SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRANSFERURI

SCM Râmnicu Vâlcea, campanie impresionantă de achiziții: 6 vedete vin în „Zăvoi” pentru visul Champions League

Mireya Gonzalez, în stânga, e cel mai răsunător transfer al vâlcencelor
Mireya Gonzalez, în stânga, e cel mai răsunător transfer al vâlcencelor

Articol de - Publicat luni, 20 mai 2019 14:46

SCM Râmnicu Vâlcea, campioana din Liga Națională de handbal feminin, va aduce șase jucătoare în această vară: patru internaționale străine și două din România.

Vâlcencele și-au anunțat luni noile transferuri pentru sezonul viitor, nume care au „răsuflat” însă cu mult înainte de terminarea campionatului.

Campioana României a semnat cu șase jucătoare, toate componente ale „naționalelor” țărilor din care provin. Cinci dintre cele șase jucătoare anunțate de clubul oltean vin din Ungaria, acolo unde au jucat în ultimul sezon, și una din Danemarca.

Mireya Gonzalez (27 de ani) - inter dreapta

Cel mai sonor nume este cel al spaniolei Mireya Gonzalez (27 de ani), care a câștigat în 2018 Liga Campionilor cu Gyor și în acest an Cupa EHF cu Siofok. Inter dreapta, componentă a naționalei Spaniei, Mireya a mai jucat în Spania și în Franța în carieră.

Asma Elghaoui (27 de ani) - pivot

Același traseu cu al ibericei l-a avut și pivotul Asma Elghaoui (27 de ani). Jucătoare de origine tunisiană, Asma are și cetățenie maghiară și a trecut și pe la Gyor, Siofok, dar și prin Rusia și Franța. E campioana Africii cu Tunisia în 2014.

Marta Batinovic (29 de ani) - portar

Croata revine în handbal după ce a devenit mamă. A câștigat Liga Campionilor cu Buducnost Podgorica în 2015, fiind colegă cu Cristina Neagu la campioana Muntenegrului. Componentă a „naționalei” Croației, Marta Zderici Batinovici a mai jucat în carieră la Podravka Koprivnica.

Kristina Liscevic (29 de ani)

Centrul „naționalei” Serbiei, Kristina Liscevici e o jucătoare de creație care a jucat în ultimul sezon la Esbjerg, în Danemarca. A pierdut finala Cupei EHF cu Siofok, dar are toate șansele să vină în România din postura de campioană a Danemarcei. A mai jucat în carieră la Metz, dar și în Ungaria și Rusia. Are doar 1,73 metri și e vicecampioană mondială cu naționala Serbiei în 2013.

Mădălina Zamfirescu (24 de ani)

Născută la Rm. Vâlcea, Mădălina nu a apucat să joace până acum pentru echipa orașului său. Va avea ocazia să o facă din sezonul viitor. Centrul „naționalei” României a jucat la HCM Baia Mare, SCM Craiova, Dunărea Brăila, iar în ultimele două sezoane în Ungaria, la DVSC Debrecen.

Ana Maria Savu-Drăguț (29 de ani)

Interul dreapta al „naționalei” României, se întoarce și ea în România după un sezon petrecut la Kisvardai, în Ungaria. În România, Ana a mai jucat la Unirea Slobozia și HC Zalău.

Șase plecări

Vor pleca în schimb, de la Vâlcea, Petra Blazek, Ines Khouildi, Maria Petrovici, Maria Gavrilă, Andreea Pricopi și Natalia Vasileuskaia. Despre primele cinci se zvonește că vor juca toate la Gloria Buzău, în timp ce interul dreapta din Belarus a semnat cu Gloria Bistrița.

Vezi și: Liga Florilor, în cifre » Analiză completă: cum arată clasamentul final, top marcatoare + alte statistici atractive

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
2364589513818469
Ionel Georgescu  •  21 Mai 2019, 13:26
Postat de Adrian Popescu pe 20 Mai 2019, 20:08

@thiem...cu publicul din Rm Valcea se bat la Final Four...Așadar erai oltean...Pleacă trei străine și vin patru...Apropo Nea Ursescu astea nu sunt mercenare? Doar alea de la CSM și Cristina Neagu sunt mercenare...***?!

defapt pleaca 4 straine (Blazek, Khouildi, Petrovici, Vasileuskaia) si vin tot 4 straine (GONZALEZ, ELGHAOUI, BATINOVIC, LISCEVIC) la fel si romance pleaca 2 (Gavrilă,Pricopi) si vin tot 2 (ZAMFIRESCU si Dragut)

908431252639885
Lucian Preda  •  20 Mai 2019, 20:49

Ehei, ursescu... Păi asta o critică și pe Anja Andersen! Un om mic, mic de tot!

neanicu86
neanicu86  •  20 Mai 2019, 20:17

Ce legătură e intre Zăvoi și echipa de handbal doar domnul ziarici știe.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează