SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

SCM RM. VÂLCEA - CSM BUCUREȘTI // Titlul se decide miercuri! Meciul anului în handbalul feminin va stabili în mare măsură campioana României! Poate fi oprită CSM?

Articol de - Publicat marti, 12 martie 2019 18:43

„Pe teren nu joacă bugetele”, se încurajează Vâlcea, făcând referire la faptul că adversara de azi, cu un buget de 4,5 milioane de euro, depășește net echipa olteană, care dispune de aproximativ 1,3 milioane de euro!

  • SCM Rm. Vâlcea - CSM București e miercuri, de la ora 21:00, pe TVR 1 și liveTEXT pe GSP.RO.

Vâlcea are avantajul moral în fața campioanelor, câștigând ultimele două dispute. Cea mai importantă, cea din turul Ligii Naționale, la București, 22-19. În aceste condiții, SCM Rm. Vâlcea pornește cu mai multe șanse, în condițiile în care are varianta victoriei, egalului și a înfrângerii la cel mult două goluri diferență.

Ar putea fi chiar trei, cu condiția ca bucureștencele să nu marcheze mai mult de 21 de goluri. Miza e una uriașă. Campioana României va juca direct în grupele Ligii Campionilor, pe când vicecampioana va trebui să treacă de preliminarii. Presiunea e foarte mare, pe ambele echipe. CSM nu concepe să piardă un trofeu pe care nimeni nu a avut puterea să-l conteste, în ultimii ani, iar Vâlcea nu vrea să dea tocmai acum, cu piciorul, unei perioade extraordinare, în care a legat 17 victorii consecutive.

Cine va avea câștig de cauză? Greu de spus, argumente pro și contra fiind de ambele părți. 

„Vâlcea e favorită!”

CSM București nu trece printr-o perioadă tocmai bună. Multe tensiuni au avut loc în echipă după ultimele partide, înfrângerea de la Ljubljana și egalul cu Thuringer. Echipa a căzut pe locul 4 în grupa de Liga Campionilor, iar acum meciul cu Vâlcea a venit parcă prea repede.

E cel mai important meci pentru noi. Vâlcea a avut liniște, a stat  acasă și s-a pregătit. Noi am stat mai mult pe drumuri, nervi, consum fizic și psihic.

Au și avantajul terenului propriu, au câștigat deja de două ori cu CSM în acest sezon și de aceea spun că sunt favorite. Noi nu trebuie să câștigăm doar la un gol, trebuie să o facem la patru goluri cel puțin. Cu siguranță nu va fi un meci ușor, dar va fi un eveniment pentru toți cei care se uită cu plăcere la handbal”, a declarat antrenorul Dragan Djukici.

„Jucăm cu sufletul, cum am făcut-o până acum!”

De partea cealaltă, Florin Pera spune că și la Vâlcea dorința de a câștiga titlul e una enormă. „Sunt conștient că întâlnim o echipă cu un buget de patru-cinci ori mai mare. Eu mizez pe dorința și unitatea fetelor, pe capacitatea lor de a se mobiliza pentru a realiza un rezultat pe măsură. Vom juca până la ultima picătură de energie, voi cere fetelor să joace așa cum au făcut-o și până acum, cu inima. Avem încredere pentru că le-am mai bătut de două ori și putem produce supriza”, a spus tehnicianul oltean. 

Golgeteri CSM București

  • Claudia Constantinescu 100
  • Jovanka Radicevici 72
  • Elisabeth Omoregie 51
  • Majda Mehmedovici 45
  • Andrea Lekici 40

Golgeteri SCM Rm. Vâlcea

  • Irina Glibko 84
  • Samara da Silva 65
  • Natalia Vasileuskaia 64
  • Alicia Fraga Fernadez 47
  • Marta Lopez 46

Cei mai buni arbitri

Partida de la Rm. Vâlcea va fi arbitrată de cel mai bun cuplu de arbitri, din România, la ora actuală: Bogdan Stark și Romeo Ștefan.

Presiunea pe cei doi arbitri internaționali va fi una uriașă, dar cele două tabere își doresc ca arbitrajul să nu influențeze în niciun fel stabilirea echipei campioane.

Stark-Ștefan au arbitrat în actuala ediție câte o dată cele două echipe. Vâlcea a câștigat meciul de la Brăila cu cei doi „fluierași”, 31-27, în timp ce CSM s-a impus pe teren propriu în disputa cu Corona Brașov: 38-27.

Joacă Lekici!

Toată lumea se întreabă care vor fi absențele CSM București la meciul de azi, având în vedere că la ultimele dispute din Ligă, pe lângă deja cunoscutele accidentate, Neagu, Kurtovic și Mehmedovici, s-a adăugat și superstarul Andrea Lekici.

Centrul sârb a avut probleme cu spatele și nu a putut juca la Ljubljana, apoi în săptămâna de dinaintea jocului cu Thuringer, a trebuit să meragă acasă, în Serbia, pentru că i-a murit bunicul. Lekici va fi însă pe teren la Vâlcea, ea reluându-și antrenamentele de la începutul săptămânii. Lekici nu a fost pe teren în tur, la înfrângerea de la București, atunci când clubul a învoit-o pentru a merge la un eveniment, în Argentina!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
digei
digei  •  12 Martie 2019, 22:00

Bate Valcea! Tigroaicele sa-si ia gandul de la titlu.

doru_bcr
doru_bcr  •  12 Martie 2019, 21:27

Bataie de joc la vanzarea biletelor luni. Dupa ce in gsp dneata s-a anuntat ca vor fi puse in vanzare 1300 de bilete, decat 500, maxim 600 au fost puse la vanzare.Au fost persoane care s-au imbolnavit in frig crezand ca au sanse sa ia un bilet.Dupa 140-150 de persoane s-a anuntat ca nu mai sunt bilete, adica maxim 600 de bilete vandute. Rusineeeee!!!!Am informatii sigure ca biletele s-au vandut cu o saptamana inainte. Bravo managementului!

zidane92
zidane92  •  12 Martie 2019, 21:21

Inca o dovada al managmentului defectuos PSD de la carma CSM, la meciul din tur cu rivala la titlu lekic a fost invoita pentru un eveniment de marketing in argentina, ati auzit ceva mai amatoristic? Singurul lucru pozitiv la FC PSD Bucuresti este ca in handbal nu se transpun cartonasele si eliminarile de la joc la joc ca sigur pierdeau 10-0 pentru folosirea unei jucatoare in stare de suspendare! Maine toata tara tine cu Valcea!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează