SPORTURI  »  HANDBAL  »  LUPTA LA TITLU

Se anunță spectactol în Liga Națională! Steaua, cele mai multe transferuri, Dinamo a adus nume importante, iar CSM a semnat cu un campion mondial de la Barcelona

Antonia Garcia Robledo are 33 de ani și o carte de vizită impresionantă. A jucat între altele la PSG, Pick Szeged sau FC Barcelona
Antonia Garcia Robledo are 33 de ani și o carte de vizită impresionantă. A jucat între altele la PSG, Pick Szeged sau FC Barcelona

Articol de - Publicat vineri, 21 iulie 2017 16:22

Sezonul viitor al Ligii Naționale masculine, care va debuta pe 3 septembrie, se anunță unul mai disputat ca oricând. Campioana Dinamo și vicecampioana CSM București rămân marile favorite la titlu, mai ales că ambele au făcut mutări spectaculoase în lot.

Celor două formații li se adaugă însă două echipe care au anunțat clar că vor avea drept obiectiv titlul: HC Dobrogea Sud Constanța și HC Odorhei.

Trei antrenori noi, trei "străini"

Din grupul celor patru, doar Dinamo va continua cu aceeași bancă tehnică, Eliodor Voica și Sebastian Bota continuând să se ocupe de alb-roșii. În schimb, CSM București, Constanța și Odorheiul sunt singurele echipe din cele 14 formații din primul eșalon care au schimbat tehnicienii.

Toate cele trei echipe au mizat pe "străini"! Constanța l-a adus pe francezul Christian Gaudin, cunoscut românilor pentru că a condus și naționala "tricoloră" la dubla cu Suedia, din play-off-ul CM 2015, CSM București mizează pe un cuplu catalan, Pablo Campos Suñen ("principal") şi Xavier Salvador Jaumà (secund), propus chiar de Xavier Pascual, antrenorul Barcelonei și al României, iar HC Odorhei îl va avea pe bancă pe sârbul care a antrenat, între altele, reprezentativele Israelului și ale Marii Britanii, ultima la Jocurile Olimpice de la Londra 2012!

Campioni la "transferuri"

Steaua București e echipa care a anunțat, până acum, cele mai multe "mișcări". "Militarii" au făcut nu mai puțin de 10 transferuri, cele mai sonore nume fiind ale croaților Marin Vegar și Stefan Vujic, al portarului iranian Mohsen Babasafari, dar și al rusului Samvel Aslanian, venit de la CSM București.

Dinamo i-a pierdut pe croatul Jakov Vrankovici, care a ales să joace în Ungaria, la Tatabanya, dar și pe Pierre Yves Ragot, Daniel Bera sau Alin Șania. În schimb, "câinii" au mutat spectaculos, aducând câțiva internaționali cu nume: francezul Hugo Descat, qatarianul de origine sârbă Milan Sajin sau bielorusul Vadim Gaiduchenko.

Cel mai cunoscut nume venit în România este cel al spaniolului Antonio Garcia Robledo, un inter stânga adus de la FC Barcelona, dublu medaliat european cu Spania, care a semnat recent cu CSM București, vicecampioana Ligii Naționale! Alte nume spectaculoase la CSM: Mate Sunjic (Croația), Gasper Hrastnik (Slovenia), dar și internaționalii români Ionuţ Ramba și Chike Onyejekwe.

Miza pe ex-iugoslavi

HC Dobrogea Sud Constanța e formația care are în lot cei mai mulți jucători străini: 10. Toți vin din spațiul ex-iugoslav, dintre cei 10, 4 fiind aduși în această vară: Nikola Mitrevski, Nemanja Mladenovic, Stevan Vujovic, Dejan Malinovic. Adică un macedonean, un sârb, un muntenegrean și un bosniac!

În aceeași situație cu Constanța este și Poli Timișoara, echipa pregătită de muntenegreanul Pero Milosevici. Toți cei 7 "stranieri" de pe Bega provin din spațiul ex-iugoslav.

0
transferuri a făcut în această vară Potaissa Turda, echipa lui Horațiu Gal, finalista Challenge Cup sezonul trecut, pierzând însă un singur handbalist

4 antrenori străini vor începe în Liga Națională masculină, trei dintre ei fiind debutanți

18jucători sârbi sunt în momentul de față în campionatul României. Urmează ca număr de "stranieri" Bosnia și Iran, cu câte 6 reprezentanți

65 de "stranieri" sunt în momentul de față în Liga Națională. Singurele echipe care mizează doar pe români sunt HC Vaslui și CSM Făgăraș

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează