SPORTURI  »  HANDBAL  »  PREMIU

Simply the best! Neagu a fost declarată din nou cea mai valoroasă handbalistă a anului

Cristina Neagu și strigătul ei de războinică, marcă înregistrată // Foto: AFP
Cristina Neagu și strigătul ei de războinică, marcă înregistrată // Foto: AFP

Articol de - Publicat vineri, 10 iunie 2016 00:00

Cristina Neagu a fost declarată pentru a doua oară în carieră cea mai valoroasă handbalistă a anului. După 2010, a venit 2015.

Într-un an în care a cucerit Liga Campionilor cu Buducnost, fiind și cea mai bună marcatoare a competiției, a câștigat bronzul mondial cu echipa națională a României, a fost golgeterul Mondialului din Danemarca, dar și MVP-ul aceluiași turneu final, Cristina Neagu nu avea cum să rateze titlul de " IHF World Player of the Year".

"Am avut un an extraordinar al carierei mele, cred că mai bun decât în 2010. Am câștigat și o Ligă a Campionilor, mi s-a împlinit un vis pe care l-am avut de mică, am încheiat acest an cu o medalie la Mondiale, calificare în preolimpic. Nu știu dacă se putea mai bine, doar să jucăm finala mare. Am ieșit însă cu capul sus, mulțumite că am luptat până la ultima picătură de energie", spunea Cristina Neagu după Mondialul din decembrie 2015.

Fanii o iubesc

Federația Internațională de Handbal a anunțat ieri câștigătorii. Cifrele Cristinei Neagu sunt de-a dreptul impresionante. 50,5 la sută din voturile reprezentanților mass-media au pus-o pe româncă pe primul loc și nu mai puțin de 72,9% din fanii care au votat pe siteul IHF!

Cristina Neagu obținuse același titlu și în 2010, un alt an extraordinar pentru interul stânga, după ce câștigase bronzul european cu naționala României, titlul de golgeter al turneului final din Danemarca, dar jucase și finala Ligii Campionilor cu Oltchim.

A doua oară

De când IHF a inițiat acest titlu, de jucătorul anului, în 1988, cu ani de pauză 1991, 1992 și 1993, o singură jucătoare din lume reușise să obțină de două ori distincția de "IHF World Player of the Year". Este vorba de interul dreapta al naționalei Ungariei, Bojana Radulovici, care fusese desemnată în 2000 și 2003. Acum Cristina Neagu se adaugă pe această listă, cu 2010 și 2015.

Favorită la portdrapel

Cristina Neagu este acum, mai mult ca niciodată, favorită să fie portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. COSR nu a stabilit încă sportivul care va sta în fruntea delegației în Brazilia.

Simona Halep este și ea perfect îndreptățită, numărul 5 mondial având o mare popularitate în România. "Ar fi o onoare pentru mine să fiu portdrapelul României", au declarat atât Neagu, cât și Halep.

Membrii Comitetului Executiv al COSR vor fi cei care vor desemna sportivul care va flutura steagul României pe stadionul olimpic din Rio.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează