SPORTURI  »  HANDBAL  »  

Şoc la Constanţa! Antrenorul lui HCM, Zoran Kurtes, a decedat prin asfixie mecanică

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 mai 2010 00:00

UPDATE, ora 11:30 - Medicii care i-au făcut necropsia spun că „antrenorul a murit prin asfixie mecanică, prin aspirare de conţinut gastric“. Trupul neînsufleţit al tehnicianului va fi transportat în Serbia, într-un sicriu sigilat, a informat Mediafax.

Zoran Kurtes, în vârstă de 44 de ani, a decedat aseară, în camera sa de hotel de la Mamaia. Tehnicianul sârb se pregătea să urmărească un meci de baschet la televizor, când i s-a făcut dintr-o dată rău şi s-a aşezat pe patul din camera de la Hotelul Flora din Mamaia, iar un prieten care-l însoţea a sunat la 112.

Un echipaj SMURD a încercat timp de o oră să-l resusciteze, fără să reuşească. Decesul a fost constat în jurul orei 23.00.

Zoran Kurtes, 44 de ani, a cîştigat cu HCM Constanţa două titluri de campion şi a dus pentru prima oară o echipă masculină românească în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Jucătorul Alexandru Dimache, citat de Mediafax, s-a declarat şocat de vestea decesului antrenorului său: "Eu nu cred, degeaba îmi spuneţi, nu pot să cred! Eu mă pregăteam să merg la antrenament. Este o tragedie la fel de mare ca atunci când a murit Marian Cozma."

HCM Constanţa încheiase joi seară campionatul, iar Kurtes reuşise cel de-al doilea titlu consecutiv cu gruparea din oraşul de la malul mării. HCM urmează să evolueze, între 12 şi 15 mai, la Braşov, în Cupa României.

Născut pe 23 decembrie 1965, Kurtes a activat ca jucător timp de 11 sezoane pentru Jugovic Kac. Ca antrenor, Kurtes a mai pregătit pe Jugovic Kac, Sintelon, Crvenka, Partizan Belgrad, Vojvodina Novi Sad, Pick Szeged şi Al-Ahly, adunînd trei titluri şi trei cupe ale Serbiei, dar şi un titlu în Egipt.

Pe lîngă echipele de club, Kurtes a activat şi la echipa naţională a fostei Iugoslavii, cu care a obţinut două medalii de bronz la Campionatul Mondial. Ambele performanţe au fost realizate ca antrenor secund: în 1999 ca secund al lui Zoran Jivkovic, iar în 2001 al lui Branislav Pokraetz.

În 2003, Kurtes a fost antrenor principal al naţionalei Serbiei şi Muntenegrului, cu care s-a clasat pe locul 8 la Campionatul Mondial. Cele mai mari performanţe în cupele europene ale lui Kurtes le reprezintă semifinala din Cupa EHF, în 1999-2000 (Sintelon - Valladolid) şi semifinala din Cupa Cupelor, în sezonul 2001-2002 (Partizan Belgrad - Ciudad Real).

În acest sezon, Kurtes a evoluat cu HCM în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Kurtes era antrenorul Constanţei din 29 septembrie 2008. El era căsătorit şi avea doi copii, familia sa aflându-se la Belgrad.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (66)
 •  09 Mai 2010, 00:24

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !!! O pierdere mare ptr echipa HCM Constanta dar mai ales ptr sotia lui si cei 2 copii ai lui !!! Mare pacat ! Putini oameni ca acest om !!!

blankgol
blankgol  •  09 Mai 2010, 00:21

D-zeu să-l ierte!

blankgol
blankgol  •  08 Mai 2010, 23:50

D-zeu să-l ierte! Condoleanţe familiei.

Vezi toate comentariile (66)
Comentează