SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLANDA-ROMÂNIA 23-24

Succes portocaliu » România a învins Olanda printr-o aruncare de 7 metri reușită în ultima secundă, 24-23

Eliza Buceschi a marcat golul victoriei // Foto: Marius Ionescu
Eliza Buceschi a marcat golul victoriei // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 09 octombrie 2016 00:00

România a învins Olanda, vicecampioana mondială, la ea acasă, golul victoriei venind dintr-o aruncare de la 7 metri în ultima secundă.

Martin Ambros a debutat cu o înfrângere pe banca României, 19-23 în fața Serbiei, joi, în prima zi a turneului de la Eindhoven. Prestația "tricolorelor" a fost una dezamăgitoare.

Lucrurile s-au schimbat însă în următoarele două partide. Cu o altă atitudine, o dorință mai mare de a arăta ce pot, româncele au învins vineri seara echipa secundă a Olandei, 32-25, pentru ca ieri, în ultimul meci din turneu, să treacă și de prima echipă "portocalie", 24-23!

Plusul apărării

Spaniolul Martin Ambros le-a spus fetelor, de la primul antrenament, că trebuie să fie mai agresive în apărare. Și că tot timpul trebuie să facă un pas la adversarul cu mingea.

Acest lucru a dat rezultate excelente, chiar dacă nu a fost prea mult timp de lucru. România s-a chinuit în atac, dar a compensat mult și a recuperat nenumărate mingi pe agresivitatea din apărare.

Olanda nu a avut nici ea cea mai bună echipă la meciul de ieri, lipsind vedetele Groot, Broch, Polman sau Luciano. România nu a contat pe Neagu, care nu a jucat deloc în turneu, dar nici pe Ungureanu și Geiger, neconvocate.

Martin Ambros a schimbat tot timpul, a vrut să vadă toate jucătoarele la lucru ca să-și dea seama de valoarea fiecărei handbaliste. S-a agitat pe marginea terenului, le-a dat indicații și le-a încurajat, chiar și când au greșit.

Bombele de la 9 metri

Perianu și Laura Popa au jucat ieri foarte bine, fiind responsabilele cu aruncările de la distanță. La fel, Buceschi, Laslo sau Udriștoiu au ajutat echipa în momentele-cheie. S-a greșit în continuare mult, dar au fost greșeli pozitive.

Olanda a condus cu 10-7 în prima parte, 19-17 și 23-21, dar româncele nu au cedat niciun moment. Finalul a fost incredibil, cu întoarceri electrizante. De la 21-20 pentru ele, româncele au primit trei goluri. Și mai era ceva mai puțin de două minute de joc.

Laslo și Perianu au marcat și au adus egalarea. Mai erau 8 secunde. Daneza Helle Thomsen, de pe banca olandezelor, a cerut time-out, a scos portarul și a mizat totul pe atac. Greșit! Gazdele au pierdut mingea, iar Chintoan a fost oprită pe contraatac.

Conform noului regulament, aruncare de la 7 metri! Eliza Buceschi nu a ratat și a adus victoria României.

Una de moral, pentru viitorul echipei!

Olanda 23
Abbingh 8, Dulfer 2, Van der Heijden 2, Knippenborg 2, Bont 2, Snelder 2, Malestein 2, Van Olphen 2, Goos 1. Antrenor: Helle Thomsen

România 24
Buceschi 6, Perianu 4, L. Popa 3, Udriștoiu 4, Chintoan 2, Laslo 2, Manea 1, Chiper 1, Burghel-Neagu 1. Antrenor: Martin Ambros

Rezultatele României la Eindhoven

  • 19-23 Serbia
  • 32-25 Olanda B
  • 24-23 Olanda A

Urmează "Trofeul Carpați"

Lotul "tricolorelor" se va mai reuni în luna noiembrie, în vederea Campionatului European din Suedia.

Martin Ambros va mai avea timp să mai pună lucrurile la punct și la Trofeul Carpați, turneul de la Cluj, din 25-27 noiembrie, acolo unde România va întâlni Olanda și Ungaria.

La Euro 2016, din decembrie, România face parte dintr-o grupă infernală alături de campioana olimpică, Rusia, de campioana mondială, Norvegia, și de Croația.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close