SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2020

Start către EURO 2020: naționala de handbal joacă împotriva Ucrainei la Brașov: „Trebuie să arătăm un handbal de calitate” » Meci special pentru Dumanska

Articol de - Publicat luni, 23 septembrie 2019 20:29

Naționala feminină de handbal își începe la Brașov drumul către Campionatul European din 2020. Primul meci al preliminariilor este programat miercuri, de la ora 18.30, la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași”, în compania Ucrainei.  

„Nu va fi uşor cu Ucraina, care este o echipă puternică. Trebuie să ne pregătim foarte bine şi să arătăm un handbal de calitate. Trebuie să ne ridicăm nivelul. Sper că publicul ne va ajuta şi va reuşi să pună presiune pe echipa Ucrainei, dar să fie fair-play”, a declarat selecționerul Tomas Ryde, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Brașov.  

„Organizăm acest meci la Braşov împreună cu Federaţia Română de Handbal. Din punct de vedere handbalistic, noi suntem bine şi s-ar putea să fie şi mai bine în următoarea perioadă. Ne vom ocupa de acest sport din toate punctele de vedere. La Corona Braşov sunt multe jucătoare bune, care ar putea să facă parte din echipa naţională” 
primarul George Scripcaru 

Din grupa României mai fac parte reprezentativele Poloniei și Insulelor Feroe, pe cea din urmă „tricolorele” urmând a o întâlni pe 29 septembrie, în deplasare.  

Meci special pentru Dumanska 

Partida va fi una aparte pentru portarul Yuliya Dumanska, născută în Ucraina. „Eu m-am născut în Ucraina şi până la 14 ani am crescut acolo. Dar, acum eu sunt româncă 100% şi sunt foarte fericită că am ocazia să reprezint această ţară. Ne bucurăm să fim la Braşov, un oraş foarte frumos.  

Vom avea un meci greu. Sunt multe jucătoare din Naţionala Ucrainei care evoluează în campionatul României şi pe care le cunoaştem. Am încredere în echipă. Suntem unite, motivate şi sunt convinsă că vom face un meci bun”, a afirmat Dumanska. 

„Sunt convinsă că oamenii vor umple sala la acest meci. Va fi o atmosferă minunată. Sunt fericită că publicul braşovean va vedea Naţionala României, merită acest lucru. Nu va fi uşor, Ucraina este o o echipă solidă, care a pus probleme multor adversare. Trebuie să pregătim bine partida în acest timp foarte scurt şi cu ajutorul publicului să câştigăm acest prim meci din campania de calificare. Este important să pornim cu o victorie în grupă” 
Eliza Buceschi, jucătoare a celor de la CSM Corona Brașov.

Asaltate de fani

Handbalistele naționalei și-au dat întâlnire cu fanii brașoveni, într-un centru comercial. S-au pozat și au dat autografe, cea mai solicitată fiind Cristina Neagu.

+4 FOTO

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează