HANDBAL  ·  HC DOBROGEA SUD

Test în Europa » HC Dobrogea Sud Constanța joacă o “dublă” în acest weekend în Cupa EHF

Articol de — Vineri, 05 Octombrie 2018

După începutul „șchiopătat” din Liga Națională, HC Dobrogea Sud Constanța joacă sâmbătă și duminică, de fiecare dată de la ora 19.00, în turul al doilea la Cupei EHF.

Constănțenii întâlnesc într-o dublă formația cehă Talent Robstav M.A.T. Plzen, care a acceptat să dispute ambele partide în deplasare. Chiar dacă pleacă din postura de favorită, deținătoarea Cupei României nu va avea o misiune ușoară.

„Trebuie să fim atenți. Întâlnim o echipă tânără, care joacă un handbal modern și are câțiva jucători în naționala Cehiei”, a explicat antrenorul Zvonko Sundovski.

„Chiar dacă au fost de acord să dispute ambele manșe la Constanța, nu vin să se predea. Nu suntem câștigători dinainte, trebuie să ne impunem pe teren”, a avertizat președintele grupării de pe litoral, Rudi Stănescu.

„Vrem să câștigăm ambele meciuri, să greșim cât mai puțin și să eliminăm fluctuațiile din joc. Întâlnim niște adversari tineri, care aleargă foarte mult și pot pune probleme”, a adăugat căpitanul Laurențiu Toma.

Constănțenii și-au propus să ajungă în grupele competiției, performanță de care au fost aproape în sezonul trecut, când au fost eliminați „la mustață”, în turul al treilea, de puternica echipă germană Magdeburg. „Am fost în Final Four-ul EHF cu HCM, sper să ajungem acolo și în noua formulă. Vrem să ducem din nou Constanța cât mai sus în Europa”, a declarat Nurhan Ali, managerul general al clubului.

Gruparea de pe litoral nu-l va putea folosi în cele două jocuri pe Dalibor Cutura, veteranul în vârstă de 43 de ani, care este accidentat.

Meciurile nu sunt televizate, astfel că se mizează pe o prezență numeroasă a publicului în Sala Sporturilor.

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
10:55 Tenis

Roland Garros

Eurosport
12:00 Tenis, WTA

Turneul din Strasbourg

Digi 2
14:35 Ciclism

Turul Italiei

Eurosport
18:30 Fotbal, Liga 1

Hermannstadt - Botoșani

Digi 1, Telekom 1, Look
18:45 Tenis, ATP

Turneul din Geneva

Eurosport
20:30 Fotbal, Liga 2

Universitatea Cluj - Sportul Snagov

Digi 1, Telekom 1, Look
Program TV complet

Liga 1

Play-off