SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA CUPELOR / FRAIKIN GRANOLLERS - STEAUA, MÎINE, 13:30, SPORTRO ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Steliştii au de apărat în Spania un avantaj de 4 goluri pentru a juca finala » Certitudine, nu iluzie!

Articol de - Publicat sambata, 01 mai 2010 00:00

Pe locul 6 în Liga Naţională, Steaua îşi pune toate speranţele în Europa, acolo unde e foarte aproape de a juca finala Cupei Cupelor.

"Militarii" au însă o misiune extrem de grea în Catalunya, în faţa echipei Fraikin Granollers. Băieţii lui Bozo Rudici au cîştigat meciul tur, la Bucureşti, cu 32-28, şi sînt hotărîţi să se califice duminică în ultimul act.

"Plecăm cu gîndul că în tur a fost 0-0, nu că am cîştigat la patru goluri. Nu trebuie să intrăm cu ideea că putem pierde la trei goluri şi ne calificăm", crede pivotul Marius Novanc. "Am făcut un meci mare la Bucureşti, trebuie să repetăm prestaţia şi în Spania. Şansa noastră e una singură: să ne apărăm şi să contraatacăm de cîte ori avem ocazia", spune şi Marius Stavrositu.

Steliştii au pentru ce lupta. Patronul Constantin Cazacu le-a promis 5.000 de euro de fiecare în cazul calificării. "Nu banii sînt cei mai importanţi. Eu joc doar cu gîndul la atmosfera care va fi în finală. Îmi mai doresc un meci cu 5.000 de oameni în tribună", declară Iulian Stamate. Handbaliştii spanioli au şi ei un singur scop: "Remontada!". Adică să recupereze pasivul de patru goluri. "Acum am văzut ce pot românii. Putem să cîştigăm la mai mult de patru goluri", a spus în presa catalană sîrbul Davor Cutura.

Stare critică
Situaţia de la Steaua este incertă în acest moment. Patronul Constantin Cazacu a anunţat că din sezonul viitor nu va mai susţine echipa, iar jucătorii sînt pe picior de plecare. Primii doi care au anunţat că au deja oferte sînt pivoţii Iulian Stamate şi Marius Novanc. Primul va semna un contract cu campioana Croaţiei, RK Zagreb, în timp ce Novanc va ajunge chiar la adversara steliştilor din semifinale, Fraikin Granollers.

Călcîiul lui Ahile
Steaua nu joacă bine în deplasare. Acest lucru s-a întîmplat atît în România, cît şi în Europa. "Militarii" au pierdut în Cupa Cupelor toate meciurile jucate în deplasare cu Conversano (Ita, 22-27), cu Portovik Iujnîi (Ucr, 29-33) şi cu HC Kolubara (20-24). În schimb, Granollers e neînvinsă în Europa pe propriul teren, 28-25 cu Sloga Doboj (Bos), 35-31 cu Cimos Koper (Slo), 28-21 cu Tremblay (Fra).

5.000 de euro pentru fiecare e prima promisă de patronul Constantin Cazacu în cazul calificării în ultimul act

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
 •  01 Mai 2010, 14:59

va rog dragii mei stelisti jucatzi mirific; sunt sigur ca nu se v-a destrama echipa daca jucatzi finala ce pacat ca in tzara unde se fura minim 1 miliard de euro pe an nu putem sustine performantza; acum nu conteza banii;este vorba de glorie si aceasta cred ca valoreaza mai mult decit totzi banii din lume;multa bafta;noroc;presimt ca v-ati nascut sub o stea norocoasa

 •  01 Mai 2010, 13:08

ca de obicei...cand facem o performanta, se destrama echipa. Oare nu se gaseste niciunul cu bani sa ajute acest sport??? Numai fotbal vedem cu totii...numai fotbal stim...si nu obtinem nimic...ne bucuram ca pierdem doar la 1 gol diferenta cu Liverpool in deplasare, aparandu-ne tot meciul...pacat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează