SPORTURI  »  HANDBAL  »  TURNEU PREOLIMPIC

Tadici vrea turneul preolimpic la Vâlcea

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 februarie 2008 00:00

Selecţionerul naţionalei feminine de handbal a României, Gheorghe Tadici, a declarat miercuri că vrea ca turneul preolimpic, ce va avea loc în luna martie, să se desfăşoare în Sala Traian din Râmnicu Vâlcea, şi nu în altă parte, transmite corespondentul NewsIn.

"Eu vreau Vâlcea, alte propuneri nu mă interesează. Târgu Mureş mi se pare o propunere amuzantă. Ce tradiţie are acest oraş în handbalul feminin? Cred că cele trei propuneri, Târgu Mureş, Cluj şi Oradea erau în special pentru situaţia în care Ungaria era în aceeaşi grupă cu noi, ca să jucăm meciul cu maghiarele în deplasare. Mă mir că nu este şi Odorheiul printre propuneri", a spus selecţionerul Gheorghe Tadici.

Tehnicianul spune că România va avea o grupă grea, chiar dacă Ungaria nu mai este în aceeaşi serie cu tricolorele. " Polonia are o linie de nouă metri şi extremă stânga peste ce are România. La ultimul meci oficial, la mondial, ne-am chinuit cu Polonia o repriză şi jumătate. Polonia este una din naţionalele în plină ascensiune. Apoi, Croaţia cred că este şi ea o echipă foarte valoroasă, chiar peste cea a Ungariei. Croţia ar fi ajuns departe la ultimul mondial dacă nu ar fi fost stopată de arbitri în partida cu Franţa", a mai spus Tadici.

În perioada 28-30 martie va avea loc în România turneul preolimpic de handbal feminin la care participă naţionala pregătită de Gheorghe Tadici, Croaţia, Polonia şi Japonia. Consiliul de Administraţie al FRH va decide pe 12 februarie, după ce va primi răspunsul la cererea de derogare făcută la IHF, oraşul care va găzdui turneul preolimpic, existând trei propuneri Cluj, Târgu Mureş şi Oradea. România poate organiza acest turneu preolimpic deoarece selecţionata pregătită de Gheorghe Tadici a obţinut locul 4 la Campionatul Mondial din Franţa.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
 •  06 Februarie 2008, 16:53

Ce traditie are Muresul in handbalul feminin? In afara faptului ca aici s-a nascut practic handbalul feminin autohton (pe langa alte centre, ca de exemplu Sighisoara), in afara faptului ca echipa orasulul a fost si campioana inainte ca schimbarile sociale s-o desfiinteze? Niciuna! Iar cu faza cu jucatul in deplasare cu Ungaria, no comment. Mare mizerie in capul unuia, care se intituleaza om.

 •  06 Februarie 2008, 15:53

Sa-ti fie rusine. nu esti om, esti un gunoi. si aici ai inceput sa faci postari aiurea in numele meu? chiar nu stiu ce ai de castigat din toate balivernele astea. sper ca macar tu esti fericit - e trist ca n-ai altceva mai bun de facut.

 •  06 Februarie 2008, 15:49

recunosc ca mi-am tras-o cu otto !! are o limba fantastica !! si ce, va ofticati ???

Vezi toate comentariile (4)
Comentează