SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO CAMPIOANĂ

Titlu în alb și roșu » Dinamo a învins CSM București în meciul decisiv și a câștigat campionatul la handbal masculin

Foto: Alex Nicodim +3   FOTO
Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat marti, 31 mai 2016 00:00

Dinamo a câștigat din nou campionatul după 11 ani. Echipa lui Eliodor Voica a câștigat aseară meciul decisiv cu CSM București, 25-23.

Din 2005, când în tricoul alb-roșu evoluau, între alții, regretatul Marian Cozma, Vali Ghionea, Leonard Bibirig, Gabi Armanu sau Bogdan Voica, nu mai câștigase Dinamo campionatul României.

Alb-roșiii au trecut și printr-o perioadă neagră în care au fost aproape de desființare. Au trebuit să se mute să joace la Brașov, Buzău sau Călărași pentru a se salva.

De doi ani, președintele secției de handbal, Daniel Georgescu, a investit mult și Dinamo a prins culoare. Anul trecut a terminat pe 3, dar acum, titlul a ajuns în Ștefan cel Mare.

Chinuiți de CSM București

Finala dintre Dinamo și CSM București a avut nevoie de numărul maxim de partide, trei. Aseară, în meciul decisiv, "câinii" au încercat să-și intimideze adversarul din start. Au început cu 6-1, 9-4, dar echipa lui Zvonko Sundovski nu s-a pierdut cu firea.

Humet și Milosevici au fost imposibil de oprit, Negru a prins și el o zi excelentă pe extrema stânga, iar CSM a intrat la vestiare doar cu două goluri dezavantaj: 11-13.

În partea a doua, cei 2.000 de suporteri ai alb-roșiilor au trecut prin mari emoții. Portarul Iancu a închis poarta, și după 10 minute oaspeţii trecuseră la conducere: 18-17!

Avansul s-a păstrat însă foarte puțin. Șandru, Vrankovici, Savenco și Asoltanei au fost oamenii decisivi ai lui Dinamo. Apărarea gândită de Eliodor Voica a dat roade, iar gazdele au primit în ultimele 15 minute doar 3 goluri! S-a terminat 25-23.

Pe final, "câinii" au declanșat bucuria. Suporterii au invadat terenul și toată lumea a cântat "Campionii, Dinamo!". După 11 ani.

Tricouri speciale

Dinamoviștii au pregătit tricouri speciale pentru câștigarea titlului. Astfel, ei au scris pe spate toată echipa care a contribuit la câștigarea campionatului. Jucătorii au fost trecuți și cu numele, dar și cu poreclele lor.

În rolurile principale, în regia antrenorului Eliodor Voica, au apărut Ață, Makarena, Asos, Nebunu', Caragiale, Vranko sau Zuluf. Titlul peliculei: "După 11 ani, campioni!". (foto 4)

"Așteptarea a fost lungă!"

Alexandru Asoltanei, extrema stânga a dinamoviștilor, a trăit și el bucuria câștigării titlului alături de coechipieri. "Așteptarea a fost foarte lungă. Ne bucurăm că am fost noi cei care am reușit să câştigăm campionatul, să ne bucurăm alături de suporteri. Cred că tot sezonul Dinamo a arătat că e cea mai bună echipă", a declarat Alex.

Extrema stânga se gândește la Liga Campionilor, dar înainte de asta are nevoie de vacanță. "A fost un sezon obositor. Am știut de la început că ne vom lupta cu CSM, mai ales după ce Minaur a dispărut. Acum ne bucurăm pentru moment și pentru ceea ce am reușit", a încheiat Asoltanei.

"Dinamo merită să fie campioană. A fost un pic mai bună decât noi. Noi am vrut mult să fim campioni, anul trecut am terminat tot pe doi, dar nu s-a putut. Am cedat pe finalul meciului, în decisiv și asta ne-a costat"
Nicu Negru, CSM București

"Acest titlu a fost așteptat, tânjeam după el toți, jucătorii, antrenorii, suporterii. Ne bucurăm că acum, odată cu el, am reaprins patima handbalului la Dinamo"
Eliodor Voica, antrenor Dinamo

"Sezonul viitor Dinamo va arăta și mai bine. Ne vom întări pentru că vom juca în Liga Campionilor și asta ne obligă"Daniel Georgescu, președinte secție Dinamo

Dinamo 25
Asoltanei 5, Șandru 5, Zulfici 4, Savenco 4, Vrankovici 3, Câmpan 2, Ragot 2. Antrenor: Eliodor Voica

CSM București 23
Negru 8, Milosevici 6, Humet 4, Kostadinovici 2, Mojsovski 2, Marjanac 1. Antrenor: Zvonko Sundovski

42 de aniau trecut de când Bucureștiul a deținut ambele titluri naționale la handbal. Se întâmpla în 1974, când s-au impus IEFS București (fete) și Steaua. Acum campioane sunt CSM București (feminin) și Dinamo

Partidele finalei

  • Dinamo-CSM București    34-20
  • CSM București-Dinamo    27-25
  • Dinamo-CSM București    25-23

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
gannicus2014
gannicus2014  •  15 Octombrie 2016, 22:09

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

caminero
caminero  •  31 Mai 2016, 13:35
Postat de chris_bu67 pe 31 Mai 2016, 09:21

Bravo băieților și minunaților suporteri,care sunt unici!Forza DINAMO!Mulțumim Eliodor Voica!

Era de aşteptat, măcar şi după modul cum s-au comportat cele 2 echipe în grupele EHF. Bravo bbăieţi!

chris_bu67
chris_bu67  •  31 Mai 2016, 09:21

Bravo băieților și minunaților suporteri,care sunt unici!Forza DINAMO!Mulțumim Eliodor Voica!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează