SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Surpriză la numirea noului selecționer! Cuplul Bogdan Burcea - Robert Licu la naționala feminină de handbal

Articol de - Publicat joi, 16 ianuarie 2020 16:46

Bogdan Burcea, antrenorul de la SCM Craiova, a fost votat în unanimitate, urmând să se ocupe de destinele echipei naționale. Președintele FRH, Alexandru Dedu, a impus noii conduceri tehnice calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a validat joi propunerea Comisiei Tehnice privind selecționerul reprezentativei de senioare a României. 

Președintele FRH, Alexandru Dedu, anunțase că Burcea are mână liberă să-și formeze stafful tehnic. Selecționerul a venit cu un nume surpriză: Robert Licu. „Vă propun ca și colaborator cu drepturi, responsabilități egale pentru postul de antrenor secund pe Robert Licu”.

Împăcare cu fostul internațional?

Robert Licu a candidat împotriva lui Alexandru Dedu la conducerea FRH, în februarie 2018. Licu a ieșit din primul tur, fiind votat de doar 6 membri. În turul doi, fostul mare internațional și-a exprimat public sprijinul pentru Narcisa Lecușanu. În continuare, Licu a fost un contestatar destul de vocal pentru actualul șef al handbalului românesc, considerând că măsurile luate de acesta nu sunt benefice.

Licu a promovat cu Rapid București în prima ligă, dar a fost schimbat apoi după doar câteva etape. Licu este cursant Master Coach, așa cum este stipulat pentru antrenorii echipelor naționale, din anul 2021.

Fiind acum liber de contract, Robert Licu își poate dedica tot timpul echipei naționale.

Obiective nerealiste

Alexandru Dedu a făcut cunoscut în Consiliul de Administrație și obiectivele noului staff al echipei naționale. Astfel, cuplul Burcea-Licu ar trebui să califice echipa națională la Jocurile Olimpice de la Tokyo, să o califice la Campionatul European din acest an, iar acolo, la turneul final din luna decembrie, să se claseze între locurile 1-6!

Obiective total nerealiste, în condițiile în care echipa națională s-a clasat pe locul 12 la ultimul Campionat Mondial, iar pentru turneul preolimpic, din luna martie, echipa națională nu se va putea baza în continuare pe jucătoarele de la Corona Brașov, suspendate după scandalul de dopaj.

Bogdan Burcea a declarat că își dorește să califice echipa națională la Tokyo și că formația „tricoloră” are valoare să bată Muntenegru și Norvegia.

Reunire, la București

Naționala feminină se va reuni luni, la București, pentru un stagiu de patru zile. Noul staff va trebui să anunțe lotul pe care-l va convoca în vederea începerii pregătirilor pentru turneul preolimpic, din 20-22 martie. România va înfrunta atunci, la Podgorica, Muntenegru, Norvegia și Kazahstan, ultima echipă luând locul retrasei Coreea de Nord.

Citește și:

Cu cine va juca România la Turneul Preolimpic: IHF a numit înlocuitoarea Coreei de Nord

Controversa din jurul lui Bogdan Burcea, noul selecționer al echipei naționale » Este căsătorit cu una dintre jucătoarele sale

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
424036781712259
Claudio Florian  •  19 Ianuarie 2020, 05:37

Cu Ryde la timona nu ati scris ca sunt obiective total nerealiste. Erau aceleasi. Cata ipocrizie si servilism. So care e surpriza? Locurile au fost facute inca inainte de a se cobori Ryde din avion.

ceaiuri
ceaiuri  •  17 Ianuarie 2020, 08:32

nu stiu de unde atata surpriza(sa te citeasca tb sa pui si un titlu..pompos)comisia tehnica a propus...C.A. tb sa voteze,numai ca in locul lui Mihaila e propus Licu la secunzi(surpriza era poate Tarca sau Licu principal daca tot se insinueaza ca se impaca cu Dedu)totusi cred ca pt Robert e un pas inapoi(numai daca in viitorul apropiat...sau poate chiar dupa turneu sa devina principal)

ceaiuri
ceaiuri  •  16 Ianuarie 2020, 22:46
Postat de Adrian Popescu pe 16 Ianuarie 2020, 17:04

@ceaiuri oltene unde esti? Ce spuneam despre relatiile lui Burcea? Uita- te la articolele scrise de domnul Ursescu despre saracul antrenor...Deja Pera si Tadici au promis sa fie platose pentru protejatul tau si se intampla exact ce spuneam...se dorea contract pe doi ani fara clauza de Olimpiada...Dar sa vedem cum o convingeti pe Cristina sa taca!

omule esti bolnav..du-te si te cauta,nu intelegi ca eu nu-ti citesc aberatiile,povesteste si tu acolo cu vecinii la tara unde stai

Vezi toate comentariile (6)
Comentează