SPORTURI  »  HANDBAL  »  BUCHAREST TROPHY

Teren minat » CSM București a cîștigat din nou Bucharest Trophy, 27-26 cu Buducnost

Line Jorgensen se înalţă peste Cristina Neagu pentru unul dintre cele 7 goluri pe care le-a marcat ieri // Foto: Raed Krishan
Line Jorgensen se înalţă peste Cristina Neagu pentru unul dintre cele 7 goluri pe care le-a marcat ieri // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 24 august 2015 00:00

Ca şi acum un an, campioana Europei nu poate învinge la Bucureşti. Campioana României a cîştigat doua oară consecutiv Bucharest Trophy.

Acum un an, la prima ediţie a Bucharest Trophy, în finală, CSM Bucureşti o învingea pe Buducnost Podgorica cu 24-20. Avea să fie singurul eşec al muntenegrencelor în întreg sezonul, Buducnost cîştigînd apoi Liga Campionilor fără să cunoască înfrîngerea!

Istoria s-a repetat aseară în Polivalenta din Capitală. Învinsă în grupă şi de HCM Baia Mare, vicecampioana României, 23-22, Buducnost a pierdut şi finala. A fost pe muchie de cuţit, de data asta, dar tot înfrîngere e!

Punctul forte, partea dreaptă

CSM Bucureşti şi Buducnost s-au bătut de la egal la egal pe tot parcursul jocului. Cele două echipe au condus pe rînd, dar nici una nu a reuşit să se distanţeze decisiv. La pauză, CSM a intrat în avantaj, 14-13, graţie unor acţiuni personale de mare spectacol reuşite de Cristina Vărzaru.

Partea dreaptă a atacului gazdelor a fost, de altfel, punctul forte. Daneza Line Jorgensen a avut şi ea din nou o prestaţie foarte bună, marcînd de şapte ori în poarta muntenegrencelor.

Salvate de Pessoa

Buducnost a contat pe trioul Bulatovici-Neagu-Cvijici, dar diferenţa a făcut-o, pe final, portarul Mayssa Pessoa. Cu două minute şi jumătate înainte de final, CSM s-a distanţat la 27-24, dar s-a relaxat prea repede.

Bulatovici şi Mehmedovici au marcat repede, bucureştencele au pierdut iar mingea, iar Buducnost mai avea 8 secunde pentru a egala. Acţiunea de atac a oaspetelor a reuşit, Knezevici a rămas faţă în faţă cu Pessoa, dar brazilianca a scos salvator şi a păstrat trofeul la Bucureşti.

Adversare în grupele Ligii

CSM Bucureşti şi Buducnost Podgorica se vor întîlni, de această dată în partide oficiale, pe 1 şi 8 noiembrie. Cele două echipe fac parte din aceeaşi grupă D, în Liga Campionilor. Va fi mai întîi meciul de la Bucureşti, pe 1 noiembrie, pentru ca o săptămînă mai tîrziu să se dispute jocul retur, de la Podgorica. "Aşteptăm cu nerăbdare acele meciuri. O să vedem care pe care atunci", au spus muntenegrencele după înfrîngerea de la Bucharest Trophy.

"E doar un turneu amical!"

Cristina Vărzaru nu se inflamează după victoria în faţa Buducnostului. "Sîntem fericite, ne simţim bine, dar trebuie să fim obiective, e doar un turneu amical. Buducnost a venit după numai o săptămînă de pregătire. Şi-a asumat nişte riscuri cînd a venit la acest turneu, dar noi ne bucurăm că am putut să păstrăm trofeul. În Liga Campionilor, cu siguranţă, va fi altceva", a declarat Vărzaru.

"E o plăcere pentru mine să joc la Bucureşti. Am suferit două eşecuri la acest turneu, dar noi sîntem la început cu pregătirea, sîntem departe de ceea ce vrem să fim, dar avem timp să punem lucrurile la punct"
Cristina Neagu, Buducnost

CSM Bucureşti 27
Jorgensen 7, Vărzaru 6, Rodrigues 4, Da Silva 2, Gullden 2, Vetkova 2, Fachinello 1, C. Martin 1, Fisker 1, Manea 1. Antrenor: Mette Klit

Buducnost Podgorica 26
Bulatovici 8, Cvijici 6, Neagu 5, Mehmedovici 3, Byzdra 2, Knezevici 1, Petrovici 1. Antrenor: Dragan Adzici

Rezultate Bucharest Trophy
Locurile 5-6: HCM Baia Mare-Corona Braşov 31-29. Locurile 3-4: Vardar Skopje-Rostov Don 33-27

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează