SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE - CSM BUCUREȘTI 30-28

Teren minat » CSM București a fost oprită după 44 de victorii consecutive de HCM Baia Mare: 28-30

Gabriela Perianu a marcat aseară de două ori în poarta CSM-ului // FOTO sportpictures.eu
Gabriela Perianu a marcat aseară de două ori în poarta CSM-ului // FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat sambata, 23 aprilie 2016 00:00

Campioana CSM București a fost oprită după 44 de victorii consecutive la Baia Mare, tot acolo unde pierduse ultima oară.

Un meci care s-a vrut o adevărată finală a fost unul doar al orgoliilor, fără nicio miză. CSM a sărbătorit titlul din etapa trecută, iar pentru HCM întâlnirea însemna doar ultima reprezentație în fața propriilor suporteri. Suporteri care nu au mai venit în număr mare, să le susțină pe favorite.

Victorie în 9

Antrenorul Aurelian Roșca a încropit cu greu un 7 cu care să înceapă partida, având o singură extremă stânga, un singur pivot, o singură extremă dreapta și un singur inter dreapta.

Au fost 12 jucătoare pe foaia de joc, dar Geiger și Jezici au fost doar la număr, iar Dumanska a intrat numai la un 7 metri pe teren. Chiar și așa însă, gazdele au fost mult mai montate, mai hotărâte. Și au jucat cu mai multă determinare, în fața unei formații care a arătat parcă o aură de superioritate.

În aceste condiții, HCM a trecut în avantaj din start, a intrat la cabine cu 14-11, având în portarul Ionica Munteanu vedeta primei reprize.

Recital Do Nascimento

CSM a dat senzația de revenire, a egalat după 11 minute, dar gazdele s-au distanțat din nou profitând de momentul în care CSM a avut două eliminări de două minute în același timp. Extremele Do Nascimento și Elisei au fost cele mai bune jucătoare ale maramureșencelor, dar și pivotul Tătar s-a remarcat.

HCM a avut chiar cinci goluri avans, 29-24, dar euforia victoriei le-a făcut să nu se mai concentreze pe gazde.

S-a terminat totuși 30-28, un succes care pune capăt invincibilității bucureştencelor, care data din sezonul trecut, tot de la Baia Mare, din 5 octombrie 2014: 21-24!

Ultimatum pentru Baia Mare

Vicecampioana României, HCM Baia Mare, trece prin momente foarte grele. Echipa ar putea să se dezintegreze chiar înainte de finalul sezonului, maramureșencele mai având de jucat meciurile din Cupa României.

Până atunci încă, o serie de 8 jucătoare și-au depus memorii pentru a deveni jucătoare libere, din cauza restanțelor financiare pe care le au de încasat.

Clubul băimărean avea până ieri ultimatum din partea federației pentru a-i plăti olandezei Louise Abbingh suma de 18.000 de euro. În caz contrar, HCM nu va mai fi programată!

75de puncte a acumulat în acest sezon CSM București, cu 2 puncte peste rivala din Baia Mare, pe care a costat-o înfrîngerea de la Brașov

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
10206458754047822
Teodor Dale  •  23 Aprilie 2016, 14:27

Mai calculati va rog inca o data cat fac 75-72. Mie nu imi da rezultatul 2 nicicum.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează