SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

SCM Rm. Vâlcea și CSM București și-au câștigat meciurile din etapa cu numărul 19! Dramatismul continuă în Liga Națională de handbal feminin

Articol de - Publicat joi, 28 martie 2019 19:03

SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București și-au câștigat meciurile din etapa cu numărul 19 a Ligii Naționale de handbal feminin. Lupta la titlu este în continuare pe muchie de cuțit. 

Clasamentul în lupta pentru titlu

Echipă Meciuri jucate Puncte
1. SCM Râmnicu Vâlcea 19 54
2. CSM București 18 51

*O victorie în Liga națională de handbal feminin e recompensată cu 3 puncte. Pentru egal fiecare echipă primește un punct. 

Măgura Cisnădie - CSM București 19-26 

Campioana s-a distrat la Cisnădie, un teren pe care nu a pierdut niciodată. CSM București continuă să spere la titlu.

Fără Lekici, Cvijici, Neagu, Kurtovic, CSM București a pierdut-o în meciul de la Cisnădie, în minutul 15, și pe portărița Jelena Grubisici. Aceasta a văzut direct cartonașul roșu după ce a lovit-o pe un contraatac pe Larissa Araujo, extrema stânga de la Cisnădie. CSM conducea în acel moment la limită, 6-5.

Cu Paula Ungureanu în poartă, CSM a avut și mai multă siguranță. Centrul Elisabeth Omoregie a fost, de departe, MVP-ul partidei, slovena fiind într-o formă de invidiat. CSM s-a apărat exact, a marcat pe contraatac și s-a desprins decisiv. Cisnădie nu a putut să revină, linia de 9 metri a echipei pregătite de Alexandru Weber fiind punctul slab al sibiencelor. Degeaba s-a zbătut Ada Moldovan, portarul Elena Voicu a avut și ea câteva intervenții spectaculoase, dar CSM a fost în control în permanență. Bazaliu a demonstrat și ea prin câteva aruncări că rămâne un diamant neșlefuit, iar Radicevici aceeași marcatoare cu sânge rece.

CSM a câștigat cu 26-19 și rămâne în plasa liderului SCM Rm. Vâlcea.
Pentru CSM se apropie dubla cu Metz, partidele cu campioana Franței fiind cele mai importante meciuri ale sezonului pentru "tigroaice". Calificarea în Final Four ar fi salvarea unui sezon în care CSM-ului parcă nu i-a mers nimic. 

Cvijici joacă în „sferturi”?

Dragana Cvijici, pivotul titular al CSM-ului, și-a amânat operația la genunchi pentru a fi pe teren la dubla cu Metz (5 și 13 aprilie). "Să vedem ce putem să facem ca Dragana să fie aptă de joc pentru meciul cu Metz. Deocamdată, ea este sub supraveghere medicală, face antrenament sub observaţia medicului şi vom vedea dacă va putea evolua la jocul tur", a declarat Gabriela Szabo, directorul general al CSM București, pentru ProSport. Cvijici a fost la un control în Serbia, săptămâna trecută, iar doctorii i-au transmis că trebuie să se opereze de urgență!

Rm. Vâlcea - Dunărea Brăila 26-25

Liderul Ligii Naționale era să se împiedice cu Brăila. A condus cu 7 goluri diferență, dar în repriza a doua oaspetele au recuperat incredibil, profitând de letargia oltencelor.

SCM Rm. Vâlcea mai are patru meciuri de disputat pentru a câștiga, în premieră, titlul național. Vâlcencele au tremurat serios pentru a trece de "hopul" Dunărea Brăila. Echipa pregătită de Aurelian Roșca, fostul tehnician al vâlcencelor, cel care fusese la un pas de surpriză și la București, în meciul cu CSM!

Nimic nu prevestea finalul tensionat trăit cu sufletul la gură de cei 2.000 de spectatori din Sala Sporturilor "Traian". Mașina de handbal a Vâlcii s-a pus pe goluri din start. Glibko, Vasileuskaia, Fraga au avut o viteză în plus față de adversare și Vâlcea conducea deja cu 11-4 în minutul 20. Ritmul a mai scăzut până la pauză, dar chiar și așa gazdele aveau un avans liniștitor, 16-11.

Brăila a jucat liniștit, totul parcă să adoarmă vigilența gazdelor. Și le-a ieșit. Antrenorul Florin Pera a schimbat echipa de bază, a rulat tot lotul, iar de la 18-12, apoi 22-18, Dunărea a venit la un singur gol în spatele liderului: 22-21 cu 9 minute înainte de final.

Degeaba au reintrat în teren Fraga, Vasileuskaia, Dumasnka, Lopez, Brăila juca altceva, motivația avea cote maxime. Miza începuse să-și spună cuvântul, vâlcencelor a început să le tremure mingea în mână. SCM s-a desprind la 26-23 în minutul 57, dar nu a reușit să dea gol deși a avut doi aomeni în plus. A și ratat două aruncări de la 7 metri, iar Brăila iar a amenințat, 25-26 cu un minut și jumătate înainte de final. Vâlcea a ținut de minge până la final, dar pentru cele trei puncte oltencele au tremurat serios.

Și mai sunt patru meciuri până la final, în care emoțiile vor deveni și mai mari! Vâlcea are deplasări la Cluj și la Bistrița, și meciuri foarte tari acasă cu Corona Brașov și Măgura Cisnădie. CSM București așteaptă pasul greșit al oltencelor.

Cristina Neagu semnează noul contract cu CSM București » Ce salariu va avea: „Cristina e pentru noi cum e Messi pentru Barca!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
430383684433548
Bogdan Banescu  •  29 Martie 2019, 00:36
Postat de Mike Che pe 28 Martie 2019, 21:12

Vâlcea o să piardă puncte, poate cu Brașovul, poate în ultima etapă la Bistrița, când presiunea va fi uriașă. Deși mi-aș dori să câștige campionatul, întrebarea este ce vor face în Ligă? Vrem să le vedem chinuindu-se acolo sau pe CSM cum câștigă jocuri?

esti prost si nu te vede nimeni?

430383684433548
Bogdan Banescu  •  29 Martie 2019, 00:34
Postat de Asigurari Ieftine Valcea pe 28 Martie 2019, 22:47

Stati linistiti ca va castiga Bucurestiul campionatul!!! Si-au intrat in rol arbitrii!!! Golul victoriei cu Valcea nu trebuia validat!!! Viciere clara de rezultat!!! Astazi am fost dezgustat de ceea ce au putut face arbitrii in a doua repriza in meciul cu Braila! Cine a fost la sala poate sa confirme. Meciul nefiind televizat s-au gandit ca e momentul sa dea o mana de ajutor CSM-ului. Nu am mai vazut o asemenea maniera de arbitraj de la meciurile cu Hypo Viena, cand Prokop venea cu arbitrii cu tot. Ce au putut sa creeze in tribune acesti arbitrii este de neconceput!!! Daca asa trebuie sa ia Bucurestiul campionatul, este jenant!!!

eu zic ca nu ai dreptate, la finalul jocului ne-au ajutat, am stat 1 minut si 28 de secunde cu mingea in mana fara sut la poarta, eu n-am mai vazut asa ceva, normal ne dadea pasiv plus ca nu au oprit deloc cronometrul la aruncarile de 9m pe final... https://www.youtube.com/watch?v=OSWT7qTgia8

430383684433548
Bogdan Banescu  •  29 Martie 2019, 00:28
Postat de Mike Che pe 28 Martie 2019, 21:12

Vâlcea o să piardă puncte, poate cu Brașovul, poate în ultima etapă la Bistrița, când presiunea va fi uriașă. Deși mi-aș dori să câștige campionatul, întrebarea este ce vor face în Ligă? Vrem să le vedem chinuindu-se acolo sau pe CSM cum câștigă jocuri?

ma ***, pierde puncte la ***-n *** !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează