HANDBAL  ·  SCM RM. VÂLCEA

SCM Rm. Vâlcea s-a reunit în vederea noului sezon » Patru noutăți la echipă și trei absențe

Diana Ciucă, Irina Glibko și Dana Marin, prima tură de pregătire FOTO SCM Rm. Vâlcea
Diana Ciucă, Irina Glibko și Dana Marin, prima tură de pregătire FOTO SCM Rm. Vâlcea

Articol de - Publicat marti, 30 iunie 2020 17:31 / Actualizat marti, 30 iunie 2020 18:26

Vâlcencele au efectuat testul RT-PCR (Covid) și vizita medicală. Trei handbaliste se află în izolare până duminică, pentru că au venit dintr-o zonă cu risc ridicat de Covid

Campioana SCM Rm. Vâlcea a sunat adunarea. Primul antrenament oficial al echipei oltene a avut loc marți pe stadionul din Rm. Vâlcea. 14 jucătoare au fost prezente la ședința de pregătire fizică pe care a condus-o noul preparator al echipei, Liviu Dumitru.

Maren Aardahl, pivotul norvegian adus din Germania

Luni și marți, vâlcencele au dat probe de sânge, dar au efectuat și testul RT-PCR (Covid). La antrenament au participat și jucătoarele transferate în această vară: nemțoaica Evgenija Minevskaja, norvegianca Maren Aardaahl și sârboaica Zeljka Nikolici. Noutatea este Sara Rus, un tânăr portar de la Centrul Național de Excelență, jucătoare crescută la CSȘ Petroșani. Au lipsit, în schimb, cele trei vicecampioane mondiale, spanioloaicele Mireya Gonzalez, Marta Lopez si Alicia Fernandez. Acestea, conform normelor în vigoare, trebuie să stea în izolare 14 zile. Termenul va expira lunea viitoare, abia atunci ibericele putând să se alăture restului echipei. SCM Rm. Vâlcea va rămâne în pregătire locală până pe 8 iulie, atunci când este preconizată plecarea spre cantonamentul de la Cheile Grădiștei.

Evgenija Minevskaja, nemțoaica fost golgeter în Bundesliga

Trei turnee și 11 jocuri amicale

În mare parte, antrenorul Florentin Pera a stabilit și programul pentru această vară. Astfel, campioanele urmează să participe la trei turnee, dintre care unul în Ungaria, și vor susține 11 meciuri de verificare. Primele jocuri sunt perfectate pentru 24-25 iulie, la Rm. Vâlcea, o dublă cu U. Cluj Napoca. Apoi, pe 1-2 august, SCM va merge la un turneu la Craiova, pe 7-8 august va găzdui un patrulater la care vor mai participa Kisvarda, HC Zalău și Rapid București, pentru ca pe 14-15 august să meargă în Ungaria pentru un turneu cu Kisvarda, Debrecen și HC Zalău.

Marta Batinovici, portarul titular al SCM

Pe 20 august, conform programului, SCM Rm. Vâlcea ar trebui să întâlnească, pe teren propriu, în sferturile Cupei României, pe Dunărea Brăila. Va fi meciul care va deschide sezonul, deși Cupa României contează pentru ediția trecută.

Lotul SCM Rm. Vâlcea

Portari: Marta Batinovici, Diana Ciucă, Sara Rus (CSȘ Petroșani) 
Extreme stânga: Cristina Florica, Ann Grete Norgaard, Roberta Stamin 
Interi stânga: Irina Glibko, Evgenija Minevskaja (Brest), Jelena Trifunovici 
Centri: Alicia Fraga Fernandez, Kristina Liscevici 
Inter dreapta: Mireya Gonzalez 
Extreme dreapta: Marta Lopez, Zeljka Nikolici (SCM Craiova) 
Pivoți: Asma Elghaoui, Maren Aardahl (Bietigheim), Daniela Marin

Asma Elghaoui și Cristina Florica

Au plecat de la SCM Rm. Vâlcea
Iulia Dumanska (Podravka Koprivnica), Mădălina Zamfirescu (Dunărea Brăila), Alexandra Badea (Rapid), Samara da Silva (Krim Ljubljana), Raluca Băcăoanu (Gloria Bistrița)

Citește mai multe știri din handbal:Pe nea Nelu lumea îl vedea des în vie udând butucii. Până într-o zi când mascații au venit peste el. Incredibil ce era ascuns printre rânduri Acum, tot satul râde de el
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA
Turneul din Strasbourg
Digi 2
19:00 Handbal M
Aalborg - HC Motor
Digi 4
19:45 Handbal M
Kielce - Pick Szeged
Digi 2
21:45 Handbal M
PSG - Flensburg
Digi 4
22:00 Fotbal, Preliminarii Liga Campionilor
Gent - Dinamo Kiev
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1