SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL FEMININ

Surpriză uriașă la Europene! Campioana mondială, Olanda, a doua înfrângere consecutivă

Croația e calificată în Main Round, deși era cotată cu a patra șansă în grupă! FOTO Jozo Cabraja / kolektiffimages
Croația e calificată în Main Round, deși era cotată cu a patra șansă în grupă! FOTO Jozo Cabraja / kolektiffimages

Articol de - Publicat duminica, 06 decembrie 2020 21:34 / Actualizat duminica, 06 decembrie 2020 23:14

Olanda a cedat și cu Croația, 25-27! Asta după ce pierduse și în fața Serbiei, 25-29. Poate pleca acasă încă din faza grupelor de la Campionatul European de handbal feminin!

Situație incredibilă pentru campioana mondială, Olanda. După primele două meciuri la Euro 2020, "lalelele" au 0 puncte în clasament! Înfrângerea cu Serbia, 25-29, după ce Olanda a condus cu 15-9 la pauză, și-a pus amprenta și pe meciul contra Croației.

Campioanele mondiale au terminat meciul în genunchi, pierzând pe final, 25-27. Croația e cea mai plăcută surpriză de la Euro. După ce a învins Ungaria, a bătut și Olanda. Olandezele tremură acum pentru că trebuie să învingă Ungaria, în ultimul joc. Altfel vor pleca acasă. Situație disperată pentru echipa lui Emmanuel Mayonnade. Ungaria va lupta și ea pentru accederea în grupa principală, pentru a nu depinde de rezultatul meciului Croația - Serbia. 

Croația, singura certitudine din grupa C

Ungaria a spulberat Serbia, o echipă vlăguită după perioada de carantină și după efortul uriaș depus cu o seară înainte, în fața Olandei. Maghiarele au câștigat cu 38-26. Falimentară tactica antrenorului Ljubomir Obradovici care a jucat tot timpul, în faza ofensivă, fără portar, cu doi pivoți. Maghiarele au marcat multe goluri ușoare, cu poarta goală și au revenit în cursa pentru Main Round. Grupa C este cea din care România își află viitoarele adversare. 

CLASAMENT GRUPA C

1. Croația220051-474p
2. Ungaria210160-502p
3. Serbia210155-632p
4. Olanda200250-560p

Ultima etapă, 8 decembrie: Olanda-Ungaria, Serbia-Croația

REZULTATELE ZILEI

GRUPA A 
Slovenia-Franța 17-27, Muntenegru-Danemarca 19-28 
Grupa C 
Olanda-Serbia 25-29, Serbia-Ungaria 26-38, Croația-Olanda 27-25

Citește și alte știri despre Campionatul European de handbal feminin:

Înfruntăm mașinăria de handbal » Ce s-a schimbat de la ultimul meci direct dintre România și Norvegia + accidentare de ultimă oră

Cristina Neagu, declarații îngrijorătoare în Danemarca: „Mă simt destul de rău. Va fi greu de tot cu Norvegia”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
remarque
remarque  •  07 Decembrie 2020, 10:56

cand esti in grupa cu Serbia si cu Croatia nu are cum sa-ti fie moale. In orice disciplina sportiva ai fi. Plus ca si Ungaria are echipa bataioasa. Inca se poate orice, dar as miza pe sarboaice.

ceaiuri
ceaiuri  •  07 Decembrie 2020, 09:54

Croatia pare sa fie marea surpriza a turneului,vine fara jumatate de echipa si face niste meciuri f bune...au un inter fenomenal(la fel de bine face si faza de aparare )

reteleanu
reteleanu  •  07 Decembrie 2020, 08:50

personal, niciodata nu mi-a placut echipa olandei. dar n-are importanta ce cred eu, e vorba de ce-au aratat pana acum, sau de ce NU au aratat, mai degraba. ungaria pare usor favorita in meciul cu ele, mai ales ca a aratat ca e capabila de progres, iar croatia cred ca va castiga si al treilea meci, mai mult din orgoliu istoric.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează