SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Sezon încheiat pentru Siraba Dembele! Franțuzoaica de la CSM București pierde și Jocurile Olimpice

Siraba Dembele în meciul cu ȚSKA Moscova de la București FOTO Cristi Preda
Siraba Dembele în meciul cu ȚSKA Moscova de la București FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 14 aprilie 2021 14:27 / Actualizat miercuri, 14 aprilie 2021 15:56

Siraba Dembele, extrema stânga de la CSM București, s-a accidentat grav în ultimele secunde ale partidei cu ȚSKA Moscova. Diagnosticul doctorilor este unul crunt: ruptură a tendonului ahilian.

CSM București a ratat calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor de la Budapesta. În ultimele secunde ale meciului de la Moscova, cu ȚSKA, una dintre jucătoarele de bază s-a accidentat. 

Mai erau 5 secunde de joc când Siraba Dembele a prins mingea deviată de zid pe extrema stânga, a încercat să o depășească pe Sara Ristovska, dar macedoneanca a tamponat-o. Dembele a căzut și s-a prins cu mâna de glezna dreapta. A început să plângă și să țipe de durere. Medicul Florin Oancea a intervenit, dar Siraba a fost scoasă în afara terenului pe brațe.

Siraba Dembele, cel puțin opt luni out!

„Din păcate, pe lângă pierderea calificării, meciul de la Moscova a venit și cu accidentarea lui Siraba când mai erau cinci secunde de joc. Diagnosticul doctorilor a fost de tendon ahilian rupt", a declarat antrenorul Adrian Vasile. 

O astfel de accidentare, spun specialiștii, te ține în afara terenului de joc între opt și 12 luni. După operație, sportivul nu are voie să pună piciorul în pământ, și începe apoi recuperarea. În general, abia după opt luni poți să revii pe teren, dar au fost și cazuri în care reîntoarcerile au fost mai greoaie, după un an de zile.

Siraba Dembele: „Nu doream un astfel de final!"

Într-un interviu acordat L'Equipe, Siraba (34 de ani), căpitanul naționalei Franței, vorbește despre ratarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. „Mi-e foarte greu, sunt dezamăgită. Făceam parte dintr-un grup excepțional. Jocurile Olimpice însemnau sfârșitul acestui grup, este greu să știi că tu nu mai ești acolo, în acel grup. Acestea ar fi fost ultimele mele momente în echipa Franței. Ai fi spus «a fost o plăcere, plec», dar nu vrei să se termine așa”, a declarat Dembele.

Extrema stânga se va opera în Franța și va începe recuperarea la Paris. „Vor fi cel puțin șase luni. Mi s-a spus că pot reveni în noiembrie, dar cel mai probabil în ianuarie 2022. Din fericire, mai am contract cu CSM București pentru că altfel nu știu ce aș fi făcut”, a mai spus Siraba. 

CSM București va trebui să se bazeze până la finalul sezonului pe olandeza Martine Smeets și pe Diana Fînaru, jucătoare venită de la juniori.

8 medaliia câștigat Dembele cu naționala Franței în carieră: aur CM 2017, argint la CM 2009, 2011, aur la CE 2018, argint la CE 2020, bronz la CE 2006, 2016, argint la JO 2016

74 de goluria marcat Siraba Dembele pentru CSM București în acest sezon: 38 în Liga Campionilor și 36 în Liga Florilor

Citește mai multe știri din handbal:

Rapid transferă de la Vâlcea și CSM București. Primele ”războinice” anunțate de clubul giuleștean

ANALIZĂ GSP Un sezon compromis pentru CSM București. De ce s-a ajuns aici? Trei categorii de jucătoare + Adi Vasile - principalul responsabil?

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close