SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA - BREST

SCM RM. VÂLCEA - BREST 23-26 // Înfrângere după o cădere de formă pe final!

Articol de - Publicat sambata, 16 noiembrie 2019 18:36

Handbalistele de la SCM Rm. Vâlcea au pierdut împotriva franțuzoaicelor de la Brest Bretagne, scor 23-26, în grupa C a Ligii Campionilor.

Vâlcea a suferit a cincea înfrângere consecutivă în grupa C a Ligii Campionilor. Merge în primăvara europeană, dar cu 0 puncte și cu șanse minime de a prinde „sferturile”.

Campioana României a făcut în Sala Sporturilor „Traian" din Rm. Vâlcea poate cel mai bun meci al sezonului, dar la final, vâlcencele au părăsit terenul tot învinse. Româncele au fost ajutate însă de Buducnost Podgorica, care în ultimul meci al grupei a trecut de Bietigheim, 34-28. Vâlcencele merg în Main Round, dar vor avea 0 puncte.

Dumanska imbatabilă

Brest, vicecampioana Franței, avea maximum de puncte și încrederea era la cote înalte înaintea partidei. Vâlcencele își doreau un rezultat bun pentru a merge cu puncte în Main Round, dar și pentru a dovedi că meciul tur, pierdut la 13 goluri diferență (24-37), în Bretania, a fost un simplu accident.

Iulia Dumanska a făcut adevărate minuni între buturi, iar ibericele Marta Lopez și Mireya Gonzalez au dat aripi echipei prin golurile lor. Brest a fost însă mai mereu cu un pas înaintea gazdelor, pivotul Pop-Lazici și extrema Pauline Coatanea marcând goluri ușoare pe faza a doua și contraatac. Brest a intrat cu avantaj minim la cabine, 14-13, dar nimic nu era stabilit.

În partea a doua Florentin Pera a trimis-o în centrul apărării pe Mădălina Zamfirescu, iar aceasta împreună cu brazilianca Samara da Silva au adus multă siguranță. Vâlcea a trecut în avantaj, iar speranțele au crescut în tribune. Numai că, greșelile tehnice neprovocate au continuat în tabăra vâlceană. Acestora li s-au adăugat și cele patru aruncări de la 7 metri ratate de Norgaard, Glibko, Gonzalez și Liscevici.  

„Pe greșelile lor"

Brest s-a impus la final cu 26-23, fiind alături de Gyor formația care merge cu punctaj maxim în Main Round.

 „Vâlcea ne-a suprins cu jocul ei în viteză. Trebuie să recunosc că, pe final, au greșit mult, iar noi am profitat. Dar cu siguranță că, dacă va continua la acest nivel, Vâlcea va câștiga meciuri în faza a doua a competiției", a declarat antrenorul Laurent Bezeau.

„Ne pare pău că nu am reușit un rezultat pozitiv. Sunt însă mândră de fete pentru felul cum au luptat, cum s-au dăruit pentru fiecare minge. Sper că învățăm din aceste înfrângeri și căpătăm experiență pentru meciurile viitoare", a declarat și portarul Iulia Dumanska. 

SCM Rm. Vâlcea 23 
Gonzalez 5, Glibko 5, M. Lopez 4, Norgaard 3, Liscevici 2, Elghaoui 2, Florica 1, Fernandez 1

Antrenor: Florentin Pera 

Brest 26 
Pop-Lazici 5, Coatanea 5, Gros 4, Niakate 3, Kobylinska 3, Lassource 2, Toublanc 1, Tissier 1, Foppa 1, Mangue 1

Antrenor: Laurent Bezeau

4-2pentru Vâlcea a fost scorul aruncărilor de la 7 metri, atât cele ratate, cât și cele fructificate

10parade au reușit portarii ambelor echipe, Iulia Dumanska și Sandra Toft

Mâine își află grupa 

În Main Round, grupa C, din care face parte SCM Rm. Vâlcea, se încrucișează cu grupa D, compusă din Gyor, Krim Ljubljana, Savehof și Banik Most. În funcție de rezultatele de mâine, din ultima etapă, se vor cunoaște echipele calificate în primăvară. Doar Gyor e sigură de loc, campioana Europei venind cu maximum de puncte, la fel ca și Brest. Buducnost va avea și ea 4 puncte.

Primită cu flori 

Oana Manea, fostul pivot al Oltchimului și al CSM București, a fost la partida dintre SCM Rm. Vâlcea și Brest. A fost așteptată cu flori și a primit o plachetă în semn de mulțumire pentru cei 12 ani petrecuți la Rm. Vâlcea.

"Îmi era dor de atmosfera de la Vâlcea, de oamenii aceștia fanatici după handbal. Îmi pare rău că echipa nu a câștigat, păcat pentru că au ratat foarte mult", a declarat Oana. Ea s-a întâlnit și cu fost ei coechipieră de la CSM, Isabelle Gullden, cu care a câștigat împreună Liga Campionilor în 2016. 

„Mă simt ca acasă"

Isabelle Gullden a venit pentru prima dată în România după ce a plecat de la CSM București, de data aceasta ca adversară, ea jucând pentru vicecampioana Franței. Bella a fost așteptată cu multă căldură de membrii Fan Clubului ei de la București. „Le mulțumesc! Când vin în România mă simt ca acasă! M-am întâlnit și cu Oana Manea, avem multe amintiri plăcute împreună. Am petrecut trei ani minunați la CSM, sunt ani care nu se uită", a declarat Bella.

Vâlcea este o echipă bună, a jucat foarte bine azi, cred că putem spune că noi am avut puțin noroc", a spus Gullden și despre adversară.

Acum, centrul suedez se pregătește de Campionatul Mondial. Deși mai are multe de pus la punct după ce a născut, Gullden speră să revină cât mai repede la o formă bună.

„Copilul a rămas acum în Suedia, când voi pleca în Japonia rămâne cu soțul meu. Deja mi-e dor de el, abia aștept să ne jucăm și să îl strâng în brațe!", a declarat Gullden.

„Aruncările de la 7 metri și situațiile din poziție de unu la unu au fost decisive în stabilirea rezultatului. Brest e o echipă de top și a știut să gestioneze mai bine momentele critice.

Nu am fost cu nimic inferiori, am jucat curajos, dar aveam nevoie de mai multă luciditate. Trebuie să acceptăm că suntem după mulți ani în Ligă, e practic o echipă nouă. Cu excepția meciului de la Brest, echipa a jucat bine. Sper să învățăm din aceste întâlniri și să fim mai puternici pe viitor" 
Florentin Pera, antrenor SCM Rm. Vâlcea

SCM RM. VÂLCEA - BREST 23-26 // Înfrângere după o cădere de formă pe final!


VEZI ȘI:

Rostov Don învinge CSM București în ultimul meci din grupele Ligii Campionilor

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
xac13
xac13  •  18 Noiembrie 2019, 09:50

Rar am mai vazut o echipa franceza care nu a fost foarte interesata de rezultat !!! precum cea din Brest !!! Le-am facut cadou victoria sau mai bine zis am refuzat sa invingem . Se vede ca in campionatul intern .... mai cu echipe demotivate , de juniori si tineret + ceva arbitrii . Hai ca merge(m) !!! ........in Final Four ???

1391972634181505
Adrian Popescu  •  17 Noiembrie 2019, 12:55

În sfârșit se merge pe Zamfirescu...to nu am aflat cine are dreptate: Ryde că ar trebui să fie titulară sau Pera că nu merită...Chestia cu antrenorul care își știe mai bine jucătoarele iar Ryde vorbește prost de pe margine nu merge! Când vine vorba de Chiper antrenorul ei spune că nu merită în națională iar cei de pe margine spun invers și sunt crezuți! Să nu lucrăm cu două unități de măsută!

sammy.d
sammy.d  •  16 Noiembrie 2019, 19:35

Uite-așa rămâne Dinamo de băgat în seamă, pixurile sus, bă! Veți avea ce scrie.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează