cu CSU Oradea, în prima etapă).

La ceva mai bine de o lună (14 octombrie), situaţia s-a repetat, dar cu un număr mai mare de handbaliste: Daciana Hosu, Bianca Tiron, Cosmina Cozma, Timea Tătar, Cynthia Tomescu, Laura Popa, Sorina Tîrcă au jucat la prânz în Liga Naţională, împotriva lui CSM Bucureşti (22-33), iar seara au intrat pe teren şi pentru Corona II, în disputa cu SCM Timişoara (28-27).

Conducerea bănăţenilor a acuzat faptul că Braşovul a folosit jucătoare experimentate pentru a ajuta rivala Minaur Baia Mare în lupta pentru promovare, anunţând apoi că va face şi o contestaţie pentru anumite jucătoare care nu ar fi avut drept de joc. În joc a intervenit şi Universitatea Cluj, care a depus contestaţie pentru jocul disputat cu o lună şi jumătate în urmă, FRH acceptându-le pe ambele.

Oficialii Coronei au reacţionat după ce au fost înştiinţaţi de cele două decizii, considerându-le incorecte şi anunţând că le vor contesta, fiind dispuşi să meargă şi în instanţa civilă în acest sens.

"Noi vom contesta această decizie. Dacă nu se rezolvă la acest nivel, vom merge în instanţa civilă. În Regulamentul de organizare şi desfăşurare a competiţiilor FRH, sezonul 2017 – 2018, la art. 12 (7) se spune explicit că un sportiv poate participa la cel mult două jocuri oficiale în aceeaşi zi dar la categorii competiţionale diferite. Ne-am bazat pe acest regulament.

Prin directorul sportiv al echipei am vorbit la Federaţie cu domnul secretar general Mihai Bocan, domnul Alex Jelescu, cu domnul Mihai Pârvu, şeful Comisiei centrale de Competiţii, dacă putem juca aşa, cu jucătoare dimineaţă la Divizie şi apoi seara la Liga Naţională, iar răspunsurile au fost afirmative", a declarat preşedintele ASC Corona 2010, Liviu Dragomir.

Liviu Dragomir declara însă, cu puțină vreme în urmă, că i s-ar părea corect ca echipa secundă să piardă, la masa verde, disputa cu Timișoara, recunoscând că au greșit când au trimis fetele din prima echipă să joace la a doua! Drept dovadă, nici nu au contestat decizia în momentul în care aceasta a fost dată de FRH.
Acum, după ce echipa mare a căzut pe locul 9, oficialul s-a răzgândit, deși este aceeași speță!

Preşedintele secţiei de handbal de la Corona, Ioan Preda, spune și el că o contestaţie care vine la aproape o lună după meci nu are trebui admisă, conform regulamentului.  Până la clarificarea situaţiei, conducerea clubului Corona a decis suspendarea directorului sportiv al echipei, Cosmin Sălăjan.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
tihi
tihi  •  02 Noiembrie 2017, 09:42

Ar trebui sa iesiti din competitie ca semn de protest !!...Ardealul nu are voie sa fie pe primele locuri la nici un sport !! Asa vor federatiile din diferite sporturi sa ridice valoare si nivelul competitiilor !! RUSINOS!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close