SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA - CSM BUCUREȘTI

SCM RM. VÂLCEA - CSM BUCUREȘTI // Florentin Pera este încrezător: „Suntem pregătiți pentru un meci mare!”

Articol de - Publicat vineri, 20 septembrie 2019 13:12

Florentin Pera (39 de ani), antrenor SCM București, crede că echipa sa poate bate CSM București în etapa a cincea a Ligii Naționale de handbal feminin.

  • SCM Rm. Vâlcea - CSM București se joacă sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 15:30 și va fi transmis pe TVR 1.

Florentin Pera a venit la Rm. Vâlcea în vara lui 2018 și în chiar primul său sezon pe banca oltencelor a câștigat titlul de campion.  

Tehnicianul de 39 de ani a readus la Vâlcea emulația din vremea Oltchimului, iar oamenii l-au iubit necodiționat pentru felul cum trăiește pentru echipă, pe marginea terenului.

- Florentin Pera, cum poate fi bătută CSM în momentul de față? 

- Trebuie să credem în victorie, în primul rând, să fim o echipă unită, combativă. Să fim cât mai exacți în atac pentru că în Supercupa României aici s-a făcut diferența. Am făcut prea multe greșeli personale. Iar în apărare să arătăm de ce sezonul trecut, dar și în primele patru etape din campionatul actual, avem cea mai bună apărare! 

- CSM are câteva absențe notabile, Neagu, Mork. Pot fi ele suplinite? 

- CSM are un lot valoros. Nu degeaba are un buget de 5 milioane de euro! Klikovac, Torstensson, Perianu sunt soluții pentru orice echipă. Eu cred că meciul din Supercupa României nu poate fi luat drept etalon. Ambele echipe au mai crescut de atunci și cred că acum nivelul la care se va juca va fi și mai ridicat. Experianța mai mare din partea lor a contat în acea partidă. 

- Vâlcea a marcat mult în perioada de pregătire, dar în campionat tot apărarea a dus greul. Care e punctul forte al echipei, totuși? 

- Absențele de lot în perioada de pregătire ne-au costat în apărare. Ne-au lipsit Samara da Silva, Alicia Fernandez. Cu revenirea lor, echipa și-a recăpătat încrederea, forța defensivă. Și asta a arătat-o și pe teren. În atac avem mai multe soluții, ceea ce pe mine, ca antrenor, nu poate decât să mă bucure. 

- Cine pornește drept favorită? 

- Eu cred că, indiscutabil, CSM e mare favorită. Are un buget de aproape trei ori mai mare, un lot mai valoros. Echipa din București își poate permite să le țină pe bancă pe Constantinescu, una dintre cele mai bune marcatoare din România în ultimii ani, pe Iulia Curea, pe Denisa Dedu. Ce pot eu să promit însă, e că vom face tot ce e posibil să producem surpriza. Am mai făcut-o, cunoaștem acest sentiment. Și s-a văzut și în prima etapă, când Zalăul a câștigat cu CSM. Avem un mare avantaj, jucăm acasă, publicul ne va fi alături. Știe toată lumea ce înseamnă publicul de la Vâlcea. Pentru ei, pentru suporteri, vom lupta pentru victorie, să ne bucurăm la final. 

- E presiune pe echipă, mai ales că ați pierdut în Supercupă? Fanii voștri vor să vă păstrați titlul, nu?

- Eu cred că presiunea e mai mare pe ei, pentru că și investițiile au fost mai mari. Indiferent de rezultat, eu spun că titlul nu se va decide. Nu e ca anul trecut când mai erau șase etape până la final. Acum e abia etpa a cincea și multe se pot schimba. Sigur că, dacă vom câștiga, vom lua o opțiune serioasă. Eu am încredere în fetele mele, atmosfera e una excelentă, suntem gata să facem cel mai bun meci de până acum. 

- E o motivație în plus pentru tine ca să câștigi în fața selecționerului României? 

- Nu! E o motivație să câștig pentru toți antrenorii români. Eu sunt reprezentantul lor în fața unui tehnician străin. Nu am nimic cu străinii, dar parcă noi, în sport, în general, nu știm să ne respectăm valorile. Nu trebuie să uităm că fiecare jucătoare română a fost crescută de un antrenor român. Pentru ei da, va fi o motivație suplimentară. 

- Ai și ceva suprize pregătite pentru derby? 

- Nu vreau să vorbesc despre asta. Am discutat cu fetele, așteptăm meciul cu încredere și le simt foarte hotărâte și determinate. Sper să obținem un rezultat pozitiv. 

34 de victorii și 7 înfrângerie palmaresul lui Florentin Pera pe banca tehnică a SCM Rm. Vâlcea. Tehnicianul a câștigat primul titlu din carieră în sezonul trecut

„CSM pornește drept favorită pentru că are un lot mai valoros, dar anul trecut am arătat că atunci când joci cu inima, cu sufletul și dai tot pe teren, bugetele nu mai contează în sport”  
- Florentin Pera

„Presiunea mare e pe CSM. Dacă ei pierd la Rm. Vâlcea, pot pierde titlul. Eu cred îm echipa mea, în jocul nostru exact, pe care l-am etalat în ultimul timp” 
- Florentin Pera

VEZI ȘI:

VIDEO&FOTO // Cristina Neagu și-a lansat documentarul despre viața ei » Imagini cutremurătoare din sala de operație: „Am plâns când am văzut filmul”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  20 Septembrie 2019, 14:01

”Nu am nimic cu străinii, dar parcă noi, în sport, în general, nu știm să ne respectăm valorile. Nu trebuie să uităm că fiecare jucătoare română a fost crescută de un antrenor român”dixit Pera...Dar Ryde i-a răspuns”la Vâlcea jucătoarele românce joacă prea puțin”...Sunt tare curios domnule Ursescu de ce nu ați întrebat de ce partea cu patriotismul nu se verifică și la jucătoare? De ce nu introduce în teren jucătoarele din România și să joace fără străine tot pentru a apăra conștiința civică a românului... un nou material slab...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează