SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE-VIBORG, DUMINICĂ, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DOLCE 1, DIGI2, LIVESCORE PE GSP.RO

Testul sub presiune » HCM Baia Mare are nevoie de victorie cu Viborg pentru a continua în Europa

Olandeza Abbingh a jucat pentru Baia Mare doar în faza a doua a Ligii Campionilor // Foto: Alex Nicodim
Olandeza Abbingh a jucat pentru Baia Mare doar în faza a doua a Ligii Campionilor // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat sambata, 14 martie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 13 martie 2015 23:12

HCM Baia Mare are nevoie de victorie pentru a continua în Europa. Viborg are şi şansa egalului şi se poate baza pentru prima dată pe tot lotul.

Interes enorm la Baia Mare pentru cel mai important meci al sezonului. Campioana României întîlneşte fosta regină a Europei, Viborg, o echipă care nu mai e de mult o forţă, după problemele de recesiune prin care trece clubul.

HCM Baia Mare are prima şansă la calificare, iar jucătoarele cred acest lucru. "Va fi un meci foarte greu. Ele vin în Baia Mare ca să îşi joace şansa. Noi trebuie să ne facem jocul nostru, sîntem acasă şi trebuie să profităm de acest avantaj", a declarat Luciana Marin.

Baia Mare a învins-o, sezonul trecut, pe Viborg, în preliminariile Ligii Campionilor. A fost 26-25 atunci pentru echipa pregătită de Costică Buceschi. Baia Mare s-a impus şi în jocul tur, chiar la Viborg, în acest sezon, 31-30, dar maramureşencele cred că acum totul porneşte de la zero. "Va fi şi un meci psihic, în care va cîştiga echipa mai stăpînă pe sine, care va face mai puţine greşeli", crede extrema Adriana Nechita.

Cu toate vedetele
Într-un sezon în care a fost măcinată de problemele financiare, iar ghinioanele s-au ţinut lanţ, multe dintre jucătoarele de bază accidentîndu-se, Viborg a reuşit să-şi întremeze lotul exact înainte de meciul decisiv, de duminică, de la Baia Mare.

Danezele au schimbat de curînd şi antrenorul, Christian Dalmose fiind înlocuit după cele cinci înfrîngeri consecutive. Friis Hansen a resuscitat, se pare, echipa, iar danezele au ajuns la Baia Mare cu moralul ridicat, convinse că se vor califica. În ultima săptămînă, Viborg şi-a recuperat toate jucătoarele, astfel că se aşteaptă ca să joace şi Fisker, Damnjanovici, Burgaard sau Gravholt, accidentate în ultimul timp.

Baia Mare se califică sigur doar dacă va cîştiga şi în caz de egalitate, dacă Metz nu va învinge pe teren propriu, pe Gyor.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  15 Martie 2015, 12:57

meci deosebit de greu...viborg are 2sanse din 3(nu stiu daca un egal ne poate ajuta pt ca depindem de rez din meciul lui metz)fetele nu prea sunt obisnuite cu astfel de meciuri..danezele joaca chiar bine de cand au schimbat antrenorul,joaca si sarboaica...fetele tb sa joace cu cat mai putine greseli(fac destule)fara ratari de 1la 1 sau de la 7m iar daca totul e ok..pot termina pe locul 3 si dupa 2jocuri mari sa ajunga in primele 4echipe

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close