SPORTURI  »  HANDBAL  »  DECLARAŢII

Semnal de alarmă tras de Cristina Neagu: "Nu mai suntem echipa care eram"

FOTO: GAZETA SPORTURILOR
FOTO: GAZETA SPORTURILOR

Articol de - Publicat miercuri, 07 iunie 2017 15:58

Cristina Neagu avertizează înainte de barajul pentru Mondiale contra Austriei. România are acum multe jucătoare noi, dar rămâne favorită la calificare.

România va întâlni vineri, de la ora 20:00 (direct TVR 2), la Oradea, reprezentativa Austriei, în meciul tur al barajului de calificare la Campionatul Mondial din Germania. Returul se va disputa la Stockerau, pe 13 iunie.

"Tricolorele" nu au lipsit niciodată de la un Mondial, România fiind singura echipă din lume cu acest palmares. Și acum, Neagu și compania pornesc clar din postura de favorite, fiind pregătite pentru al 23-lea turneu final mondial.

Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare din lume, a vorbit despre dubla cu Austria și despre noua echipă a României, din care au mai rămas foarte puține "veterane".

"România e clar echipa mai galonată, favorită la calificare, dar să nu uităm că avem o echipă mult schimbată față de ultimele turnee finale. Sunt multe jucătoare tinere care joacă primele lor meciuri oficiale pentru echipa națională. Ne așteaptă un baraj greu, dar eu cred că la final ne vom regăsi printre echipele care vor participa la Campionatul Mondial din Germania", a declarat Neagu.

Cristina a spus că a trebuit să se pregătească individual pentru a rămâne în formă după Final Four-ul de la Budapesta, la care a participat acum mai binde o lună, cu Buducnost. "Am luat vacanță de mult și am știut că va trebui să mă pregătesc singură până am ajuns la lot. Am stat mult în sala de forță, dar mi-a lipsit jocul cu mingea", a declarat Neagu.

Apel la spectatori

Cristina crede că echipa României va avea nevoie de timp pentru a se crea un nou nucleu de bază. "Din primul 7 care juca la Mondialul trecut sau la Jocurile Olimpice, am mai rămas doar eu și Alice Elisei. Trebuie să fim conștiente că nu mai avem echipa de care toate formațiile se temeau când intram pe teren. Chiar și așa însă, trebuie să fim încrezători și să le dăm șanse noilor venite", a subliniat Neagu.

Româncele își doresc la Oradea o atmosferă incendiară și o sală plină. "Avem nevoie de suporteri, de oamenii care au fost mereu alături de noi. Mi-aș dori să obținem o victorie la o diferență cât mai mare, ca să nu mai avem emoții în retur. Oricum ar fi însă, calificarea se va juca în meciul al doilea", a încheiat Neagu.

Lotul României pentru jocurile cu Austria

Portari: Denisa Dedu, Iulia Dumanska
Extreme stânga: Valentina Elisei Ardean, Nicoleta Dincă
Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Bianca Bazaliu, Gabriella Szucs, Alina Ilie
Centri: Cristina Laslo, Andrea Pricopi, Mădălina Zamfirescu
Interi dreapta: Ana Maria Dragut, Laura Popa
Extreme dreapta: Aneta Udriștoiu, Florența Ilie
Pivoți: Crina Pintea, Cyntia Tomescu, Florentina Craiu

9 jucătoaredin lotul actual au fost prezente și la Euro 2016, turneul la care a debutat pe banca României și Ambros Martin

5 jucătoare
din echipa care câștiga bronzul mondial în 2015 se regăsesc și în lotul actual: Neagu, Szucs, Pintea, Perianu și Elisei

2009
este utima ediție de Campionat Mondial la care a participat Austria, medaliată cu bronz la CM 1999, cel mai bun rezultat al adversarei României

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează