SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

SPORTING - DINAMO 25-26 // Victorie fantastică în Portugalia! „Dulăii” sunt favoriți la calificarea în „optimile” Ligii Campionilor

Ionuț Gavriloaia a marcat de trei ori în poarta celor de la Sporting FOTO Raed Krishan
Ionuț Gavriloaia a marcat de trei ori în poarta celor de la Sporting FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 22 februarie 2020 17:00

Dinamo s-a impus în deplasare cu Sporting Lisabona, scor 26-25, în turul barajului pentru „optimile” Ligii Campionilor la handbal masculin.

  • Returul dintre Dinamo și Sporting se joacă pe 1 martie, de la ora 17:30

„Dulăii” sunt în pole-position pentru o performanță istorică, accederea în optimile de finală ale celei mai galonate competiții intercluburi.

Campioana României a făcut o partidă mare în capitala Portugaliei, reușind să câștige pe terenul formației cu care se luptă pentru un loc în optimile de finală ale celei mai tari competiții intercluburi din Europa. O formație care anul trecut a eliminat-o în aceeași fază, câștigând la limită ambele partide, cu 32-31 și 27-26. Așa că setea de revanșă e mare în rândul dinamoviștilor, lucru demonstrat și în meciul de azi, unul în care au dat totul pe teren.

Prima repriză a fost extrem de echilibrată, însă pe finalul ei, poarta lui Dinamo a fost închisă de Saied Heidarirad, iar Alouini, Nantes Campos, Vranikovici și Gavriloaia au făcut ca echipa din București să intre la cabine cu un avantaj de patru goluri, 13-9. Un avantaj care îi făcea pe alb-roșii să viseze frumos.

Inspirație pe final

Luptele au continuat și în repriza a doua, însă avantajul s-a topit, nu complet, handbaliștii antrenați de Constantin Ștefan reușind să păstreze o marjă. Poarta a funcționat din nou, au marcat în inferioritate numerică și s-au apărat fantastic. Însă au existat și sincope, iar cu zece minute înainte de final, portughezii s-au apropiat la un singur gol, iar șapte minute mai târziu au reușit să și egaleze, 24-24.

Heidarirad a apărat din nou, iar Mamdouh și Kuduz au marcat pentru 26-24. Carol Marzo a redus din diferență, stabilind scorul final, 26-25. Chiar dacă e un avantaj fragil, e clar că din punct de vedere mental, dinamoviștii vor aborda cu mai multă încredere partida din retur, una care va avea loc pe 1 martie, în sala Dinamo, într-un meci pentru care biletele sunt deja epuizate.

Ghionea, cel mai bun de la Sporting

Valentin Ghionea a marcat în partida cu Dinamo opt goluri pentru Sporting, fiind cel mai bun marcator al echipei portugheze. "În faza asta a competiției trebuie să faci două jocuri foarte bune, aproape perfecte, ca să te poți califica. Micile detalii vor conta enorm, cine va fi mai în formă va avea câștig de cauză. Dinamo joacă acasă returul, poate e un avantaj, dar și anul trecut s-a întâmplat la fel și i-am eliminat", a spus extrema dreaptă pentru Gazetă înainte de partida de la Lisabona.

Sporting Lisabona 25 (9)
Ghionea 8, Bingo 4, Carol Marzo 3, Vujin 3, Frade 3, Veitia Valdez 2, Carneiro 2. Antrenor: Thierry Anti
Dinamo București 26 (13)
Kuduz 7, Asoltanei 6, Gavriloaia 3, Nantes Campos 3, Alouini 3, Zulfici 2, Vujici 1, Mamdouh 1. Antrenor: Constantin Ștefan

6goluri ale dinamoviștilor au fost marcate din șapte metri, în timp ce adversarii au reușit doar patru

5eliminări de două minute a avut Dinamo, iar Sporting patru

Dinamo - Sporting, reeditarea din 2019 

Dinamo a întâlnit-o pe Sporting în aceeași fază a competiției anul trecut. Turul s-a jucat tot la Lisabona, iar portughezii s-au impus dramatic, scor 32-31. Dinamoviștii au avut un avantaj considerabil la București, dar s-a spulberat pe final.

Dacă trece de Sporting, Dinamo va evolua în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Sporting era neînvinsă de 20 de meciuri 

Sporting a fost 10 zile în Franța, în cantonament pentru a pregăti dubla cu Dinamo. Echipa lusitană venea după o serie excelentă în toate competițiile. Nu mai pierduse un joc din 20 octombrie 2019, ultima echipă care i-a învins fiind campioana Finlandei, Cocks, în Liga Campionilor, 25-23. De atunci, Sporting a obținut 18 victorii și două rezultate de egalitate! 

Vezi și: 

CSM BUCUREȘTI - FERENCVAROS 27-24 // „Tigroaicele” au făcut un pas mare spre „sferturile” Ligii Campionilor! Neagu și Cvijic, cele mai bune de pe teren

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (26)
ceaiuri
ceaiuri  •  23 Februarie 2020, 15:10

joc bun(peste ce au jucat anul trecut)rezultat ce putea sa fie la o dif de goluri si mai mare(cand vezi ca arbitrii fluiera altceva din repriza a doua..te adaptezi)in retur victorie la cel putin 5 goluri

1000178413349421
Adrian George  •  23 Februarie 2020, 12:10

da poate ca sunt majoritatea straini dar sunt si jucatori romani cheie la echipa care au tras echipa dupa iei in momentele mai grele...felicitari Dinamo...rm.valcea...si Halep sunt cele mai importante stiri care trebuiau afisate pe site dar in tara asta priele pagini sunt dedicate coruptiei si celor care fura si insala statul..celor care cumpara federatia...sportul...jurnalistii..arbitrii si tot ceea ce tine de sport

1767857659904336
Costache Florian  •  23 Februarie 2020, 10:31
Postat de petre47 pe 23 Februarie 2020, 09:02

Care "Dinamo", bre? Voi ati citit ce scrie pe tricourile alea? Niciun nume romanesc! Ma intreb daca echipa mai e sustinuta de MAI. Daca "da', inseamna ca e vai de capul nostru! Si nu e singurul caz. Platim sportivi straini cu miile (si ca numar si ca bani) si ne vaitam ca echipe reprezentative n-avem, ca sportul romanesc e in .... moarte clinica! Nu e nimic in capul conducatorilor de cluburi!

Handbalistii nu sunt platiti din fondurile MAI! Nu ar fi legal. Probabil sunt platiti prin fundatia ,,Pro Dinamo" care apare si pe tricouri ca sponsor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează