SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Ştiinţa Bacău a cîştigat Supercupa! » HCM Constanţa pierde la "masa verde" trofeul

Pivotul
Pivotul "naţionalei" Macedoniei, Mladen Rakcevici, "mărul discordiei" între Constanţa şi Bacău Foto: Mediafax

Articol de - Publicat vineri, 05 septembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 04 septembrie 2014 21:31

Federaţia a dat cîştigat de cauză celor de la Bacău, care au contestat dreptul de joc al lui Mladen Rakcevici, jucătorul Constanţei. Deşi cazul s-a judecat de trei zile, FRH nu a dat nici un comunicat!


Supercupa României, ediţia 2014, s-a disputat între campioana HCM Constanţa şi vicecampioana Ştiinţa Bacău. Pe 26 august, la Braşov, HCM a învins cu 24-21. Managerul general al moldovenilor, Ioan Ciobanu, a contestat însă la pauză dreptul de joc al pivotului muntenegrean Mladen Rakcevici şi a cerut ca Ştiinţa să cîştige meciul la "masa verde".

"Vreau să fie foarte clar: nu avem nevoie de un trofeu pe care nu l-am cîştigat pe teren. Cerem doar respectarea regulamentelor! Le-am atras atenţia tuturor oficialilor federali înaintea jocului că Rakcevici nu are drept de joc, clubul constănţean prezentînd pentru el paşaportul şi un tabel cu nişte cerculeţe pe el", a declarat oficialul băcăuan. Ciobanu a adăugat. "Rakcevici nu avea cartea verde la ora jocului. Cum a putut să fie legitimat? Cine din federaţie a făcut asta? Eu vreau dreptate, să punem capăt neregulilor!".

Replica de la Constanţa
O comisie a FRH a analizat cazul şi a ajuns acum trei zile la decizia că Rakcevici nu avea drept de joc. Nimeni din FRH nu a suflat însă o vorbă. "Nu ştiu de ce toată lumea tace şi de ce nu s-a dat un comunicat", a spus Ciobanu. Constanţa se apără şi spune că "noi plătiserăm la federaţie taxa de transfer, contractul era înregistrat la federaţie, tot ce lipsea era cartea verde, care ne-a sosit a doua zi. Meciul nici nu ar fi trebuit jucat pentru că Bacăul nu a cîştigat nimic sezonul trecut! Noi am dorit doar să vedem forţa echipei pentru că ne lipseau mai mulţi jucători", a replicat directorul executiv de la HCM, Nurhan Ali.

Cad capete la FRH
Surse din cadrul FRH dau ca sigur faptul că, după acest caz, mai multe persoane vor fi date afară din federaţie. "Cei care au încălcat regulile le-au încălcat cu bună ştiinţă! E normal să se ia măsuri împotriva lor. Sînt două-trei persoane în cauză", a spus Ioan Ciobanu. Se pare că persoanele vizate ar fi Mihai Bocan, secretarul general al FRH, şi Jean Mateescu, preşedintele Comisiei de Competiţii.


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close