SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / PRELIMINARII CE

Naţionala feminină de handbal a României, spre Euro 2022 prin Feroe: „Să nu picăm în plasa ideii că este un meci mai ușor”

Eliza Buceschi revine în rândul
Eliza Buceschi revine în rândul "tricolorelor" la ultimele meciuri de calificare FOTO Imago Images

Articol de - Publicat luni, 18 aprilie 2022 16:05 / Actualizat luni, 18 aprilie 2022 16:38

Pentru a ajunge la turneul final, naționala feminină are, în primul rând, nevoie să învingă miercuri la Torshavn. Jucătoarele și staff-ul  au pornit azi spre destinație

În Săptămâna Mare, naționala feminină a României se poate califica la Campionatul European 2022. Echipa pregătită de Adrian Vasile trebuie să învingă miercuri în deplasare Insulele Feroe (21:00, PrimaSport 2) și duminică, la Râmnicu Vâlcea, pe Austria, de la 18:00 (TVR 1), pentru a juca din nou la Euro. Lotul este format din 18 jucătoare, în frunte cu Neagu, Buceschi, Laslo, Pintea și Dumanska.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”
SPECIAL GSP
32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

Călătorie de zece ore cu avionul

„Tricolorele" au plecat în Insulele Feroe, unde vor juca miercuri partida retur cu naționala țării gazdă, în preliminariile CE 2022. După o călătorie de aproximativ 10 ore, pe ruta București-Amsterdam-Copenhaga–Torshavn (Feroe), România va ajunge în capitala statului feroez. 

În meciul tur, disputat pe 6 octombrie anul trecut la Mioveni, România a câștigat cu 26-19. Cele două echipe fac parte din grupa a 2-a, alături de Danemarca și Austria. Primele două formații în clasament se califică la turneul final care se va disputa între 4-20 noiembrie în trei țări: Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru. 

„Trebuie să înțelegem că fiecare detaliu va conta și cel mai important lucru este să fim la maximumul capacității noastre. În niciun caz să picăm în plasa ideii de a crede că este un meci mai ușor. Singurul mod de a-l aborda este de a fi sută la sută mental, fizic, concentrare. Absolut tot", a declarat pentru Gazeta Sporturilor selecționerul Adrian Vasile.

România, cu cel mai bun lot

Antrenorul are la dispoziție optsprezece jucătoare, dintre care nu lipsesc Neagu, Pintea, Laslo sau Dumanska. La națională a revenit și Eliza Buceschi, refăcută după o accidentare. Corina Lupei, vâlceanca în vârstă de 19 ani, debutează pentru România în partida cu Insulele Feroe. Ea a înlocuit-o în extrema dreaptă pe Alexandra Dindiligan, care a suferit o leziune fibrilară. 

Fetele sunt în tonus, conștiente de momentul important al naționalei, cu dorință de victorie și cu bucuria de a juca și de a fi împreună. Tot mixul ăsta, ca start, este fix ce ne dorim. Trebuie să muncim în continuare și să valorificăm fiecare zi de pregătire până la ora meciului", a precizat Adi Vasile.

Înaintea partidei din Insulele Feroe, România este pe locul 3 în grupă, cu 3 puncte după patru meciuri. Lider în clasament este Danemarca, cu 8 puncte, urmată de Austria, cu 5, iar Insulele Feroe sunt pe locul 4, fără niciun punct.

5 jucătoareau debutat în mandatul lui Adi Vasile la națională: Daciana Hosu, Alexandra Badea, Sorina Târcă, Oana Borș și Corina Lupei

1 este numărul victoriilorRomâniei în ultimele 6 partide jucate, 43-20 cu Puerto Rico la CM 2021

Lotul României pentru meciul cu Insulele Feroe

  • Portar: Iulia Dumanska (Podravka), Diana Ciucă (Rapid), Daciana Hosu (SCM Rm Vâlcea) 
  • Extremă stânga: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Corina Lupei (SCM Rm Vâlcea) 
  • Extremă dreapta: Alexandra Badea (Rapid), Sonia Seraficeanu (Gloria Bistrița) 
  • Pivot: Crina Pintea (Gyor), Lorena Ostase (CSM Slatina), Alexandra Subțirică (Gloria Buzău) 
  • Linia de 9 metri: Cristina Neagu (CSM București), Bianca Bazaliu (Gloria Buzău), Bianca Harabagiu (Gloria Buzău), Sorina Târcă (Rapid), Eliza Buceschi (Rapid), Cristina Laslo (Minaur), Madălina Zamfirescu (Gloria Buzău), Alina Ilie (Gloria Buzău)

Clasament Grupa 2

EchipăM. jucateVictoriiEgaluriÎnfrângeriGolaverajPuncte
1. Danemarca 4400133-968
2. Austria4211110-1066
3. România 4112114-1193
4. Insulele Feroe 400484-1200
Etapa a 5-a, 20 aprilie: Insulele Feroe-România (21:00, Prima Sport 2), Austria-Danemarca (21:25); etapa a 6-a, 23 aprilie: Danemarca-Insulele Feroe (17:10); 24 aprilie: România-Austria (18:00, TVR 1) 
* primele două se califică la CE 2022

Citește mai multe știri din handbal:

Banii FRH la vedere » Raport financiar: ce cheltuieli a făcut federația în 2021 + La ce sumă se ridică datoriile

Minaur Baia Mare, misiune infernală în Final Four-ul European League » Meci împotriva organizatoarei turneului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
leu.mr
leu.mr  •  20 Aprilie 2022, 16:34

Daca Austria bate Danemarca toate calculele noastre au valoare zero !

cherry1337
cherry1337  •  18 Aprilie 2022, 23:16

P.S: Alexandra Dindiligan este extremă stângă, nu dreaptă.

dobrin
dobrin  •  18 Aprilie 2022, 20:14

Nici pescaritele nu mai sunt ce-au fost...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close