SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / OLTCHIM-GYOR 32-27 (17-13)

Sfîrşit!

Articol de - Publicat duminica, 16 martie 2008 00:00

Oltchim Rm. Vîlcea a ratat calificarea în semifinale, deşi a bătut-o aseară şi pe Gyor

Speranţele Oltchimului au murit în Rusia, ieri, după ce Lada Togliatti a învins-o la limită, 28-27, pe FC Nurnberg. Ultimul meci din grupă, cu Gyor, a devenit unul doar de palmares. Vîlcencele au jucat pînă la capăt pentru propriii suporteri care le-au taxat însă, pentru prima dată în Liga Campionilor sala Traian nefiind aseară plină.

Oltchim a condus din primul şi pînă în ultimul minut în faţa liderului grupei, unguroaicele nezbătîndu-se prea tare nici în faţa Oltchimului, la fel cum o făcuseră şi acum o săptămînă cu Lada Togliatti. Vîlcenii nu au uitat însă ratarea de la 7 metri a lui Gorbicz şi nici declaraţiile războinice ale Simonei Spiridon. Cele două au fost huiduite şi fluierate tot meciul. Nu acelaşi lucru s-a întîmplat însă cu Brădeanu, care a fost şi aseară una dintre cele mai bune jucătoare ale maghiarelor.

După 17-13 la pauză, Oltchim şi-a conservat avantajul în partea a doua, scorul final 32-27 întristîndu-le şi mai mult pe vîlcence. Au cîştigat toate dublele întîlniri cu cele trei echipe ale grupei, dar au ratat calificarea. Punctul de la Nurnberg, din prima etapă, le-a costat scump.

"Furt pe faţă!"
Oltchim a fost aproape de calificare ieri. În Rusia, FC Nurnberg a fost la un pas de a produce surpriza în faţa Ladei Togliatti, dar pînă la urmă a pierdut cu 27-28. "Am luptat pentru Oltchim, am vrut ca Vîlcea să se califice pentru că merita, are cea mai bună echipă, dar pe final arbitrii ne-au tocat. Dacă ar fi fost Tadici, cred că i-ar fi luat la bătaie. În ultimele secunde ne-au refuzat un 7 metri de predat la cursurile de arbitraj", a declarat Herbert Muller, antrenorul de la Nurnberg.

Oltchim 32 (17)
Lecuşanu 6, Maier 6, Gîlcă 5, Nechita 5, Ţăcălie 2, Verten 1, Vădineanu 1, Ivan 1. Antrenor: Gheorghe Tadici
Gyor 27 (13)
Mravikova 7, Brădeanu 6, Hornyak 5, Verten 4, Spiridon 2, Gorbicz 2, Kovacsics 1. Antrenor: Csaba Konkoly

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (45)
 •  17 Martie 2008, 00:18

Galacticele de la Oltchim sunt cele mai tari, si valoroase handbaliste din Romania. Show myour R E S P E C T, dude!

 •  16 Martie 2008, 18:47

sper ca am scapat deocamdata de folosirea excesiva a titulaturii de galactice!

 •  16 Martie 2008, 17:28

Vinovatii indispensabili: Tadici, jucatoarele, conducerea, lipsa de experienta in CL, ghinionul, accidentarile, programul incarcat, lipsa de concentrare, automultumirea dupa anul trecut, subestimarea Nurembergului in Germania, unele declarati ale lui Tadici care au minimalizat rezultatul de la Nuremberg, iesirea din forma a unor jucatoare pe faza de atac, subtirimea lotului si multe alte chestii in proicente foare mici de 1-5%. Move on! Doar o singura echipa nu are vinovati, castigatoare CL ...

Vezi toate comentariile (45)
Comentează