HANDBAL  ·  LIGA CAMPIONILOR

SCM RM. VÂLCEA - KRIM LJUBLJANA 31-16 // Mireya Gonzalez: „Încrederea mea e alta după medalia la Mondiale!”

Articol de - Publicat sambata, 25 ianuarie 2020 18:20

Mireya Gonzalez, 28 de ani, a făcut un meci foarte bun și a arătat că e interul dreapta pe care Vâlcea l-a tot așteptat în ultima perioadă.

  • SCM Râmnicu Vâlcea a învins-o azi pe Krim Ljubljana, campioana Sloveniei, scor 31-16, în faza grupelor principale din Liga Campionilor

- Mireya, te așteptai la o asemenea diferență?
-Nimeni nu se aștepta la o asemenea diferență. Eram nerăbdătoare să jucăm în Liga Campionilor, mai ales pe teren propriu, în fața fanilor noștri. Și a ieșit excelent.

- Pare mai ușoară grupa de acum decât cea inițială? Sunt adversari mai slabi?
- Niciun adversar nu e slab. Contează cum tratezi fiecare meci! Spania la Mondiale părea o echipă slabă, nu? Trebuie să arăți pe teren valoarea! Să nu uităm cum am pierdut în prima grupă meciurile de acasă, cu Buducnost, cu Brest. Ne-a lipsit norocul. Sper ca acum să fie altceva.

+1 FOTO

FOTO: Marius Ionescu

- Este posibil să prindeți "sferturile"? Ați plecat cu 0 puncte!
- Avem șansele noastre, trebuie să câștigăm puncte, să arătăm că vrem să ajungem acolo. Repet, niciun meci nu e dinainte câștigat, dar nici pierdut. Mergem la Savehof să câștigăm, în etapa următoare. O victorie în Suedia ne-ar aduce în postura de favorite la locul 4.

- Vrei să spui că puteți câștiga și cu Gyor?
- De ce nu? În sala noastră, cu suporterii în spate, putem câștiga în fața oricărei echipe. Eu cred că Vâlcea a început să joace alt handbal, echipa e mai sudată, mai legată.

- Și jocul tău s-a schimbat parcă, ai mai multă încredere după medalia câștigată la Campionatul Mondial?
- E firesc să se întâmple asta. Orice jucător are nevoie de meciuri bune ca să aibă încredere, să-i crească moralul. 2020 sper să fie anul meu.

"Moralul echipei și forma dinaintea acestui meci au fost la cote ridicate. Ne-am dorit să obținem o victorie concludentă pentru că va fi probabil o luptă în trei la calificare. Felicit fetele pentru atitudine, dăruire, pentru că nu au cedat nicio secundă. Am vorbit la pauză să nu renunțăm, să continuăm să jucăm serios, pentru că la final diferența ar putea conta"
Florentin Pera, antrenor SCM Rm. Vâlcea

"Să rămânem modești, cu picioarele pe pământ. E doar o victorie. Următorul meci e cel mai important. În Suedia trebuie să jucăm cu aceeași determinare, motivație. O victorie ne-ar asigura în mare parte calificarea"
Florentin Pera, antrenor SCM Rm. Vâlcea

CLASAMENT GRUPA II PRINCIPALĂ  

1. Gyor - 8 puncte 
2. Brest - 8 puncte 
3. Buducnost - 4 puncte 
4. SCM Rm. Vâlcea - 2 puncte
5. Ljubljana - 2 puncte 
6. Savehof - 2 puncte 

Primele 4 echipe avansează în sferturile de finalăAnunțul momentului despre Gregorian Bivolaru, liderul MISA. Multe cursante ar fi fost supuse unor obiceiuri șocante
Libertatea
Comentarii (1)
Dan Mircea  •  26 Ianuarie 2020, 09:44

Felicitări fetelor, antrenorilor și spectatorilor pentru un frumos spectacol. Trebuie să joace cu aceeași atitudine și dorința de victorie și în celelalte meciuri și vor obține punctele calificării în sferturi. Trebuie însă să rămână modeste și să nu considere pierdut sau castigat dinainte nici un meci. BAFTA!

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 9 - Dinamo-Steaua, meciul generalilor
TVR 1
18:00 Fotbal, La Liga
Celta Vigo - Betis
Digi 2, Telekom 4, Look Sport 3
18:15 Fotbal, Serie A
Juventus - Torino
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:00 Fotbal, Liga 1
FCSB - Botoșani
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Serie A
Sassuolo - Lecce
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, La Liga
Valladolid - Alaves
Digi 4
22:45 Fotbal, Serie A
Lazio - Milan
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, Serie A
Granada - Valencia
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1