SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Tadici a stabilit lotul pentru Euro 2012 » Fără Vizitiu şi Buceschi

Patricia Vizitiu (24 de ani) nu a prins nici un turneu final cu naţionala României Foto: Mediafax
Patricia Vizitiu (24 de ani) nu a prins nici un turneu final cu naţionala României Foto: Mediafax

Articol de - Publicat miercuri, 28 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 27 noiembrie 2012 20:45

Patricia Vizitiu şi Eliza Buceschi nu vor face parte din lotul României la turneul final din Serbia, care debutează pe 4 decembrie


Cu o săptămînă înainte de debutul la Euro 2012, selecţionerul Gheorghe Tadici a anunţat lotul de 16 handbaliste pe care se va baza la turneul final.

După meciurile cu Germania, Tadici le-a anunţat ieri pe Patricia Vizitiu şi Eliza Buceschi că nu fac parte din vederile lui pentru Campionatul European.

Vizitiu vine după operaţia de ligamente şi are prea puţine meciuri în picioare, iar Buceschi era mezina lotului României, la cei doar 18 ani ai săi.

"Am decis să renunţăm la Vizitiu şi Buceschi. Gîndim o variantă de a aduce poate alte jucătoare în locul lor. Putem să mai apelăm la una-două handbaliste din lotul de 28 trimis la federaţia europeană, dar asta numai dacă va fi nevoie", a declarat pentru TVR Gheorghe Tadici.

Ghinionista Vizitiu
Patricia Vizitiu ratează al doilea turneu final consecutiv după Mondialul din 2011. Anul trecut, deşi era una dintre jucătoarele evidenţiate la Oltchim, a ratat Campionatul Mondial din Brazilia, după ce a suferit o fractură de piramidă nazală în ultimul meci din grupe al Oltchimului, contra campioanei Spaniei, Itxako Estella.

Opt de la Oltchim, o singură "stranieră"
Din lotul de 16 jucătoare pe care România va conta la Euro 2012, 15 handbaliste evoluează în campionatul intern şi una singură în străinătate: portarul Talida Tolnai, la Uskudar Istanbul. Cele mai multe componente vin de la Oltchim, opt: (Ungureanu, Curea, Nechita, Manea, Stanca, Brădeanu, Meiroşu şi Neagu). Corona Braşov (Balint-Hotea şi Ţăcălie), Jolidon Cluj (Paraschiv şi Vădineanu) şi HCM Baia Mare (Smedescu şi Geiger) au cîte două reprezentante, iar HC Zalău trimite o singură jucătoare (Ailincăi-Pintea).

Programul României în grupe
4 decembrie România-Rusia
5 decembrie România-Muntenegru
7 decembrie România-Islanda

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
vera_rapid
vera_rapid  •  30 Noiembrie 2012, 12:56
Postat de handbaltotal pe 29 Noiembrie 2012, 12:25

TVR 2 transmite toata grupa noastra un meci de la orele 19.00 , iar al doilea meci de la 21.10. Noi jucam pe 4 dec. cu Rusia , pe 5 dec. cu Islanda , iar pe 7 dec. cu Muntenegru. Toate cele 3 meciuri ale Romaniei sunt de la 21.10.

Mersi mult de informatii!

handbaltotal
handbaltotal  •  29 Noiembrie 2012, 12:25
Postat de vera_rapid pe 28 Noiembrie 2012, 15:03

Ce televiziune transmite CE? In legatura cu lotul, mi se pare unul bunicel......desi si eu sunt de parere ca Senocico trebuia convocata. Dinca se cam pierde la meciurile mari (vezi parcursul ei in CL cu Clujul),deci inteleg de ce nu a fost convocata. As avea insa o nedumerire la prezenta lui Meirosu....poate doar pentru aparare sa fi fost pastrata in lot, ca altfel nu imi explic. Oricum nu mai conteaza! Mult succes fetelor. Va tinem pumnii si suntem alaturi de voi!

TVR 2 transmite toata grupa noastra un meci de la orele 19.00 , iar al doilea meci de la 21.10. Noi jucam pe 4 dec. cu Rusia , pe 5 dec. cu Islanda , iar pe 7 dec. cu Muntenegru. Toate cele 3 meciuri ale Romaniei sunt de la 21.10.

danyellle
danyellle  •  28 Noiembrie 2012, 18:03

Vizitiu este supraevaluata, a facut bine sa o lase acasa. Daca ne prezentam cu Mieirosu, Vadnieanu si Paraschiv avem o problema... sau mai multe. Greul va fi pe jucatoarele de la Oltchim+Geiger

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close