SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORONAVIRUS

Situație explozivă la Dunărea Brăila » Șase jucătoare confirmate pozitiv cu COVID-19. Startul sezonului, sub semnul întrebării

Mădălina Zamfirescu în cantonamentul echipei susținut la Cheile Grădiștei FOTO Marius Ionescu
Mădălina Zamfirescu în cantonamentul echipei susținut la Cheile Grădiștei FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat luni, 31 august 2020 18:51 / Actualizat luni, 31 august 2020 19:08

Startul sezonului în handbalul feminin e pus sub semnul întrebării. Brăila ar trebui să joace joi, 3 septembrie, de la ora 18:00, cu SCM Rm. Vâlcea în Cupa României

Cu trei zile înainte de startul oficial al sezonului, handbalul românesc e din nou în impas. Joi ar trebui să se joace, în Sala Polivalentă din Capitală, sferturile de finală ale Cupei României, din sezonul trecut: CSM București-CSM Slatina (ora 15:00) și SCM Rm. Vâlcea-Dunărea Brăila (ora 18:00). Apoi sâmbătă și duminică, echipele calificate, alături de Rapid București și Gloria Buzău, ar trebui să joace turneul în sistem Final 4.

Numai că, dinspre Brăila a "răsuflat" o știre alarmantă. Șase dintre jucătoarele antrenate de croatul Neven Hrupec au fost depistate pozitiv cu coronavirus. Nicio persoană din stafful echipei și din conducerea echipei nu au dezvăluit nimic cu privire la acest caz. Între cele șase jucătoare, s-ar afla, se pare, centrul echipei naționale, Mădălina Zamfirescu, dar și extrema dreapta Aneta Udriștioiu!

Situație explozivă la Dunărea Brăila » Șase jucătoare confirmate pozitiv cu COVID-19. Startul sezonului, sub semnul întrebării
Bianca Tiron și Aneta Udriștioiu după un antrenament în sala de forță FOTO Marius Ionescu

Recomnadare să stea în cantonament

În momentul în care federațiile au ridicat la MTS problema revenirii sporturilor de echipă pe teren, cluburilor li s-a recomandat intrarea în cantonament și jucarea etapelor de campionat în sistem turnee. Cluburile au ridicat, la rândule, problema financiară, cine ar putea susține un cantonament prelungit de peste o lună de zile? Și s-a ajuns astfel la un compromis. Echipele să se pregătească fiecare în sala proprie, iar turneele să se dispute unde stabilește federația, în regim de cantonament. Echipele trebuie însă să prezinte înainte de primele meciuri, două teste efectuate pentru COVID 19: unul cu 14 zile înainte de primul meci, și al doilea cu maximum 48 de ore înainte de începerea turneului. Formațiile care joacă joi, la Sala Polivalentă, ar trebui să efectueze marți, cel mai târziu, al doilea test COVID.

Nu știu de unde au început problemele

La testul efectuat acum 10 zile, toate handbalistele au fost negative! La club a avut loc o ședință de urgență în care s-a discutat ce e de făcut în acest caz. S-a pus în discuție renunțarea la Cupa României sau disputarea meciului cu Vâlcea cu jucătoarele care vor avea două teste negativ. În această vară, Brăila a jucat trei meciuri oficiale de pregătire, în Croația la Koprivnica. Pe 12-14 august, au fost trei meciuri împotriva campioanei Croației, două câștigate de Podravka, 34-29 și 26-25, și unul câștigat de Dunărea, 30-27. Contactați de Gazetă, niciunul dintre oficialii Dunării nu au răspuns vizavi de situația de la echipă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1239837069697541
Daniel Craciun  •  01 Septembrie 2020, 09:57

"La testul efectuat acum 10 zile, toate handbalistele au fost negative! La club a avut loc o ședință de urgență în care s-a discutat ce e de făcut în acest caz." Care dracu era urgenta daca testele au fost negative? Vai de steaua ta Ursescule, tot pe genunchi scrii, n au gasit baietii de la VL un birou :)))

briceag
briceag  •  31 August 2020, 19:30

Le doare-n fund, ele nu stau in cantonament!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează