HANDBAL  ·  CAMPIONATUL MONDIAL

Se știu toate echipele calificate la Campionatul Mondial de handbal feminin » România va fi cap de serie la tragerea la sorți

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de — Vineri, 07 Iunie

România își va afla grupa la tragerea la sorți din 21 iunie, dar știm deja va fi în prima urnă. Va fi un Campionat Mondial de handbal feminin foarte important în vederea calificărilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Joi seara, după ultimele partide din preliminariile Campionatului Mondial, zona europeană, s-au stabilit toate cele 24 de echipe calificate la turneul final care se va disputa între 30 noiembrie și 15 decembrie, în Japonia, la Kumamoto.

Marile favorite au obținut in corpore calificarea, urmând să fie prezente la turneul final. Cea mai spectaculoasă dublă manșă a fost cea dintre Muntenegru și Cehia. Muntenegru a avut mari emoții, trecând de adversara sa datorită golurilor mai multe marcate în deplasare. A fost 24-26 și 25-23 în dubla manșă, echipa pregătită de fostul antrenor al CSM București, Per Johansson prinzând biletele pentru Japonia. În schimb Cehia, formația care elimina România la ultimul Mondial, va rămâne acasă. 

Vor fi 13 formații din Europa, 4 din Asia, 3 din Africa, două din America de Sud și câte una din Oceania și Caraibe. Senegal va participa, în premieră, la un Campionat Mondial, în timp ce România va bifa a 24-a prezență, fiind singura echipă din lume calificată la toate edițiile de până acum.

Campioana mondială se va califica direct la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, în timp ce pozițiile 2-7 vor obține bilete la turneele de calificare. 

Cum vor arăta urnele pentru tragerea la sorți la CM 2019

  • Urna 1 : Franța, Rusia, Olanda, România
  • Urna 2 : Norvegia, Suedia, Ungaria, Danemarca
  • Urna 3: Muntenegru, Germania, Serbia, Japonia
  • Urna 4: Spania, Slovenia, Coreea de Sud, China
  • Urna 5: Kazakhstan, Brazilia, Angola, Senegal
  • Urna 6: Australia, Argentina, Cuba, RD CongoSusține că fostul soț a bătut-o și a amenințat-o cu moartea. Aproape că nu-ți vine să crezi că e adevărat când afli despre cine e vorba

Libertatea

Comentarii (2)

Chimir Sen  •  08 Iunie 2019, 08:30

Cred că au greşit urnele ... Urna 2 e de fapt Urna 1 ... Norvegia, Suedia, Ungaria, Danemarca ... Pffffffff ....

Claudiu Mosoiu  •  07 Iunie 2019, 19:10

Chiar daca este cap de serie.............doar cu asa ceva vor ramane. O grupa puternica(pentru Romania , nu si pentru adversare), ar fi: -Romania, -Norvegia, -Muntenegru, -Coreea de sud, -Brazilia, -Argentina. ??????? Mai avem sperante din asa grupa?????

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA

Turneul din Moscova

Digi 2
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Luxemburg

Digi 4
21:45 Fotbal, Preliminarii Euro 2021

România - Norvegia

Pro TV
Program TV complet

Liga 1